Bouchalky přivítají historicky premiérovou bitvu Buldoků s Plameny

Zveřejněno 25.10.2013 | mk, jk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Řisuty
11., sobota 26.10.2013 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Řisuty ZNS - RIS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Duel dvou vloni úspěšných týmů nabídne sobotní hokejové menu. O důležité druholigové body se přijedou porvat hráči z Řisut, kteří po úspěchu z minulého ročníku nevstoupili do probíhající základní části příliš zdařile, ale také Plamenná legie si nevede nijak oslnivě. Žďárští proto budou chtít získávat úspěchy především na vlastní hokejové scéně.

.

Bližší informace o doposud úplně neznámém soupeři HC Řisuty jsme vám přinesli v našem letním seriálu představující nové soupeře. Pokud jste článek nečetli nebo si jej chcete připomenout, najdete jej zde.

Hosté po odehraných devíti zápasech mají na svém kontě pouze jedenáct bodů, stejně jako SKLH Žďár a usadili se podobně jako jejich aktuální soupeř v dolní polovině tabulky. Většinu svých bodů si uhráli na „vlastním“ kluzišti ve Slaném, kde pouze jednou ztratili dva body, ale se silnou Kobrou. Ovšem na venkovních ledech se řadí k nejhorším týmům západní konference, když získali jen jediný bod za prohru v prodloužení v Děčíně v předehrávce 19.kola.

K lepším zítřkům táhnou Buldoky prozatímní osmibodoví útočníci Tomáš Landa s Matějem Kosem, kteří vedou klubovou produktivitu. Prvně jmenovaný je také nejlepším střelcem se čtyřmi brankami. Naopak jeho parťák z útoku je se sedmi asistencemi nejpilnější nahrávačem.

Nejproduktivnějším obráncem je jedenadvacetiletý mladík Dan Tomáš. Na brankové čáře dostává více přednost Lukáš Knap, který odchytal zatím čtyři mistrovská střetnutí, ovšem připsal si v nich pouze jedinou výhru.

Tým z nejmenší hokejové obce má za sebou v poslední době střídavé výsledky. Po výhře nad kvalitním Sokolovem, prohrál těsně o jednu branku v Klášterci, ale pak dokázal doma vzdorovat nebezpečné Kobře, když po remíze v základní hrací době prohrál až v prodloužení.

Plamenům se po sobotním dobrém výkonu na pražské Kobře středeční duel v Kolíně vůbec nepovedl. V sobotu se pokusí tento výpadek napravit a budou k tomu potřebovat podporu svých fanoušků. Zápas mezi Žďárem a Řisuty bude historicky první střetnutí obou soupeřů. Nenechte si tuto událost ujít a přijďte podpořit domácí hokejisty.

Dosavadní výsledky HC Řisuty:
1. kolo 14.9.2013 HC Stadion Vrchlabí – HC Řisuty 5:3
2. kolo 21.9.2013 HC Řisuty – HC Děčín 7:6
4. kolo 25.9.2013 HC Řisuty – SHC Klatovy 9:4
5. kolo 2.10.2013 HC Tábor – HC Řisuty 9:2
6. kolo odloženo HC Řisuty – KLH Vajgar Jindřichův Hradec
19.kolo 9.10.13 HC Děčín - HC Řisuty 4:3 (sn)
7. kolo 12.10.2013 HC Jablonec nad Nisou – HC Řisuty 4:1
8. kolo 16.10.2013 HC Řisuty – HC Baník Sokolov 2:1
9. kolo 19.10.2013 HC Klášterec nad Ohří – HC Řisuty 3:2
10. kolo 23.10.2013 HC Řisuty – HC Kobra Praha 3:4p

Kompletní program 11.kola:
sobota 26.10.2013
HC Klášterec nad Ohří – HC Draci Bílina 17.00
SHC Klatovy – HC Děčín 17:30
HC Baník Sokolov – NED Hockey Nymburk 17:30
HC Tábor – HC Stadion Vrchlabí 18:00
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Milevsko 18:00
HC Jablonec nad Nisou – TJ Spartak Pelhřimov 18:00
HC Kobra Praha – HC Moravské Budějovice 18:00

Čtvrtý mistrovský zápas Plamenů na vlastním kluzišti začíná v sobotu 26.října v 17:30 na zimním stadionu ve Žďáře nad Sázavou na Bouchalkách. Pokud se nebudete moci zúčastnit utkání s tímto zajímavým novým soupeřem, bude pro vás připraven tradiční onlajn přenos.

Nové klubové suvenýry

Pro letošní sezónu jsme pro naše fanoušky připravili několik nových klubových suvenýrů. Jsou to především repliky nových sad dresů v obou barevných variantách ať již hotových se jmény a čísly hráčů nebo na objednávku s možností uvedení čísla a jména dle vlastního přání. Další novinkou jsou minidresy, také v bílém i červeném provedení. Dále jsou k dispozici klubové šnůrky na krk, kšiltovky, týmové plakáty, trička s motivem „Hořím hokejem“ nebo s logem klubu, plamenným „Ž“. Veškeré zboží můžete zakoupit, případně objednat během domácích zápasů „A“ mužstva v prodejním stánku u vchodu do haly.