Víkendový mládežnický program vyvrcholí extraligovým duelem s Kometou

Zveřejněno 11.10.2013 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – „A“ mužstvo žďárských Plamenů čeká v sobotu cesta do Sokolova a tak je tento víkend na Bouchalkách neuvidíme. Příznivci hokeje a obzvláště toho mládežnického, však mají před sebou další nabitý víkend. Na Bouchalkách se od pátku do neděle představí samí atraktivní soupeři. Starší dorostenci přivítají Tábor, žáci jihlavskou Duklu. Z daleké Karviné dorazí junioři a vše vyvrcholí v neděli extraligovým zápasem mladšího dorostu, ve kterém budou hájit své vedení v tabulce před dotírající Kometou Brno.

Foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Hned v úvodu sezóny se do složité situace dostali Junioři. Když po dvou vysokých prohrách v začátku sezóny, přivezli svěřenci trenéra Marka první bod z Frýdku-Místku a hlavně pak jednoznačně přehráli v tu chvíli vedoucí Warrior Brno (8:2), zdálo se, že jsou z nejhoršího venku. Zpátky na zem je však vrátil debakl z minulého týdne od Prostějova (1:7).

Zatímco v pátek cestuje nejstarší mládežnická kategorie na led favorizovaného Přerova, kde by byl jakýkoli bodový zisk spíše překvapením, v sobotu čeká žďárské mladíky klíčový zápas v boji o záchranu proti doposud poslední Karviné, která zatím nemá ani bod.

Zápas Ligy juniorů SKLH Žďár nad Sázavou – HC Baník Karviná začíná v neděli 13.10.2013 ve 14:15.

STARŠÍ DOROST

Starší dorostenci se statečně drží v klidném středu tabulky, aktuálně na 5. místě a podávají střídavé výkony se střídavě úspěšnými výsledky. Dlouho je však bude určitě mrzet nedělní ztracený zápas v Havlíčkově Brodě, kde po většinu času vedli, dokonce dlouho o dva góly, aby nakonec inkasovanou brankou tři sekundy před koncem přišli o vše.

Spravit chuť si budou chtít Kulíškovi svěřenci již dnes (v pátek), kdy na Bouchalkách přivítají HC Tábor. Ten je zatím na předposledním místě s polovičním bodovým ziskem oproti Žďáru. To však určitě neznamená, že půjde o snadný zápas. V neděli pak pocestují starší dorostenci na led aktuálně šestého Kolína, který na Plameny ztrácí 2 body (před pátečním kolem).

Zápas C.E.B. ligy staršího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou – HC Tábor začíná v pátek 11.10.2013 v 19:30.

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci se nedělní vysokou výhrou v Hradci Králové (1:6), který před zápasem soutěž vedl, vrátili zpět do čela extraligové tabulky. V tomto utkání se však vážně zranil žďárský obránce Petr Marek. Naštěstí již byla vyloučena jakákoli zranění páteře a trápí ho „pouze“ obě zlomené ruce, které ho však vyřadí ze sportovní činnosti minimálně na několik týdnů.

V neděli se svěřence trenérů Sobotky a Nečase pokusí z extraligového trůnu sesadit brněnská Kometa, která ztrácí na mladé Plameny pouze dva body. Neoficiální zprávy z Brna hovoří o tom, že Kometa dorazí na Bouchalky v nejvyšší možné síle, ve které ještě letos nehrála. Tým by měli posílit nejtalentovanější brněnští hráči, kteří již stabilně hrají za starší dorost, přestože věkově patří do mladšího. A pro hokej je to jen dobře, hráči projdou tvrdou konfrontací a žďárští diváci se mohou těšit na špičkový mládežnický hokej.

Zápas ELIOD extraligy mladšího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou – HC Kometa Brno začíná v neděli 13.10.2013 v 17:00.

ŽÁCI

Starší žáci mají na svém kontě plný počet bodů za tři výhry a právem tak okupují první místo tabulky žákovské ligy. Jejich mladší kolegové jsou na tom také dobře, když dvakrát svého soupeře deklasovali. Nejprve uštědřili Velkému Meziříčí na jeho ledě debakl 0:15 a pak naložili doma Pelhřimovu dokonce 20:1. O to nepochopitelnější je následný výpadek proti Chotěboři, která doma nejmladší Plameny porazila 4:1. Obě žákovské kategorie čekají v sobotu těžká utkání proti Dukle Jihlava.

Zápas Ligy mladších žáků SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dukla Jihlava začíná v sobotu 12.10.2013 ve 13:00.
Zápas Ligy starších žáků SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dukla Jihlava začíná v sobotu 12.10.2013 v 15:00.

Přehled domácích víkendových zápasů mládeže

Pátek 11.10.2103, 19:30 C.E.B. liga staršího dorostu: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Tábor
Sobota 12.10.2013, 13:00 Liga mladších žáků: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dukla Jihlava
Sobota 12.10.2013, 15:00 Liga starších žáků: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dukla Jihlava
Neděle 13.10.2013, 14:15 Liga juniorů: SKLH Žďár nad Sázavou – HC Baník Karviná
Neděle 13.10.2013, 17:00 ELIOD extraliga mladšího dorostu SKLH Žďár nad Sázavou – HC Kometa Brno

Žďárské hokejové naděje se těší na vaši podporu – VSTUP ZDARMA