V sobotu přijede Děčín zahájit druhou půli

Zveřejněno 29.11.2013 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Děčín
18., sobota 30.11.2013 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Děčín ZNS - DEC
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ve středu skončila první polovina dlouhodobé soutěže, ale již v sobotu se třetí nejvyšší hokejová liga přehoupne do své druhé části. Plameny čeká odveta úvodního utkání sezóny a na Bouchalkách přivítají hokejisty z dalekého Děčína.

.

Děčínským Medvědům se nakonec závěr první poloviny vydařil. Po třech porážkách v řadě si vyšlápli na pražskou Kobru (3:5) a to dokonce na jejím vlastním ledě. Severočeši celkově v letošním průběhu soutěže střídají úspěchy s nezdary. Nejlepší období zažili na přelomu září a října, kdy z pěti zápasů pouze jednou vyšli bodově naprázdno a vytěžili z nich devět bodů, což je téměř polovina celkového dosavadního bodového zisku.

Od 12. října nedokázali Medvědi již nikdy bodovat dvakrát za sebou. Žďárští hokejisté se budou v sobotu snažit, aby se jim to nepodařilo ani tentokrát. Před vítězstvím v hlavním městě zažili totiž hokejisté od Labe dlouhé nepříznivé období, kdy z osmi zápasů dokázali získat pouhých pět bodů.

Střídavé výsledky zatím Děčínským nestačí na lepší než třináctou příčku, která jim aktuálně patří. A to mají ještě díky předehrávkám, odehraný o zápas víc než většina ostatních soupeřů. Severočeši odehráli již deset zápasů na domácím ledě, ve kterých získali 13 bodů a na venkovních kluzištích hráli pouze sedmkrát s bilancí dvou výher.

Jedna z nich byla v Bílině, ale žďárské hokejisty by měla zajímat především ta poslední, která se udála v pražském Braníku proti silné Kobře. Tento zápas by měl být určitým varováním před podceněním papírově slabšího soupeře. Navíc se Plameny o kvalitách Medvědů přesvědčili hned v prvním kole.

Tehdy šli sice Sobotkovi svěřenci do vedení brankou Mana v polovině zápasu, které drželi až do 53. minuty. Žďárští však nedokázali využít řadu dalších šancí a soupeř je pak ztrestal dvěma využitými přesilovkami v závěru zápasu.

Trenér Karel Chládek spoléhá především na své dva nejproduktivnější forwardy Lukáše Ziku (9+10), který je s devíti brankami také nejlepším střelcem mužstva a Michala Oliveriuse (4+13), jenž je zase nejlepším nahrávačem. Mezi obránci bodově vyniká Ondřej Hříbal se šesti kanadskými body (1+5).

V prostoru brankoviště dostává nejvíce příležitostí Michael Formánek (3,76), ale o trochu lepší statistiky má jeho kolega Lukáš Lavinger (3,47 branky / zápas). (Pozn.: Statistiky hráčů i brankářů byly čerpány z hokej.cz, kde nejsou započítány všechny zápasy.)

S druhou polovinou přichází i jedna estetická změna. V sobotu mohou fanoušci, kteří nejezdí na venkovní zápasy, poprvé vidět Plameny v bílé variantě nových dresů. Ovšem mnohem více budou žďárští příznivci zajisté zvědaví na to, zda se Plachému a jeho partě podaří ještě prodloužit vítěznou sérii na osm zápasů.

Dosavadní výsledky HC Děčín
1. kolo HC Děčín - SKLH Žďár nad Sázavou 2:1
2. kolo HC Řisuty - HC Děčín 7:6
3. kolo HC Děčín - HC Moravské Budějovice 2005 1:2
4. kolo HC Draci Bílina - HC Děčín 3:4
5. kolo HC Děčín - NED Hockey Nymburk 2:3(PP)
6. kolo HC Lední Medvědi Pelhřimov - HC Děčín 6:4
19. kolo HC Děčín - HC Řisuty 4:3(SN)
7. kolo HC Děčín - HC Milevsko 2010 4:3
8. kolo HC Stadion Vrchlabí - HC Děčín 4:2
9. kolo HC Děčín - SC Kolín 1:5
12. kolo HC Děčín - HC Tábor 5:6(SN)
13. kolo KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Děčín 4:1
14. kolo HC Děčín - HC Vlci Jablonec nad Nisou 7:5
15. kolo HC Baník Sokolov - HC Děčín 6:2
25. kolo HC Děčín - HC Stadion Vrchlabí 1:2
16. kolo HC Děčín - HC Klášterec nad Ohří 3:5
17. kolo HC Kobra Praha - HC Děčín 3:5

Kompletní program 18.kola:
Sobota 30.11.2013
HC Řisuty - HC Stadion Vrchlabí 17:00
HC Klášterec nad Ohří - SHC Klatovy 17:00
SC Kolín - NED Hockey Nymburk 17:07
HC Draci Bílina - HC Lední Medvědi Pelhřimov 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Děčín 17:30
HC Baník Sokolov - HC Tábor 17:30
HC Moravské Budějovice 2005 - HC Milevsko 2010 18:00
HC Vlci Jablonec nad Nisou - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 18:00

K odvetnému utkání proti Děčínu, nastoupí Plameny na žďárských Bouchalkách v sobotu 30. listopadu v 17:30 hod. Pokud se nebudete moci zúčastnit tohoto klání, bude pro vás tradičně připraven onlajn přenos.

Nové klubové suvenýry – tip na vánoční dárek

Nevíte jaký koupit vánoční dárek nebo vaši blízcí nevědí co koupit vám? Máme pro vás řešení. Pro letošní sezónu jsme pro fanoušky žďárských Plamenů připravili několik nových klubových suvenýrů. Jsou to především repliky nových sad dresů v obou barevných variantách ať již hotových se jmény a čísly hráčů nebo na objednávku s možností uvedení čísla a jména dle vlastního přání. Další novinkou jsou minidresy, také v bílém i červeném provedení. Dále jsou k dispozici klubové šnůrky na krk, kšiltovky, týmové plakáty, trička s motivem „Hořím hokejem“ nebo s logem klubu, plameným „Ž“. Veškeré zboží můžete zakoupit, případně objednat během domácích zápasů „A“ mužstva v prodejním stánku u vchodu do haly.