Víkendové zápasy mládeže nabídnou také extraligové derby proti Dukle Jihlava

Zveřejněno 18.10.2013 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Fanoušci žďárského hokeje se o tomto víkendu budou muset opět obejít bez zápasu prvního mužstva, které má na programu utkání v pražském Braníku proti místní Kobře. Ovšem vynahradit si to mohou návštěvou zápasů mladých Plamenů. Ti nabídnou opět několik zajímavých střetnutí včetně extraligového derby proti jihlavské Dukle.

Foto: Tomáš Marek

JUNIOŘI

Svěřenci trenéra Václava Marka minulý týden vybojovali důležité vítězství proti Karviné (5:3) a během víkendu budou mít další dvě příležitosti rozšířit své zatím skromné sedmibodové konto v tabulce. Ovšem cesta k bodovému zisku bude hodně trnitá. Dnes (v pátek) čeká juniorský výběr cesta do daleké Poruby, kde uzavřou první čtvrtinu soutěže a v neděli přivítají ve 14:15 na Bouchalkách vedoucí tým tabulky Hodonín, kterému v prvním kole na jeho ledě podlehli vysoko 9:3.

Zápas Ligy juniorů SKLH Žďár nad Sázavou – SHK Hodonín začíná v neděli 20.10.2013 ve 14:15.

STARŠÍ DOROST

Starší dorostenci mají za sebou tři smolné zápasy, ve kterých vždy prohráli o jeden gól inkasovaný v závěru zápasu. Prolomit nepříznivou šňůru se pokusí již dnes večer, kdy hostí od 19:30 na Bouchalkách stejně staré hokejisty z Příbrami. Ti ztrácí na žďárský celek dvě příčky v tabulce a jeden bod, z čehož vyplývá, že v tomto duelu půjde o hodně. Tým trenéra Kulíška pak bude o další body do tabulky bojovat v neděli na ledě posledních a zatím bezbodových Strakonic.

Zápas C.E.B. ligy staršího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou – HC Příbram začíná v pátek 18.10.2013 v 19:30.

MLADŠÍ DOROST

Ani mladším dorostencům se v jejich extraligovém tažení v uplynulém týdnu příliš nedařilo. Nejprve přišli v neděli doma o vedoucí příčku po prohře v prodloužení s brněnskou Kometou a ve čtvrtek utrpěli nejvyšší letošní porážku, když je v Liberci přehráli Bílí tygři vysoko 6:1. Vrátit na vítěznou vlnu se pokusí v neděli, kdy je od 17:00 čeká velké derby proti Dukle Jihlava. Dukla nyní vede extraligovou tabulku a aktuálně čtvrté Plameny na ni ztrácí pět bodů. Žďárští mladíci si nejen svými doposud skvělými výsledky, ale i předváděným atraktivním hokejem, získávají stále větší podporu fanoušků. Poslední zápas proti Kometě sledovaly čtyři stovky diváků a tak lze předpokládat, že derby s lídrem nejvyšší soutěže si nenechá ujít minimálně stejný počet příznivců žďárského hokeje.

Zápas ELIOD extraligy mladšího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dukla Jihlava začíná v neděli 20.10.2013 v 17:00.

ŽÁCI

Obě žákovské kategorie mají na programu svá utkání v sobotu, kdy zajíždí na led Horácké Slávie do Třebíče.

Na domácím ledě se v sobotu představí nejmladší hokejisté přípravky žďárského SKLH. Turnaj v minihokeji hráčů ročníku narození 2004 se kromě žďárských Plamínků zúčastní ještě hokejové naděje z Havlíčkova Brodu a Ledče nad Sázavou.

Turnaj přípravky ročníku 2004 v minihokeji začíná v sobotu 19.10.2013 ve 13:00.

Přehled domácích víkendových zápasů mládeže

Pátek 18.10.2103, 19:30 C.E.B. liga staršího dorostu: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Příbram
Sobota 19.10.2013, 13:00 Turnaj přípravky 2004 v minihokeji: SKLH Žďár nad Sázavou, HC Rebel Havlíčkův Brod, HC Ledeč nad Sázavou
Neděle 20.10.2013, 14:15 Liga juniorů: SKLH Žďár nad Sázavou – SHK Hodonín
Neděle 20.10.2013, 17:00 ELIOD extraliga mladšího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dukla Jihlava

Žďárské hokejové naděje se těší na vaši podporu – VSTUP ZDARMA