Mladší dorostenci dnes přivítají Slavii Praha, starší hrají v pátek i v neděli

Zveřejněno 12.12.2013 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Také tento týden se budou muset hokejoví příznivci obejít bez zápasu prvního mužstva, které po dvoutýdenní pauze odehraje svůj další druholigový duel v sobotu na ledě Tábora. Zajímavý program však nabídnou dorostenecké týmy Plamenů. A hned na úvod to bude největší tahák, ve kterém se na Bouchalkách představí Slavia Praha v extraligovém klání mladších dorostenců. V pátek přivítá starší dorost Příbram a v neděli Velké Popovice.

JUNIOŘI

Junioři odehrají svůj jediný zápas tohoto týdne již ve čtvrtek, kdy cestují na sever Moravy k důležitému duelu proti Karviné. Jejich pozice je nadále komplikovaná a v boji o udržení ligy juniorů musí tvrdě bojovat o každý bod. Předposlední místo již drží před brněnským Warriorem jen díky lepšímu skóre (mají však zápas k dobru) a na svého aktuálního soupeře Karvinou ztrácí čtyři body.

STARŠÍ DOROST

Starší dorostenci se o víkendu představí hned dvakrát na vlastním kluzišti. Po dvou výhrách nad Příbramí a nad již zřejmě beznadějně posledními Strakonicemi, nemají na rozdíl od svých starších kolegů již žádné záchranářské starosti. V pátek přivítají na Bouchalkách Příbram, kterou před dvěma týdny přehráli na jejím ledě vysoko 0:6 a v neděli přijedou do Žďáru Velké Popovice, které na Plameny ztrácí jen jediný bod.

Zápas C.E.B. ligy staršího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou – HC Příbram začíná v pátek 13.12.2013 v 19:30.

Zápas C.E.B. ligy staršího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou – HC Velké Popovice začíná v neděli 15.12.2013 ve 14:15.

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci po překvapivé výhře doma s Libercem (6:4), utrpěli v neděli vysokou porážku v Jihlavě (6:2). Ve čtvrtek si budou chtít poslední neúspěch vynahradit proti soupeři, se kterým se jim zatím velmi dařilo. Ve druhém kole doma porazili Slavii jednoznačně 5:1 a také v Praze favorita nešetřili a odvezli si z hlavního města tři body za výhru 2:4.

Po famózním vstupu do nejvyšší soutěže sice mladé Plameny začaly trochu ztrácet a připisují si již střídavé úspěchy a neúspěchy, ale přesto je jejich účinkování v extralize nad očekávání a stále se drží ve středu tabulky. K zajištění hlavního cíle, kterým je udržení elitní soutěže i pro příští ročník, bude mimořádně důležité, jejich nedělní derby proti poslednímu Havlíčkovu Brodu, na který mají svěřenci trenérů Sobotky a Nečase v tuto chvíli patnáctibodový náskok.

Zápas ELIOD extraligy mladšího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou – HC Slavia Praha začíná ve čtvrtek 12.12.2013 v 16:30.

ŽÁCI

Obě žákovské kategorie odjíždí v sobotu ke svým mistrovským zápasům do Ledče nad Sázavou. Těžké utkání to bude zřejmě především pro starší žáky, protože se utkají s prvním mužstvem tabulky. V případě výhry se však mohou na svého soka bodově dotáhnout. Mladší žáci své tabulce vévodí o bod před Jihlavou a jejich soupeř Ledeč nad Sázavou je pátá s osmibodovou ztrátou na Žďár.

Přehled domácích zápasů mládeže

Čtvrtek 12.12.2103, 16:30 ELIOD extraliga mladšího dorostu: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Slavia Praha
Pátek 13.12.2103, 19:30 C.E.B. liga staršího dorostu: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Příbram
Neděle 15.12.2103, 14:15 C.E.B. liga staršího dorostu: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Velké Popovice

Žďárské hokejové naděje se těší na vaši podporu – VSTUP ZDARMA