Čtvrtek patří mladším dorostencům. Přivítají Pardubice

Zveřejněno 13.11.2013 | RR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Již několik měsíců uplynulo od doby, kdy na žďárské Bouchalky v rámci přípravných utkání poprvé zavítali extraligoví dorostenci. Nejvyšší soutěž mladšího dorostu je v plném proudu a výběr trenéra Martina Sobotky čeká další důležité utkání. Tentokrát proti soupeři z Pardubic. Podle umístění týmů v tabulce by měl vyhrát Žďár, ale Pardubice rozhodně nebudou snadným soupeřem a mohou nemile překvapit. Na to, jak dopadne další duel ELIOD extraligy mladšího dorostu, se můžete přijít sami podívat. Zápas s hokejisty z města perníku začíná ve čtvrtek v 16:30.
Pardubicím se na rozdíl od Plamenů start sezony nevyvedl zrovna nejlépe. Zatímco Žďárští jako nováčci nejvyšší soutěže ihned vystřelili vzhůru a dostali se dokonce na první příčku, Pardubice spadly na chvost tabulky a tam také zůstaly. Momentálně jsou na předposledním místě před Českými Budějovicemi.

Žďár se po sérii porážek oklepal a zaujal bramborovou příčku, tedy čtvrtou pozici se ziskem 22 bodů. Libereckým Bílým Tygrům, kteří se snaží ochránit své prozatímní prvenství, šlapou na paty pouze jeden bod ztrácející hokejisté z nedaleké Jihlavy. V závěsu za Duklou se o jeden bod se skóre 26 bodů pozdí brněnská Kometa.

Tým pod vedením zkušeného trenéra Pavla Rohlíka se zřejmě začíná rozjíždět. Dlouhou řadu prohraných duelů ukončili Pardubičtí na ledě v jižních Čechách výhrou 5:2. Po prohře s Kometou (1:2) následovaly dva vyhrané zápasy. Ten poslední skončil vysokou výhrou Pardubic, kdy na domácím ledě rozstřílely Havlíčkův Brod 7:1!

Žďárským se po úspěšném startu letošního ročníku ELIOD extraligy mladšího dorostu s bilancí 4 výhry a jedna prohra na prvních pět zápasů opět začíná dařit. V posledním domácím zápase vyhráli nad protivníky z Kotliny 7:0. Po krásném výsledku ale mladé Plameny podlehly Bruslařům těsně 2:3. Své vítězství 4:2 ze 4. kola soutěže nedokázaly zopakovat.

Zápas s mladoboleslavským Bruslařským klubem nemusel pro Žďár skončit pouze jednobrankovým rozdílem. V jednu chvíli dokonce prohrával 0:3. O úvodní gól se postarala Boleslav, kdy v čase 6:59 překonal gólmana hostů Dlabola.

Druhou třetinu hráli Žďárští celkem pětkrát v oslabení. Domácí ale naštěstí pro hosty nepřekonali výtečnou obranu Plamenů a pohotový Loubal všechny střely vykryl. Avšak 28 vteřin před posledním zapískání druhé periody, kdy na ledě byla kompletní pětičlenná formace hostů, prostřelil za asistence Řípy překvapeného Loubala Křížek. Do kabiny tak odcházel Havránkův tým s dvougólovou ztrátou na domácí Mladou Boleslav.

Po čtyřech minutách hry již potřetí skórovali Bruslaři a získali tak ještě vyšší náskok. Jeníkova branka Žďárské zřejmě nakopla a pět minut po překonání brankáře hostů dostal do klece domácích puk žďárský útočník Martin Nečas.

Do konce zápasu se boleslavským už prosadit nepodařilo. Avšak v oslabení po vyloučení Kauta za vysokou hůl, snížil na 2:3 kapitán hostů Tomáš Havránek, který díky šikovným spoluhráčům Nečasovi a Trejbalovi rozvlnil síťku za zády domácího Krofty. Na vyrovnání ovšem již hokejisté z Vysočiny nedosáhli.

Přijďte si ve čtvrteční podvečer vychutnat další extraligový duel a podpořit tak domácí naděje v pokusu o zisk důležitých bodů. Porazí Žďár Pardubice stejně jako v pátém kole, kdy v ČEZ aréně vyhrál 4:2?