Z Klášterce s prázdnou

Zveřejněno 07.02.2015 | mk
Klášterec nad Ohří SKLH Žďár nad Sázavou
30., sobota 7.2.2015
Klášterec nad Ohří - SKLH Žďár nad Sázavou KNO - ZNS
Klášterec nad Ohří: Kaššák – Běhal, Strejček, Rulík, Michálek, Koblitz, Hrdlička, Hroch, Mála, Rubeš, Jáchym, Boušek, Molnár, Freiberg, Diviš, Toman, Nguyen
SKLH Žďár nad Sázavou: Červený – Staněk, Pleva, Pilný, Smejkal, Doležal, Krupka, Kaňka, Štěpánek, Kunstmüller, Gregar, Plachý, Bureš, Vítek D., Havel, Kotlík
Branky a nahrávky: 5. Freiberg (Michálek), 40. Strejček – 49. Plachý (Bureš, Beneš)
Rozhodčí: Grech – Hynčica, Mašek
Vyloučení: 6:8 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Diváci:
Střely na branku: 26:27
Průběh utkání: 2:0, 2:1
K L Á Š T E R E C   N A D   O H Ř Í – Hokejisté žďárského SKLH neuspěli na ledě Klášterce a vrací se na Vysočinu bez bodů. Domácí se ujali vedení v 5. minutě zápasu a v poslední sekundě druhé třetiny zvýšili na 2:0. V závěrečné dvacetiminutovce dokázaly Plameny brankou Plachého sice snížit na 2:1, ale na vyrovnání už nedosáhly.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Žďárský hokejový tým odcestoval na severozápad Čech bez klíčové opory, nemocného Aleše Padělka. Nadále trenéru Sobotkovi chyběli univerziádní reprezentanti brankář Jiří Sláma a obránce Josef Kolda. V průběhu zápasu se navíc zranil v obličeji Martin Gregar.

Od začátku utkání se domácí hráči do hostů pořádně opřeli. Na konci 4. minuty musel hostující brankář Červený likvidovat hned tři nebezpečné střely domácích hráčů. Nejprve Hrdličkův, poté Málův a znovu Hrdličkův pokus ztroskotaly na Červeného betonech.

Až o minutu později uspěl Petr Freiberg. Nejprve zachytil špatnou žďárskou rozehrávku a z kruhu prostřelil hostujícího gólmana – 1:0. Domácí byli při chuti a na začátku 9. minuty také blízko gólu. Nejdříve opět zabojoval Petr Freiberg, ale jeho pokus vyrazil brankář betonem. Následnou Málovu střelu skryl do lapačky.

O minutu později zahrozili také hosté. Přečíslili kláštereckou obranu a proti Michalu Kaňkovi stál osamocený Kaššák. Puk však skončil v jeho výstroji. V 11. minutě se proti žďárskému brankáři řítil úplně sám František Mála, ale ani on neuspěl. A tak se do šaten odcházelo za jednobrankového vedení domácích.

Ve druhé třetině se síly na ledě vyrovnaly. Hostující brankář měl práce stejně, domácímu znatelně přibyla. Velké štěstí měli domácí ve 36. minutě, když se před Kaššákem náhle zjevil úplně osamocený Jiří Plachý. Jeho střela ale skončila vysoko nad kláštereckou brankou.

Skóre se tak opět měnilo ve prospěch kláštereckého týmu. V závěru třetiny hráli domácí přesilovku a v posledních vteřinách celý stadion vyzýval hráče ke střele. Jan Strejček jejich volání vyslyšel, vypálil od modré a puk propadl přesně vteřinu před závěrečnou sirénou do sítě branky hostů – 2:0.

V poslední části hry zvýšili hosté tlak a vyplatilo se jim to. Už ve 48. minutě dostal puk za Kaššákova záda Pleva, ale podle názoru sudího tak učinil bruslí a branka nebyla uznána. Jenže už o minutu později, v pokračující přesilovce, zapomněli obránci na Jiřího Plachého, který snižoval do úplně odkryté branky – 2:1.

Hosté se poté usadili před Kaššákovou brankou, ale klášterecký gólman ani jednou nepovolil. V poslední minutě hosté ještě zkusili power-play, ale branku se jim vstřelit nepodařilo, ačkoli jí byli velmi blízko. Klášterec tak přerušil dlouhou sérii proher a do tabulky si připsal tři veledůležité body, zatímco Žďárští vážili dlouho cestu nadarmo.

Díky tomu, že neuspěli ani další soupeři v boji o první osmičku, paradoxně se Plameny i přes porážku, posunuly v tabulce na šestou příčku. Nezdar v Klášterci se Sobotkovi borci pokusí napravit ve středu na domácím ledě, na který však zavítá velmi těžký soupeř Tábor.