Zápas proti Klatovům ZRUŠEN

Zveřejněno 05.12.2013 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou SHC Klatovy
20., sobota 7.12.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - SHC Klatovy ZNS - KLT
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Sobotní utkání 20. kola 2.hokejové ligy mezi SKLH Žďár nad Sázavou a SHC Klatovy, bylo dnes na základě žádosti hostujícího celku zrušeno.

.

Žádost o zrušení utkání podal dnes SHC Klatovy k STK (Sportovně technická komise) ČSLH. Ta žádost projednala a vyjádřila souhlas s neodehráním utkání. Zároveň předala věc k dořešení na DK (Disciplinární komise) ČSLH, která by měla rozhodnout o případné kontumaci a event. penalizaci.

Klatovy nejprve žádaly SKLH o odložení utkání s odůvodněním většího (blíže nespecifikovaného) počtu nemocných a zraněných. Vzhledem k tomu, že Žďár měl ve středu volno a příští středu se opět nehraje a vznikla by neúměrně dlouhá zápasová pauza, nevyhovělo vedení SKLH klatovské žádosti.

Dle vyjádření manažera Miloslava Šimona hrály roli i další důvody: „Klatovy ve středu odehrály zápas s dvaceti hráči (18+2) a jsme přesvědčeni, že i kdyby do rána onemocnělo pět či šest hráčů, bylo by možné je nahradit, obzvláště když Klatovy disponují „B“ týmem a týmem juniorů. Sami takto v podobných případech postupujeme.“

Šéf žďárského klubu uvedl i některé příklady: „Ještě nikdy jsme z těchto důvodů o odložení zápasu nežádali a hráči nám chybí pravidelně. Jen letos nám v několika zápasech chybělo pět i šest hráčů základního kádru. Odjeli jsme v minulosti i do Hodonína, když nám chybělo dokonce 11 hráčů základní sestavy prakticky s juniorkou a ještě jsme tam vyhráli.“

„Podle našeho názoru by se mělo odložení zápasu využívat pouze jako krajní a zcela mimořádná varianta v případě nějakých epidemií, kalamit nebo jiných mimořádných událostí. Je nám líto, že se zápas neodehraje, protože to byl skutečně ten hlavní důvod a chtěli jsme hrát. Mrzí nás to i kvůli divákům, kteří se na zápas těšili a chystali. Bohužel to dopadlo takhle,“ lituje manažer SKLH Šimon.

Plameny tak čeká další dlouhá herní pauza. Po jedenáctidenní přestávce v úvodu sezóny, bude nyní Sobotkův tým čerpat zápasovou dovolenou plné dva týdny. Zda bude mít narušení zápasového rytmu za následek ukončení dlouhé vítězné série, se pozná příští sobotu, kdy pocestuje Plachého parta do Tábora na led aktuálního lídra tabulky.