Po pěti letech přijede do Žďáru Bílina

Zveřejněno 05.11.2013 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Draci Bílina
13., středa 6.11.2013 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Draci Bílina ZNS - BIL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Druhá hokejová liga se přehoupla do své druhé třetiny a Plameny čeká ve středu dvanáctý zápas letošního ročníku. V něm se utkají se severočeskou Bílinou a cíl je jasný: Navázat na sobotní vynikající výkon v Moravských Budějovicích a potvrdit výhru.

.

Bližší informace o klubu HC Draci Bílina jsme vám přinesli v našem letním seriálu představující nové soupeře. Pokud jste článek nečetli nebo si jej chcete připomenout, najdete jej zde.

Jedinou dosavadní zkušenost s hokejisty bílinských Draků mají žďárští hráči a fanoušci z kvalifikace o druhou ligu v roce 2008. Tehdy právě výhra nad Bílinou (a následně nad Novým městem nad Metují) vrátila po roční pauze vynucené finanční situací, do Žďáru opět třetí nejvyšší hokejovou soutěž.

Draci začali letos svoji třetí sezónu ve druhé lize, když v těch předchozích dosáhli vždy pouze na deváté místo a atraktivní vyřazovací zápasy jim těsně unikly. V současné době je Bílina sice na 14. místě, ale do play-off má díky šestnácti účastníkům přeci jen blíže.

Kanadskému bodování týmu, vyznávajícím zelenobílé barvy, vévodí trojice šestibodových hráčů. Zajímavostí je, že pouze dva z nich jsou útočníci. Třiadvacetiletý forward Martin Hrubant (5+1) je s pěti góly zároveň nejlepším střelcem. O dva roky starší Lukáš Hrdlička je naopak vynikajícím nahrávačem (0+6). Tím třetím je zkušený obránce Aleš Havlůj, který má na svém kontě čtyři branky a dvě asistence. V brankovišti dostává nejvíce prostoru pětatřicetiletý Lukáš Melichar, který má značné zkušenosti z prvoligového Mostu.

Draci vstoupili do soutěže velmi dobře. Hned v prvním kole porazili Pelhřimov na jeho ledě 4:5 v prodloužení, přičemž Lední medvědi pak v dalších šesti zápasech neztratili ani bod. V dalších kolech již Severočeši střídali neúspěchy s občasnými bodovými zisky. Tříbodové výhry vybojovali pouze dvě. Jednu doma proti Klatovům a druhou na ledě Klášterce.

Obzvláště poslední utkání se svěřencům trenéra Miroslava Kanise vůbec nepovedlo. Na vlastním ledě utrpěli těžký debakl 1:8 od pražské Kobry. Zato Plameny mají v zádech úspěšné derby v Moravských Budějovicích, ale hráči vědí, že sobotní výhru musí nyní potvrdit kvalitním výkonem doma proti Bílině. Ta sice nebude v tomto zápase favoritem, ale Sobotkům tým dokázali na Bouchalkách potrápit i jiní papírově slabší soupeři.

Přijďte podpořit žďárské Plameny v jejich cestě do horní poloviny tabulky!

Dosavadní výsledky HC Draci Bílina:
1.kolo HC Lední Medvědi Pelhřimov - HC Draci Bílina 4:5 (PP)
2.kolo HC Draci Bílina - HC Milevsko 2010 3:4 (SN)
3.kolo HC Stadion Vrchlabí - HC Draci Bílina 6:3
4.kolo HC Draci Bílina - HC Děčín 3:4
6.kolo HC Draci Bílina - SHC Klatovy 6:4
7.kolo HC Tábor - HC Draci Bílina 9:2
9.kolo HC Vlci Jablonec nad Nisou - HC Draci Bílina 1:0
10.kolo HC Draci Bílina - HC Baník Sokolov 2:5
11.kolo HC Klášterec nad Ohří - HC Draci Bílina 3:5
12.kolo HC Draci Bílina - HC Kobra Praha 1:8

Kompletní program 13.kola:
středa 6.11.2013
SHC Klatovy - SC Kolín 18:00
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Děčín 18:00
HC Vlci Jablonec nad Nisou - HC Stadion Vrchlabí 18:00
HC Baník Sokolov - HC Milevsko 2010 18:00
HC Klášterec nad Ohří - HC Lední Medvědi Pelhřim
ov 18:00
HC Kobra Praha - NED Hockey Nymburk 18:00 SKLH Žďár nad Sázavou - HC Draci Bílina 18:00
HC Řisuty - HC Moravské Budějovice 2005 18:00

Historicky třetí hokejové klání mezi severočeskou Bílinou a Žďárem začíná na zimním stadionu na Bouchalkách ve středu 6.listopadu v 18:00. Pokud nebudete moci podpořit žďárské Plameny přímo na stadionu, bude vám k dispozici onlajn přenos s informacemi o dění na ledové ploše.

Nové klubové suvenýry

Pro začátek sezony jsme pro naše věrné fanoušky připravili několik nových klubových suvenýrů. Jsou to především repliky nových sad dresů v obou barevných variantách ať již hotových se jmény a čísly hráčů nebo na objednávku s možností uvedení čísla a jména dle vlastního přání. Další novinkou jsou minidresy, také v bílém i červeném provedení. Dále jsou k dispozici klubové šnůrky na krk, kšiltovky, týmové plakáty, trička s motivem „Hořím hokejem“ nebo s logem klubu, plameným „Ž“. Veškeré zboží můžete zakoupit, případně objednat během domácích zápasů „A“ mužstva v prodejním stánku u vchodu do haly.