Plameny mohou dnes rozhodnout, přijďte pomoci!

Zveřejněno 11.03.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Stadion Vrchlabí
CF3, úterý 11.3.2014 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Stadion Vrchlabí ZNS - VRC
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Hokejisté žďárského SKLH mají na dosah ruky největší úspěch za posledních několik desítek let. K postupu do závěrečného kola play-off jim schází vyhrát nad Vrchlabím jeden zápas. První možnost budou mít již dnes, kdy se v domácím prostředí na žďárských Bouchalkách pokusí proměnit svůj mečbol a zajistit si postup do závěrečného boje o prvoligovou baráž.

Po jasné páteční výhře na domácím ledě, narazili v neděli žďárští hokejisté na podstatně připravenějšího soupeře. Museli dotahovat dokonce dvoubrankové manko, což se jim podařilo a o vítězi tak musel rozhodnout až nastavený čas. Plameny však tuto ošemetnou situaci zvládly a vedou 2:0 na zápasy.

Od postupu mezi elitní čtyřku dělí Plachého partu jedna výhra. Stačí vyhrát jeden z případných následujících tří zápasů. Ovšem všichni si přejí co nejrychlejší ukončení série a dnešní domácí prostředí by k tomu mělo Plamenům pomoci.

Sobotkovi svěřenci navíc mohou být relativně v klidu, protože tzv. „nemusí“. Pokud by to dnes nevyšlo, mají další dvě možnosti. Naproti tomu mají Vrchlabští nůž na krku a hrozba vyřazení nad nimi visí již velmi nízko. K jeho odvrácení musí dnes bezpodmínečně zvítězit, jinak pro ně sezóna končí.

Je ale jasné, že žďárští hokejisté udělají vše pro to, aby dnes mohli slavit postup. Poté co budou mít v nohách osm zápasů během dvou týdnů, by určitě přivítali nějaké volno na odpočinek a regeneraci a čas na přípravu před startem semifinále. Hráči se také budou chtít vyhnout další cestě do Krkonoš, nejen kvůli vlastnímu cestování, ale také s vědomím domácí síly soupeře, kde by druhé vítězství bylo hodně těžké. A určitě si nikdo v tuto chvíli nepřeje opakování ošidného pátého zápasu jako ve čtvrtfinále.

Říká se, že v play-off je vždy nejtěžší udělat poslední krok. Proto musí hokejisté s plamenným „Ž“ na hrudi opět podat maximálně zodpovědný a bojovný výkon a každý člen Sobotkova týmu musí bezezbytku plnit své úkoly. Bojovníky v červených dresech určitě znovu poženou plné tribuny žďárských Bouchalek. Na utkání vypravuje autobus také vrchlabský fanklub, takže o bouřlivou atmosféru hodnou play-off rozhodně nebude nouze.

Jasné odhodlání vrchlabských hokejistů prodloužit sérii vyjádřil v rozhovoru pro oficiální web Stadionu Lukáš Poskočil, když hovořil o šanci na zvrat série: „Ta je vždy a my sérii otočíme!" vyhlásila v rozhovoru defenzivní opora Bieglova týmu.

Šikovný bek, který to dobře ve Žďáře zná, spoléhá také na pomoc příznivců modrobílých barev, protože na Vysočinu se ke třetímu souboji se Žďárem vydává i početná skupina vrchlabských fanoušků. „Na Facebooku jsem už koukal, že lidi mají zájem nás přijet povzbudit a velmi mě to potěšilo. Doufám, že přijede co nejvíce lidí, kteří nám ve Žďáru zkusí vytvořit domácí atmosféru a soupeřův mečbol tam nenecháme a ještě se do Žďáru vrátíme pro postup," burcuje Lukáš Poskočil před klíčovým duelem čtvrtfinálové série.

Klub připravuje posílení pokladen a prodej vstupenek bude opět zahájen dvě hodiny před začátkem zápasu, tedy v 16:00. Zároveň bylo domluveno posílení parkovacích ploch na autocvičišti za zimním stadionem. Přes tato opatření vyzývá vedení klubu návštěvníky zápasu, aby dorazili co nejdříve před jeho začátkem. Pokud totiž přijde více než tisíc lidí během čtvrt hodiny před začátkem, není možné to zvládnout a zbytečně se diváci připraví o začátek zápasu.

Stav čtvrtfinále play-off:

HC Baník Sokolov - HC Klášterec nad Ohří 2:0 (2:0, 7:1)
HC Tábor - HC Lední Medvědi Pelhřimov 2:0 (3:2, 4:1)
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Stadion Vrchlabí 2:0 (7:2, 5:4p)
SC Kolín - HC Moravské Budějovice 2005 2:0 (3:0, 3:2)

Třetí čtvrtifinálový duel vypukne na žďárských Bouchalkách v úterý 11.března 2014 v 18:00. Jestliže se nebudete moci zúčastnit tohoto důležitého klání, bude pro Vás připraven připraven onlajn přenos.

Jste připraveni na PLAY-OFF?

Vylaďte se na probíhající vrchol sezóny do barev žďárských Plamenů. Jsou pro vás připravené repliky nových sad dresů v obou barevných variantách ať již hotových se jmény a čísly hráčů nebo na objednávku s možností uvedení čísla a jména dle vlastního přání. Nechybí ani velmi oblíbené minidresy, rovněž v bílém i červeném provedení. Dále jsou k dispozici klubové šňůrky na krk, týmové plakáty, trička s motivem „Hořím hokejem“ nebo s logem klubu, plamenným „Ž“. Nově také nabízíme nášivku „Ž“. Veškeré zboží můžete zakoupit, případně objednat během domácích zápasů „A“ mužstva v prodejním stánku u vchodu do haly.