Mobilizace: Dnes zápas o všechno

Zveřejněno 05.03.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Děčín
OF5, středa 5.3.2014 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Děčín ZNS - DEC
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dramatické osmifinále mezi Žďárem a Děčínem dnes vyvrcholí rozhodujícím pátým zápasem. Plameny v něm budou mít výhodu domácího prostředí, ale již v prvním zápase se ukázalo, že ani to nemusí stačit. Dnes více než kdykoli předtím budou hokejisté našeho města potřebovat podporu svých příznivců. Zmobilizujme všechny známé, kamarády, příbuzné… a pojďme společně dotlačit žďárskou hokejovou partu do čtvrtfinále!
Rozhodující pátý zápas play-off je něco výjimečného, co ještě Bouchalky ve své historii nikdy nezažily. Je to zápas o všechno, ve kterém mohou rozhodovat drobnosti, jedna chyba, jeden šťastný gól, vyžitá přesilovka či cokoli jiného. Lze očekávat tuhý boj do poslední sekundy, soupeři se nemají na co šetřit a nechtějí-li dnes ukončit sezónu, musí v sobě zkoncentrovat všechny fyzické a morální síly.

A právě fyzická připravenost může hrát rozhodující roli. Hokejisté odehrají v osmi dnech pět zápasů, mezitím tréninky, náročné cestování napříč republikou a k tomu chodí do práce. To je pro amatérský tým neskutečný nápor a nyní se projeví morální síla jednotlivců i celého mužstva a kvalita letní přípravy, to jak který hráč k ní přistoupil zodpovědně a poctivě.

Dalším důležitým faktorem bude zvládnutí psychické stránky. Nervozita může sehrát velkou roli a v tomto ohledu budou mít určitou výhodu hosté. V sérii nebyli favoritem a nemají co ztratit. Naproti tomu domácí Plameny budou před vlastním publikem pod velkým tlakem a bude hodně záležet na tom, zda podlehnou tomuto tlaku a nervozitě nebo naopak dokážou nasát pozitivně podporu svých fanoušků a získat od nich klid a sílu.

Pokud tohle Sobotkova družina zvládne, mělo by být domácí prostředí pro Plameny velkou výhodou. Očekává se rekordní návštěva, která by měla vybičovat žďárské hokejisty k vrcholnému výkonu. Je to zápas o všechno, který by si neměl nechat ujít nejen žádný hokejový fanoušek a nadšenec, ale ani žádný svátečný příznivec, který doposud sledoval žďárský tým jen vzdáleně podle výsledků. Pokud je play-off hokejový svátek, potom je pátý rozhodující zápas již svátkem svátků.

Je to událost, kterou v historii žďárského hokeje nenajdeme. Je to zápas, ve kterém proteče Bouchalkami neskutečné množství adrenalinu a na jeho konci budou obrovské emoce, to je jisté. Jen nevíme, zda to budou emoce štěstí a radosti z vydřeného postupu nebo smutek a zklamání z vyřazení a konce sezóny. I to však k hokeji a ke sportu obecně patří a proto je sport dnes tak obrovským fenoménem. Pojďte podpořit reprezentanty našeho města Žďár nad Sázavou a radovat se s nimi z postupu nebo poděkovat za dobrou sezónu.

Pátý osmifinálový duel o všechno vypukne na žďárských Bouchalkách ve středu 5.března 2014 v 18:00. Pokud se najde někdo, kdo se nebude moci zúčastnit tohoto mimořádného klání, bude pro něj připraven onlajn přenos.

Stav osmifinále play-off:

SKLH Žďár nad Sázavou - HC Děčín: 2:2 (2:3, 3:1, 6:2, 2:4)
HC Kobra Praha - HC Klášterec nad Ohří: 2:2 (1:3, 2:7, 4:3p, 2:5)
HC Vrchlabí - HC Řisuty: 3:1 (5:2, 5:6, 5:2, 3:2)
HC Moravské Budějovice 2005 - NED Hockey Nymburk: 2:2 (4:3, 4:2, 1:4, 3:4p)
HC Lední Medvědi Pelhřimov - HC Vlci Jablonec nad Nisou: 2:2 (6:5sn, 4:6, 5:3, 1:5)
HC Baník Sokolov - HC Draci Bílina: 3:0 (7:3, 4:2, 7:1)
HC Tábor - SHC Klatovy: 3:0 (8:3, 5:4, 6:1)
SC Kolín - KLH Vajgar Jindřichův Hradec: 3:0 (4:1, 3:2, 5:2)

Jste připraveni na PLAY-OFF?

Vylaďte se na probíhající vrchol sezóny do barev žďárských Plamenů. Jsou pro vás připravené repliky nových sad dresů v obou barevných variantách ať již hotových se jmény a čísly hráčů nebo na objednávku s možností uvedení čísla a jména dle vlastního přání. Nechybí ani velmi oblíbené minidresy, rovněž v bílém i červeném provedení. Dále jsou k dispozici klubové šňůrky na krk, týmové plakáty, trička s motivem „Hořím hokejem“ nebo s logem klubu, plamenným „Ž“. Nově také nabízíme nášivku „Ž“. Veškeré zboží můžete zakoupit, případně objednat během domácích zápasů „A“ mužstva v prodejním stánku u vchodu do haly.