Klášterec rozhodl o výhře v nájezdech

Zveřejněno 16.10.2013 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Klášterec nad Ohří
8., středa 16.10.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - Klášterec nad Ohří ZNS - KNO
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Staněk, Jícha, Pleva, Šír, Smejkal (C), Kolda, Vítek M., Jan – Krupka, Kaňka, Štěpánek – Kunstmüller, Hron, Beneš – Vítek D., Zídek, Gregar – Dítě
Klášterec nad Ohří: Damašek – Koblitz, Loučka (C), Horváth, Mašek, Štrach, Pokorný – Neumann, Diviš, Deveri, Jáchym, Kabeláč, Matějka, Miklovič, Suk, Bečvář
Branky a nahrávky: 28. Dítě (Kunstmüller, Hron), 41. Kaňka (Krupka, Štěpánek), 52. Dítě (Kunstmüller), 53. Beneš (Kolda, Kunstmüller) – 3. Deveri (Koblitz), 7. Neumann (Suk), 45. Deveri (Jáchym, Loučka), 48. Horváth, rozh. náj. Deveri
Rozhodčí: Stolín – Svoboda, Potůček Vyloučení: 6:8 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 490
Střely na branku: 37:20 (9:8, 4:11, 8:17)
Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:5
Hráč zápasu: Jiří Dítě (ZNS), David Suk (KNO)
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Hokejistům žďárského SKLH se dnes nepodařilo prodloužit vítěznou šňůru. Po třech tříbodových výhrách si proti Klášterci nad Ohří připsal pouze jeden bod, když prohrál na samostatné nájezdy. Vzhledem k tomu, že Plameny dvakrát v průběhu utkání prohrávaly o dvě branky, je získaný bod určitou útěchou. Po většinu zápasu ale byli domácí v tlaku, jenomže nedokázali proměňovat šance a překonat vynikajícího Damaška v bráně hostů.

Foto: Tomáš Marek

Reportáž

Domácí nevstoupili do zápasu vůbec šťastně. Již ve třetí minutě zachytil Koblitz na modré domácí křížnou rozehrávku, posunul kotouč na volného Danka Deveri před bránu a ten neměl problém zavěsit do odkryté branky – 0:1.

Krátce na to Klášterští dvakrát krátce po sobě faulovali a Žďáru se naskytla jeden a půl minuty trvající přesilovka pět na tři a příležitost na vyrovnání. Největší šanci měl Kaňka, ale hostující gólman Damašek ukázal, že bude dnes pro Plameny těžkou překážkou.

V 7. minutě vyrobili Žďárští další chybu, tentokrát v útočném pásmu a modrožlutí se řítili dva na jednoho. Přečíslení sehráli ukázkově a po nahrávce Suka, překonal Slámu Jakub Neuman - 0:2. Třetí branku mohl o dvě minuty později přidat Diviš, ale proti jeho tutové šanci vytrčil skvěle svůj beton Jiří Sláma.

Ve zbývajících minutách první třetiny měli více ze hry domácí. Většinu času se hrálo na polovině Klášterce, ale Žďárští se nedokázali dostat do vážnějších šancí. Do kabin tak odcházeli mnohem spokojenější hosté s dvoubrankovým vedením.

Hned v úvodu prostřední třetiny se do velké šance dostal domácí Štěpánek, ale ztroskotal na bezchybném Damaškovi. Po několika nevyužitých šancích se konečně Plameny prosadily. Po levém křídle se v přesilovce a při signalizovaném dalším vyloučení skvěle uvolnil Kunstmüller a výstavní přihrávkou vybídl ke skórování Jiřího Dítěte, který nabídkou nepohrdnul a tvrdou ránou propálil Damaška – 1:2.

Klášterský brankář se však nenechal inkasovanou brankou rozhodit a dál deptal žďárské střelce. Vychytal Dítěte v další šanci a následně i Štěpánka. Ve 33. minutě jej nepřekonal Kunstmüller a ve 37. Kaňka. O minutu později se to sice podařilo Štěpánkovi, ale kotouč zůstal na brankové čáře a hosté jej stačili uklidit do bezpečí. Na druhou přestávku tak opět odcházeli spokojenější Severočeši i když jen s jednobrankovým náskokem.

