Domácí sérii zahájí ve středu Vrchlabí

Zveřejněno 20.01.2015 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Stadion Vrchlabí
26., středa 21.1.2015 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Stadion Vrchlabí ZNS - VRC
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po vedoucím týmu tabulky, přijíždí ve středu na Bouchalky další silný celek. Vrchlabí je aktuálně na pátém místě, týmu se daří a určitě bude chtít z Vysočiny přivést nějaké body a zlomit nepříznivou bilanci proti SKLH. Plamenům tímto zápasem začíná série tří zápasů v řadě na domácím ledě.

První letošní vzájemný zápas se odehrál 28.října ve Vrchlabí a žďárští tam podali skvělý výkon a vcelku jednoznačně zvítězili 3:7. Rozhodující krok k vítězství udělaly Plameny v prostřední třetině, kdy využily tři přesilové hry a do kabin šly za stavu 2:5. Veškeré naděje Vrchlabských na zvrat, pak hosté utnuli hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky dalšími dvěma brankami. Žďárští hokejisté tak navázali na úspěšnou sérii proti Vrchlabí. Od návratu Stadionu do 2.ligy sehrály oba soupeři celkem šest mistrovských utkání, včetně loňského čtvrtfinále play-off, a ve všech šesti případech byl SKLH vítězným týmem.

Utkání si můžete připomenout:
HC Stadion Vrchlabí - SKLH Žďár nad Sázavou 3:7 (1:1, 1:4, 1:2)

Vrchlabskému celku se v letošní sezóně poměrně daří, častá vítězství prokládá sporadickými porážkami. Během celého dosavadního průběhu letošní sezóny pouze jednou prohrálo Vrchlabí dva zápasy za sebou a byl u toho právě Žďár, když před ním prohrál Stadion v Bílině na nájezdy (5:4). A ke středečnímu zápasu znovu nastupují Krakonošovi hokejisté s předchozí porážkou od Bíliny, které tentokrát podlehli dokonce před vlastními diváky 1:3.

Předtím však Stadion dokázal ze šesti zápasů pětkrát zvítězit a jedinou porážku utrpěl od Pražské Kobry 9:5. Dosavadní dobré výsledky svěřenců trenéra Josefa Řeháčka jim vynesly průběžné páté místo tabulky západní skupiny. Sedmý Žďár ztrácí na svého soupeře šest bodů a bude-li jej chtít ještě stíhat a pomýšlet na pátou příčku, musí z dnešního zápasu vytěžit plný tříbodový zisk.

Nebude to však snadné, protože Stadion disponuje velmi kvalitním kádrem, kterému vévodí velezkušený 44 letý Martin Filip. Na svém kontě má úctyhodných 40 kanadských bodů (12+28) a je zároveň nejproduktivnějším hráčem skupiny západ a o jediný bod, druhý v celé 2.lize.

Mezi další opory patří naopak poměrně mladý (22 let) Tomáš Šťastný, který je s 16 vstřelenými brankami (16+10) nejlepším střelcem týmu a čtyřiadvacetibodový (8+16) žďárský odchovanec Tomáš Bláha. Produktivitě obránců vévodí se 14 body David Skočovský (3+11) a Ondřej Hamerský (2+12). V brance dostává hlavní prostor v roli jedničky teprve dvacetiletý Jakub Neužil.

Zápas 26. kola 2.ligy začíná na žďárských Bouchalkách ve středu 21.ledna v 18:00. Pro ty, kteří nebudou moci sledovat tento atraktivní duel přímo na stadionu, bude připraven tradiční onlajn přenos.