Plameny svedou souboj o sedmou příčku v Nymburku

Zveřejněno 17.01.2015 | mk
NED Hockey Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
25., sobota 17.1.2015 17:00
NED Hockey Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
N Y M B U R K – Žďárští hokejisté se pokusí dnes napravit středeční domácí neúspěch. K velmi důležitému zápasu v boji o první osmičku, dnes Plameny pocestují do Nymburku. Tam se utkají s místním Polabanem v přímém souboji o sedmou příčku. V případě porážky však mohou klesnout až na deváté místo.

První letošní vzájemné utkání se odehrálo 25.října na žďárských Bouchalkách. Hokejisté z Nymburka byli tehdy prvním celkem a až do prosince jediným, kdo dokázal ve Žďáře bodovat. Plameny tehdy vyhrály 5:4 až po samostatných nájezdech, když vedly po dvou třetinách 3:1 a měli našlápnuto k plnému bodovému zisku, avšak Nymburští dokázali v závěrečné dvacetiminutovce otočit stav na 3:4. Lukáš Krupka ale v závěru završil hattrick a zařídil vyrovnání. Zápas pak dospěl až do nájezdů, které pro Žďár rozhodl Aleš Padělek.

Utkání si můžete připomenout:
SKLH Žďár nad Sázavou - NED Hockey Nymburk 5:4sn (1:0, 2:1, 1:3 - 1:0)

NED Hockey vstoupil do letošní sezóny poměrně úspěšně a v prvních dvanácti kolech odcházeli jeho hráči z ledu s prázdnou pouze ve dvou případech. Pak se u Labe vystřídaly dvě série. Ta první byla nelichotivá, když ze čtyř zápasů musel trenér Bičiště se svým týmem zkousnout tři porážky bez jediného bodu. Další čtyřzápasová šňůra však již byla vítězná.

Přelom starého a nového roku orámovali Středočeši dvěma porážkami, přičemž ta od Kobry na vlastním ledě s výsledkem 3:10 nápadně připomíná středeční debakl Plamenů od stejného soupeře. Po novoroční prohře ve Vrchlabí (4:3), si fanoušci Polabanu spravili chuť ve středu, kdy jejich tým zvítězil 3:4 v Bílině.

Pohled na aktuální tabulku jasně napovídá, že o mimořádné důležitosti dnešního utkání nemůže být pochyb. Výsledek tohoto duelu může mít zásadní vliv na udržení v první osmičce. Žďár je na sedmém místě se stejným počtem bodů jako osmý Nymburk, který má navíc k dobru jeden zápas. Z devátého místa se navíc tlačí Řisuty s pouhou jednobodovou ztrátou. Oba dnešní soupeři se tak utkají nejen tzv. o šest bodů, ale také o lepší vzájemnou bilanci, která by rozhodovala v případě rovnosti bodů.

Důležitý duel začíná na nymburském stadionu v sobotu 17. ledna v 17:00. Jako již tradičně, budou z Nymburka pravděpodobně pouze změny stavu prostřednictvím onlajn přenosu.