Po 14 letech přijíždí Klášterec nad Ohří

Zveřejněno 15.10.2013 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Klášterec nad Ohří
8., středa 16.10.2013 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Klášterec nad Ohří ZNS - KNO
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Žďárské Plameny čeká třetí letošní domácí vystoupení. Ve středu přivítají na Bouchalkách dalšího soupeře z kategorie “nových”. Ze severozápadního okraje Čech přicestují hokejisté HC Klášterec nad Ohří.
Bližší informace o HC Klášterec nad Ohří jsme vám přinesli v našem letním seriálu představující nové soupeře. Pokud jste článek nečetli nebo si jej chcete připomenout, najdete jej zde.

HC Klášterec nad Ohří patří do tzv. 3K triumvirátu, který tvoří tři vzájemně spolupracující kluby působící ve všech třech nejvyšších soutěžích u nás. Extraligu zastupuje Chomutov, 1.ligu Kadaň a právě Klášterci patří 2.liga.

Podobně jako Žďáru, nevyšel ani Klášterci nejlépe vstup do soutěže. Po šesti zápasech měli svěřenci kouče Michala Jägera na kontě pouhé tři body. Ovšem v posledním kole si vyšlápli na do té doby suverénní Kobru Praha, kterou doma porazili přesvědčivě 7:4, když o své výhře rozhodli vynikající druhou třetinou. Kobra tak vůbec poprvé v letošní sezóně bodově strádala.

Do vzájemného souboje tak půjdou oba soupeři navnaděni předchozím úspěchem proti silnému soupeři. SKLH aktuálně okupuje 9. místo, tedy přesný střed tabulky s devíti body. Jeho středečnímu soku z Klášterce patří v tuto chvíli 14. příčka tabulky a na Plameny ztrácí přesně tři body. A právě tyto tři body se pokusí přivést žlutomodří z Vysočiny a bodově se na Žďár dotáhnout.

Proti tomu budou jistě svěřenci Martina Sobotky, kteří se po třech výhrách v řadě, již snad dostali do pohody a rozhodně budou chtít úspěšnou sérii prodloužit a pokusit se proniknout do horní poloviny tabulky.

Zajímavostí je, že Žďár doposud ještě nikdy nedokázal Klášterec porazit. Je pravda, že v historii byla sehrána pouze dvě vzájemná utkání a to v sezóně 1999-2000, ale v obou se radovali Severočeši (3:5 a 7:2).

Další příležitost budou mít žďárští hokejisté o středečním večeru. Přijďte se podívat, zda se to podaří a podpořit reprezentanty našeho města. Věříme, že jim fanoušci žďárských Plamenů pomohou k dobrému výkonu a vytvoří na Bouchalkách opět parádní hokejovou atmosféru!

Martin Sobotka se bude muset v zápase opět obejít bez kapitána Jiřího Plachého, takže „céčko“ si na dres opět nalepí úspěšný náhradní kapitán Tomáš Smejkal. Naopak po nemoci by se měli již vrátit Jiří Dítě a poprvé by se letos měl v mateřském dresu představit Petr Beneš.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
brankáři: Sláma, Vlach
obránci: Staněk, Pleva, Jícha, Kolda, Smejkal, Šír, Vítek M., Jan
útočníci: Krupka – Kaňka – Štěpánek, Kunstmüller – Hron – Beneš, Vítek D. - Kotlík – Man, Zídek – Gregar - Dítě

Dosavadní výsledky HC Klášterec nad Ohří:
1.kolo SHC Klatovy - HC Klášterec nad Ohří 5:3
2.kolo HC Klášterec nad Ohří - HC Tábor 3:7
3.kolo KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Klášterec nad Ohří 2:5
4.kolo HC Klášterec nad Ohří - HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:7
5.kolo HC Baník Sokolov - HC Klášterec nad Ohří 3:1
6.kolo SC Kolín - HC Klášterec nad Ohří 8:1
7.kolo HC Klášterec nad Ohří - HC Kobra Praha 7:4

Kompletní program 8.kola:
16.10.2013 - středa
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Klášterec nad Ohří 18:00
HC Řisuty - HC Baník Sokolov 18:00
HC Moravské Budějovice 2005 - HC Vlci Jablonec nad Nisou 18:00
HC Draci Bílina - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 18:00
NED Hockey Nymburk - HC Tábor 18:00
HC Lední Medvědi Pelhřimov - SHC Klatovy 18:00
HC Stadion Vrchlabí - HC Děčín 18:00
SC Kolín - HC Kobra Praha 18:07

Třetí letošní domácí představení Plamenů vypukne ve středu 15.října v 18:00 na zimním stadionu ve Žďáře nad Sázavou na Bouchalkách. Pokud se nebudete moci zúčastnit tohoto důležitého střetnutí, bude pro Vás připraven alespoň onlajn přenos.

Nové klubové suvenýry

Pro začátek sezony jsme pro naše věrné fanoušky připravili několik nových klubových suvenýrů. Jsou to především repliky nových sad dresů v obou barevných variantách ať již hotových se jmény a čísly hráčů nebo na objednávku s možností uvedení čísla a jména dle vlastního přání. Další novinkou jsou minidresy, také v bílém i červeném provedení. Dále jsou k dispozici klubové šnůrky na krk, kšiltovky, týmové plakáty, trička s motivem „Hořím hokejem“ nebo s logem klubu, plameným „Ž“. Veškeré zboží můžete zakoupit, případně objednat během domácích zápasů „A“ mužstva v prodejním stánku u vchodu do haly.