Mládežnický hokej o víkendu. Zopakují žďárští dorostenci výhru s Hradcem?

Zveřejněno 22.11.2013 | RR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Soutěže mladých hokejistů se opět naplno rozjely a příznivci mládežnického hokeje se mají o víkendu znovu na co těšit, protože se na Bouchalkách postupně představí všechny mládežnické kategorie. Po převálcování jihočeského Motoru, čeká svěřence trenérů Sobotky a Nečase další duel. Tentokrát v domácím prostředí přivítají mladší dorostence z Hradce Králové. Co na úspěch v Českých Budějovicích říká mladý útočník Plamenů Matěj Štefka, se dočtete v našem krátkém rozhovoru. Zopakuje Havránkova parta výhru nad Hradcem 6:1 ze sedmého kola? O tom se můžete sami přesvědčit již tuto neděli. Časomíra začne odpočítávat čas tradičně v 17 hodin.

Foto: René Rámiš

Žďárští mladší dorostenci se zřejmě oklepali po prohře s Pardubicemi, které přivezly na Bouchalky velmi kvalitní celek. „Perníkářům“ se nedávno podařilo utnout neúspěšnou sérii a také díky výhře v posledním zápase právě nad Hradcem Králové (2:5) – nadcházejícím soupeřem Žďáru, začali se probojovávat tabulkou směrem vzhůru. Z předposlední příčky se sice po dvou výhrách posunuli na 7. místo, ale přesto na šestou Slávii ztrácí ještě 6 bodů. Do konce letošního ročníku soutěže však zbývá ještě dostatek času na překvapivý útok Pardubic na čelo tabulky.

Duel Žďáru s Hradcem bude rozhodně zajímavý. Tento soupeř ztrácí na domácí tým pouhý bod a bude se tak z plných sil snažit dotáhnout ztrátu a dostat se před Plameny. Výhrou Východočechů by tak Žďárští klesli a od špice tabulky by se již bodově vzdálili. SKLH se jako nováček soutěže překvapivě stále drží v horní polovině tabulky. Na vedoucí Liberec, který zatím vládne celé skupině Střed, momentálně ztrácí 9 bodů.

Žďárská skvadra v čele s kapitánem Tomášem Havránkem vylovila z jihočeských vod další body. S posledním Motorem vyhráli hokejisté SKLH vysoko 9:2 a připsali si tak důležité tři body.

Žďárské podržel skvělý gólman Matěj Loubal. I když byl počet střel na bránu vyrovnaný – 37:37, překonali domácí střelci hostujícího brankáře jen dvakrát. Je rozhodně pozitivní, že kromě elitní útočné formace Havránek – Nečas – Kaut, se několikrát prosadily i zbylé dvě pětky. Skóre utkání otevřel rychlým gólem Matěj Štefka, který za asistence Nedvěda ve čtvrté minutě prostřelil Němce. Během první třetiny Plameny rozvlnily síťku budějovické brány ještě dvakrát, pokaždé v oslabení.

Nejvíce branek padlo ve druhé části zápasu. Přes obranu hostů se dostal bodující Matys, ale vzápětí na to Plameny ukázaly svoji převahu a opět skórovaly. Ani výměna brankářů nezastavila rozjeté Žďáráky v dobře rozehraném zápase. Třetí část zápasu už tolik branek nepřinesla. Dvěma góly přispěl k porážce Jihočechů Vojtěch Macek. Druhé prosazení Motoru měl na svědomí Oliver Pánek.

A co si o posledním zápase extraligových Plamenů myslí útočník Matěj Štefka?

Jihočeský Motor jste porazili vysoko, 9:2. Bylo to spíše štěstím, nebo jste soupeře znatelně přehrávali celou hrací dobu?
Myslím, že jsme byli lepším týmem po celou dobu zápasu, ale soupeř hrál dobře. Štěstí nám pomohlo k tomu nastřílet 9 gólů.

Ty jsi dal první gól zápasu a odstartoval tak drtivou porážku. Jak gól padl? Odrazil si šikovně nahozený puk nebo si se sám dostal před brankáře podobně jako v zápasu s Pardubicemi?
Nahodili jsme puk do pásma a Štěpán Švanda vystřelil na bránu od mantinelu, odražený puk sebral Michal Nedvěd a připravil mi ho před prázdnou bránu. Byla to práce spoluhráčů, kluci to udělali skvěle.

Většina gólů padla v prvních dvou periodách. Ke konci už jste pouze hlídali útoky domácích nebo se Motory rozeběhly a byly ve třetí části zápasu náročnějšími soupeři?
Před třetí třetinou jsme si řekli, že nechceme dostat gól a budeme hrát, tak jako by byl průběžný stav 0:0, bylo by zbytečné hnát se dopředu.

Minulý čtvrtek jste ve Žďáře přivítali Pardubice. Překvapil vás výsledek zápasu? Přeci jen byly předposlední v tabulce.
Věděli jsme, že budou hrát dobře. Potom, co tam vyměnili trenéra, se hodně zvedli výsledkově i herně. Každopádně jsme doufali v lepší výsledek.

V neděli vás čeká další domácí zápas v rámci ELIOD Extraligy mladšího dorostu. Tentokrát s výběrem Hradce Králové. V posledním duelu s tímto soupeřem jste vyhráli 6:1. Během utkání došlo i k vážnému zranění. Bojíte se, že se bude situace opakovat?
Čeká nás těžké utkání, ale nebojíme se. Zranění bylo nešťastné, snad se nic takového nestane.

Před extraligovým zápasem mladších dorostenců můžete podpořit podpořit i další mládežnické výběry Plamenů. Již v pátek pokračuje Liga staršího dorostu a tým vedený trenérem Zdeňkem Kulíškem čeká velké derby proti Havlíčkovu Brodu. Atraktivní duel začíná na žďárských Bouchalkách v 19:30. Obě žákovské kategorie odehrají v sobotu své zápasy proti Chotěboři. Mladší žáci začínají ve 13:15 a jejich starší kolegové v 15:15.

Nedělní program zahájí junioři, kteří ve14:15 přivítají favorizovaný Přerov, jenž aktuálně okupuje druhé místo a na vedoucí Porubu ztrácí jediný bod. Nejstarší mládežnická kategorie stále bojuje o existenci ve vodách ohrožených sestupem a tak uvítají každou podporu a každý bodík má cenu zlata. Hned po juniorském duelu (17:00) vypukne další extraligové klání mladšího dorostu.

Podpora domácích fanoušků určitě mladé hokejisty žďárských týmů posílí a přiblíží k potřebné výhře a zisku dalších cenných bodů, které všechny kategorie nutně potřebují.

Žďárské hokejové naděje se těší na vaši podporu – VSTUP NA VŠECHNY ZÁPASY MLÁDEŽE JE ZDARMA