MD: Žďár se statečně držel dvě třetiny, ale v poslední na vedoucí Zlín nestačil

Zveřejněno 15.02.2015 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Berani Zlín
33., neděle 15.2.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - Berani Zlín ZNS - ZLN
SKLH Žďár nad Sázavou: Joska - Geba, Kukla, Marek, Nepokoj, Melichar, Donda, Caha, Poul, Křehlík, Nečas, Trejbal, Jirčík, Kyncl, Prokop
Berani Zlín: Šimonů - Dřímal, Janošek, Kowalczyk, Jaroněk, Jenáček, Marek, Kočica, Sedlák, Sebera, Dřímal, Blažek, Sedláček, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Nesrsta, Dvořáček
Branky a nahrávky: 15 Nečas J. (Melichar) - 11 Pröschl (Jenáček), 16 Sedlák (Dobiáš, Pröschl), 47 Jenáček (Janošek), 48 Dvořáček, 56 Dvořáček (Kowalczyk, Kočica), 59 Kočica (Kowalczyk, Zmeškal)
Rozhodčí: Homola, Klouda, Berger
Vyloučení: 3:3
Střely na branku: 22.43
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárský mladší dorost má za sebou další těžké utkání. Po debaklu s Kometou přijel na Bouchalky opět vedoucí Zlín, který měl před utkáním oproti posledním Plamenům 38 bodů náskok. Všem bylo jasné, že to nebudou mít Sobotkovi svěřenci vůbec lehké a tři body zřejmě nezískají. Očekávání se naplnila, i když dvě třetiny drželi domácí se Zlínem krok. V té poslední už ale pomalu docházely síly a Zlín potvrdil roli favorita, když v závěrečném dějství nasázel domácím čtyři branky.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Již od úvodního buly bylo na první pohled zřejmé, kdo je v tomto utkání favorit. Hosté ze Zlína si po většinu hrací doby první třetiny drželi puk a nepouštěli domácí do vyložených šancí.

První polovinu dvacetiminutovky se podařilo Sobotkovým svěřencům svoji bránu uhájit i přes neustálé útoky Zlínských. V jedenácté minutě se ale kotouč odrazil od Joskovy hole přímo na čepel Matěje Pröschla , který skóroval do prázdné brány – 0:1.

Domácí si zahráli přesilovku 5 na 4, přičemž za minutu už hráli hosté ve třech. Stav hráčů na ledě se však brzy vyrovnal, jelikož se faulu dopustily i Plameny. Netrvalo dlouho a přišel srovnávací gól Jakuba Nečase . Šance dostat se do vedení už ale byla mizivá, protože se do sedla opět dostali hosté.

Pouhé čtyři vteřiny chyběly do konce krátké přesilovky hostů, když ujel žďárským obráncům Zdeněk Sedlák , který přesně mířenou dělovkou vymetl pavučiny v pravém horním růžku Joskovy brány.

S příchodem bezgólové druhé třetiny se toho moc nezměnilo. Puk byl povětšinou na holích hostů a fyzicky zdatnější zlínští dorostenci si s těmi žďárskými nadále pohrávali.

Robin Caha zpoza brány přihrával na domácího Tomáše Křehlíka, ale ani na podruhé se mu puk za záda Daniela Šimonů propasírovat nepovedlo. Adam Prokop proklouzl mezi zlínskými beky a po tvrdé střele zkoušel bekhendem dorazit, ale už bylo pozdě, ačkoliv chybělo ke srovnávací bráně velmi málo.

Rušno ale bylo více, stejně jako v předchozí periodě, u žďárské svatyně. Joska zažíval těžké chvilky, když na něj létala jedna pumelice za druhou. Přesto si zachoval v prostředním dějství čistý štít.

V poslední třetině už hrály Plameny z posledních sil. Dva rychlé góly Jakuba Janečka a Kryštofa Dvořáka na 4:2 definitivně rozhodly o vítězství Zlína. Poslední, šestou branku, vstřelil Zlín minutu a půl před koncem utkání jedovatou střelou od modré, kterou si připsal Jonáš Kočica .

Přestože za první třetinu vystřelili domácí na zlínskou bránu pouze dvakrát, jedenkrát si do ní puk cestu našel. Bohužel už k vidění více branek Plamenů v tomto zápase k vidění nebylo. Naopak tomu bylo u hostů ze Zlína, kteří potvrdili roli papírově silnějšího mužstva. Další utkání odehraje Gebův tým již tento čtvrtek, kdy se na Bouchalkách v 16:30 střetne s Třincem.