MD: Kometa dobyla Bouchalky. Vyhrála 4:0

Zveřejněno 08.01.2015 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Kometa Brno
27., čtvrtek 8.1.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - Kometa Brno ZNS - KBG
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich - Geba (C), Kukla (A), Marek, Nepokoj, Jirčík, Melichar, Kadleček (A), Březina, Donda, Poul, Caha, Pytlík, Křehlík, Trejbal, Nečas, Kyncl
Kometa Brno: Dostál - Mikyska (C), Jeřábek, Král (A), Zábranský, Kučera, Vašíček, Gloz, Süss, Novák, Klenec, Svoboda, Matula, Garajský, Čajkovič, Novák, Krejčí
Branky a nahrávky: 2. Čajkovič, 7. Garajský (Matula), 29. Süss, 46. Král (Garajský)
Vyloučení: 1:1 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 189
Střely na branku: 19:26 (1:7, 10:10, 8:9)
Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Druhý zápas s brněnskou Kometou v rámci nadstavbové části mládežnické extraligy Plameny opět prohrály. Tentokrát se bitva mezi těmito celky odehrála na žďárských Bouchalkách, ale ani domácí prostředí mladším dorostencům k potřebným bodům nepomohlo. Kometa s přehledem držela domácí na uzdě a nepouštěla je k puku. I díky tomu byl brněnský gólman Lukáš Dostál ve čtvrtek stoprocentní. V neděli čeká Sobotkův mančaft cesta do Zlína, který v polovině prosince zdolal Žďár na svém vlastním ledě v samostatných nájezdech 6:5.

Foto: René Rámiš

Reportáž

V první části utkání nedávali bruslařsky aktivnější hosté domácím Plamenům moc šancí k vystřelení. Do gólové situace se ale dostal Jaromír Pytlík již na samém začátku dvacetiminutovky, jenže na brněnského gólmana Lukáše Dostála byl krátký. Více výraznějších šancí domácích až do zazvonění sirény k vidění nebylo. Modrobílí ve druhé minutě opět obsadili žďárskou třetinu, ale tentokrát se na střídačku vraceli s úsměvem na tváři. Puk propasíroval přes domácího Tomáše Kulicha brněnský útočník Maxim Čajkovič . Zápas se přehoupl do sedmé minuty a Kometa po brance Adama Garajského vedla už 2:0. Žďár se marně snažil snížit dvoubrankové manko, jenže zdatnější Brňané žďárské dorostence s přehledem přebruslili a nepouštěli je ke své bráně. Jihomoravský tým kladl nápor na mladé Plameny až do samého konce třetiny a stihl pohrozit i v posledních sekundách.

Průběh hry se v druhém dějství příliš nezměnil. Šikovně se pokoušel z pravého kruhu prosadit Trejbal, ale jeho střelu vykryl Dostál levým betonem. Jen málo však chybělo k dorážce. Matěj Svoboda jen těsně přestřelil domácí bránu a vzápětí bylo za faul Nepokoje nařízeno trestné střílení. Na Tomáše Kulicha ale klička v podání Jakuba Matuly neplatila. Gólu se ale brněnští hokejisté přeci jen dočkali. Jen 7 sekund po nájezdu Matuly stačilo Janu Süssovi k třetímu gólu Brna. Do rohu byla na pár chvil zatlačena i hostující Kometa, jejíž brankář se chvílemi pořádně ohánět. Za opětovný faul Martina Nepokoje bylo nařízeno další trestné střílení, v němž se tváří v tvář opět proti sobě postavili Kulich s Jakubem Svobodou. Gólman si ale mezírku mezi betonem a levou tyčí pohlídal a ani napodruhé se brněnskému útočníkovi bekhendový blafák nevydařil.

Závěrečná třetina se hrála téměř v kuse. Rozhodčí díky čisté hře ze strany obou mužstev nemuseli příliš přerušovat, přesto se obě přesilovky odehrály právě v poslední dvacetiminutovce. Na začátku byli aktivnější domácí, kteří hráče Komety oděné do modrobílých dresů zatlačili do obranné třetiny. Jenže hra se náhle přesunula na druhou stranu a Brňané se opět dostali do sedla. Na 4:0 zvýšil dělovkou z pravého kruhu Filip Král . Žďárským je ještě podařilo párkrát proháčkovat až k brněnské bráně, jenže chyběla potřebná koncovka. V poslední minutě se v čase 59:59 dopustil faulu brněnský Štěpán Kučera, za který bylo i po zazvonění závěrečných sirén nařízeno trestné střílení. Ani v něm se ale nepodařilo Lukáše Dostála překonat a ten se po dnešním extraligovém duelu pyšní čistým kontem. Extraligové klání tak skončilo výhrou brněnské Komety 4:0.