A o ten přišli již po třinácti sekundách třetí třetiny. Krupka parádně vybojoval puk za brankou, přihrál na levý kruh, kde byl připravený volný Michal Kaňka a ten přesnou střelou nad vyrážečku srovnal stav utkání – 2:2. Domácí se pak nastěhovali do útočného pásma, ale jejich snahu o vedoucí branku utnulo Krupkovo vyloučení.

Přesilovku dokázali hosté využít až v jejím úplném závěru, když důraz Jáchyma před brankou zužitkoval Danko Deveri dorážkou do prázdné branky – 2:3. Domácí pak až příliš otevřeli hru a jejich riskantní počínání ve 48. minutě Klášterští potrestali. Do brejku ujel Peter Horváth a přesnou trefou mezi Slámovy betony vrátil hostům opět dvoubrankový náskok – 2:4.

Plameny se však nevzdávaly a nadále pokračovaly v tlaku na soupeře. V 52. minutě přišla odměna. V závaru před Damaškem se nejlépe zorientoval Jiří Dítě, který procedil kotouč za gólmanova záda a vykřesal Žďáru naději – 3:4.

A po osmdesáti sekundách bylo dokonce vyrovnáno. Kolda našel volného Petra Beneše, který z těžkého úhlu vyslal golfem tvrdou ránu, jenž rozvlnila síť klášterské brány – 4:4. Žďárští byli při chuti a vycítili šanci na obrat v zápase. Jenomže znovu naráželi na skvěle chytajícího Damaška. V 55. minutě jej nedokázal tváří v tvář překonat Gragar ani o minutu později Štěpánek.

Domácí zavírali hosty v obraném pásmu a jejich gólman se ocital v ohni střel a nebezpečných závarů. Krupka si dokázal Damaška položit, ale ani v této šanci jej nepřekonal. Tlak Žďáru vyvrcholil v závěrečné dvouminutovce, umocněné přesilovou hrou, ale ani ta vítěznou branku nepřinesla a zápas dospěl do prodloužení.

Také v nastaveném čase byli domácí aktivnější, ale celkově již hra na obou stranách byla opatrnější. Do jediné vážné šance se dostali Kaňka s Kunstmüllerem, ale i po pětiminutovém prodloužení svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 4:4 a tak přišly ke slovu samostatné nájezdy.

Ty začali Žďárští dobře, když Štěpánek proměnil hned první pokus. Hosté ale opláceli stejnou mincí z hole Deveriho. V dalších dvou sériích byli úspěšnější oba brankáři a rozhodlo až čtvrté kolo nájezdů, ve kterém vystřelil Klášterci druhý bod Danko Deveri, jenž tím završil svůj hattrick.

Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni David Suk za tým Klášterce nad Ohří a na straně žďárských Plamenů byl oceněn autor dvou branek Jiří Dítě.

V sobotu čeká žďárské hokejisty cesta do hlavního města na horký led Kobry Praha, která se letos prezentuje ve skvělé formě. Aktuálně jí patří druhé místo tabulky a doma ještě neztratila ani jediný bod. Sobotkovu družinu tak čeká těžká zkouška proti neoblíbenému soupeři, na kterého nemá dobré vzpomínky z poslední společné sezóny 2009-2010.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Kdo byl na hokeji, tak viděl, že dnešní výkon nebyl ideální. Musím ale na klukách ocenit, že přestože jsme po hrozných chybách prohrávali 0:2, dokázali to vyrovnat a potom ve třetí třetině znovu stáhnout dvoubrankové manko. Myslím, že jsme byli od druhé třetiny lepší a byl to takový podobný zápas jako v Sokolově, ale v opačném gardu. Vyhořeli jsme v proměňování šancí. Ve finále jsem za ten bod rád, protože jsme dvakrát prohrávali o dvě branky. Hlavně v té třetí třetině už to vypadalo, že se z toho neoklepeme. Kluci to ale zase dokázali vyrovnat a ještě jsme si vytvořili obrovskou spoustu šancí a klidně se ten zápas dal ještě vyhrát i základní hrací době. Nájezdy už jsou loterie, nedokázali jsme je proměnit a ten druhý bod jsme ztratili, což je škoda. Za tu bojovnost a snahu ale máme alespoň bod a díky klukům za to.“

Fotogalerie