Zastaví Plameny rozjeté Medvědy?

Zveřejněno 19.02.2015 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Děčín
33., sobota 21.2.2015 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Děčín ZNS - DEC
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárské Plameny v sobotu odehrají poslední zápas základní části na domácím ledě a přivítají v něm hokejisty Děčína. A úkol je jasný, vyhrát nebo minimálně získat bod, který potřebuje Sobotkův celek k jistotě „osmičky“ a s tím spojené výhody domácího prostředí v prvním a případném pátém rozhodujícím zápase osmifinále play-off. Na první pohled se to může zdát jako snadný úkol, ale již osm zápasů se žádnému ze soupeřů nepodařilo Medvědy obrat o jediný bod.

HC DĚČÍN

Poprvé se letos oba soupeři střetli 29. listopadu na severu Čech s výsledkem 1:2 po samostatných nájezdech. Žďárští hokejisté v tomto zápase nepodali optimální výkon a především v prvních dvou třetinách, se proti Medvědům trápili. Domácí šli do vedení hned v úvodu zápasu a to se jim dařilo držet až do 55. minuty, kdy vyrovnal Gregar. Tři body mohl ještě Plamenům zajistit Padělek v poslední minutě, ale svůj brejk neproměnil. Zařídil však druhý bod v samostatných nájezdech, když dvakrát skóroval. A současná situace ukazuje, jak důležité dva body to byly.

Utkání si můžete připomenout:
HC Děčín - SKLH Žďár nad Sázavou 1:2sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Děčínští Medvědí, kteří značně potrápili Plameny také v loňském osmifinále play-off, nevstoupili do nového ročníku třetí nejvyšší soutěže vůbec dobře. V úvodním utkání sezóny sice získali bod za prohru na nájezdy doma s favorizovaným Táborem (3:4sn), ale skromná jednička v kolonce body, svítila na řádku Děčín ještě po pátém kole.

Potom sice začaly do největšího českého přístavu nějaké body přitékat, ale pořád jich bylo jen poskrovnu. A tak se Medvědi stále nedokázali dostat ze spodních pater tabulky a ještě v lednu jim dokonce patřilo poslední místo. Ovšem 17. ledna zřejmě Labem protekla živá voda a svěřenci trenéra Chládka zahájili neuvěřitelnou sérii.

Tým, který do té doby dokázal vyhrát v základní hrací době pouhé čtyři zápasy ze třiadvaceti, udělal najednou šňůru osmi vítězných zápasů v řadě, ve kterých neztratil ani jediný bod a to včetně porážky lídra tabulky Kobry Praha (7:5). Za poslední měsíc si tedy připsali Děčínští 24 bodů oproti 19, které získali za předchozí čtyři měsíce soutěže.

Tento husarský kousek Medvědy doslova katapultoval z posledního místa až na současnou osmou příčku, přičemž Severočeši mohou reálně pomýšlet na její udržení a to buď na úkor Nymburku nebo právě Žďáru. Poslední kolo si Děčínští předehráli již ve středu a zvítězili nad Kláštercem 6:5. Zápas ve Žďáře tedy pro ně bude tečkou za základní částí a zároveň soubojem u udržení naděje na umístění v elitní osmičce.

A tato skutečnost dává sobotnímu duelu velmi zajímavý náboj. Protože, pokud by Medvědi dokázali úspěšnou sérii protáhnout ještě o tento, pro ně poslední zbývající zápas, je dost pravděpodobné, že by „osmičku“ získali a play-off by zahajovali na domácím ledě.

Žďár má v případě neúspěchu ještě v rezervě zápas v Klatovech a stačí mu získat už jen jeden bod, ale Nymburk by musel získat ve dvou utkáních proti Sokolovu a Jindřichovu Hradci 4 body a to by tak snadné nebylo. Z toho vyplývá, že Děčín určitě nejede do Žďáru jen tak odehrát poslední zápas základní části, ale rozhodně má o co bojovat a o motivaci nebude mít nouzi.

Poslední domácí zápas základní části začíná na žďárských Bouchalkách ve sobotu 21.února v 17:30. Pro ty, kteří nebudou moci sledovat tento souboj přímo na stadionu, bude připraven obvyklý onlajn přenos.

PLAY-OFF SE BLÍŽÍ - VYBAVTE SE VE FANSHOPU

Play-off je vrcholem sezóny, je to svátek pro hokejisty, funkcionáře, ale především pro fanoušky. A naplno si užít zápasy vyřazovací části lze v dresu, se šálou či jinými předměty vyjadřujícími sounáležitost a podporu svému klubu. Vedení SKLH připravilo pro fanoušky spoustu nových a atraktivních klubových suvenýrů a fanouškovských pomůcek. Na skladě je nová várka dresů v obou barevných variantách a se jmény a čísly většiny hráčů žďárských Plamenů, stejně jako nové minidresy.

Dále si můžete vybrat klíčenky nebo trička, ale i další součásti nezbytného vybavení správného fanouška, jako jsou oblíbené šály, dva druhy kšiltovek s výšivkou, hrnky, plastová tleskací ručička, zvučné trumpety, připínací placky, pro sběratele pak vlaječky nebo puky a vše pochopitelně opatřené logem našeho klubu.