Mládež: Mladší dorost vede extraligu, starší dorost na půl vítězně a junioři s porážkou

Zveřejněno 07.10.2013 | ok
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Na mladé Plameny čekal další víkend plný zápasů. Dvě regionální derby čekala starší dorostence, souboj o první místo v extraligové tabulce mladší dorost. Junioři se postavili pouze v nedělním utkání proti Prostějovu, jelikož páteční zápas v Opavě byl odložen.

Ilustrační foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Junioři po minulém vydařeném zápase, kdy si vyšlápli na vedoucí Brno, přivítali v neděli na svém ledě Jestřáby z Prostějova. Zápas to byl důležitý, Plameny se v případě výhry mohly před svého soka posunout, ovšem o osudu utkání bylo víceméně jasno po dvaceti minutách. Jestřábi si vytvořili tříbrankový náskok a donutili střídat Zeleného v brance. Brankostroj Prostějova nezastavil ani Krásný, který inkasoval ještě čtyřikrát. Čestnou branku si ke svým nedělním narozeninám nadělil Pazourek.

6.kolo, neděle 6.10.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - HK Jestřábi Prostějov 1:7 (0:3,1:2,0:2)
Branky a nahrávky: 34 Pazourek – 5 Arnošt (Prokop, Hašek), 18 Matoušek (Kaluža ), 20 Matoušek (Hašek), 31 Tomek, 32 Prokop (Arnošt, Hašek), 44 Kaluža (Medek), 55 Matoušek (Gatěk, Hašek)
Střely na branku: 27 : 40
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený, (20. Krásný) – Vítek, Peška, Březka, Vondráček – , Gregar, Staněk, Štěrba, Bednář, Navrátil, Peňáz, Pazourek, Vacek.

STARŠÍ DOROST

Starší dorost čekala dvě regionální derby. Nejprve v pátek přivítali tradičně silnou Horáckou Slavii Třebíč. Domácí Plameny však toto velmi vyrovnané utkání zvládly, když v něm pokaždé vedly, ale hostům se až na rozhodující případ povedlo vždy dotáhnout.

5.kolo, pátek 4.10.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - SK Horácká Slavia Třebíč 5:4 (1:0, 2:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 11.Němec A. (Mäki), 21.Havránek (Mäki), 30.Havránek, 44.Havránek (Mäki), 56.Klíma (Havránek) - 29.Maštera (Všetečka), 29.Oburka, 43.Urban (Matov,Kabelka) 48.Ferda (Matov)
SKLH Žďár nad Sázavou: Peška(Vitešník) - Němec A., Machovec, Klíma, Macek, Mareček, Vlček - Havránek, Nečas, Mäki(C) - Šimák, Šmída, Šlegl - Prchal, Němec R., Rozmarín

V neděli zajížděli svěřenci Zdeňka Kulíška na led lídra tabulky - Havlíčkova Brodu. V tomto utkání si mladé Plameny vybraly pořádný kopec smůly. Žďárští vedli od 28. minuty 2:0, ovšem osm minut před koncem přišlo vyrovnání a pouhé tři sekundy před konečným hvizdem vítězná branka Rebelů.

6.kolo, neděle 6.10.2013
HC Rebel Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 36.Cejpek (Klofáč), 52.Abbrent (Kolouch,Kraučuk), 59:57 Klofáč (Abbrent) - 17.Němec A. (Mäki), 28.Němec R. (Machovec)
SKLH Žďár nad Sázavou: Vitešník(Peška) - Němec A., Machovec, Klíma, Macek, Dörrer, Mareček - Prchal, Mäki(C), Němec R. - Šimák, Šmída, Šlegl - Vlček, Rozmarín

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost v neděli cestoval do Hradce Králové, kde se měl utkat o vedení v extraligové tabulce. Plameny se dostaly do rychlého vedení díky Havránkovi. Hradec Králové sice ještě dokázal vyrovnat, ale to bylo z jejich strany vše. Mladíci ve žďárském dresu poté po vynikajícím výkonu dokráčeli až k vítězství 6:1. Nepříjemnou kaňkou na tomto jinak velmi vydařeném zápase bylo vážné zranění Petra Marka, který má zlomené obě ruce a musel se ještě v neděli na hradecké klinice podrobit operaci.

7.kolo, neděle 6.10.2013
Královští lvi Hradec Králové - SKLH Žďár nad Sázavou 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 14. Pavlík (Matějček, Hidveghy) – 1. Havránek, 18. Havránek (Kaut, Nečas), 36. Nečas (Havránek, Jankovský), 43. Štefka (Nečas, Kaut), 47. Nedvěd, 54. Kaut (Nečas, Havránek)
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Marek, Trejbal, Švanda, Jankovský – Nečas, Srnský, Macek, Štefka, Zahradník, Macky, Nedvěd, Kaut, Nový, Havránek "C", Matys, Geba, Pochobradský

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové): Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. Věděli jsme, že má výbornou první pětku, která mu vyhrává zápasy, a přesto jsme si s ní neporadili. Dala nám pět gólů ze šesti. Dostali jsme lekci, ze které se musíme poučit. Musíme se zase vrátit k naší disciplinované hře a poctivé práci, kdy jeden hráč bojuje za druhého, a potom můžeme být úspěšní.

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Z Hradce to jsou pro nás zlaté tři body, byl to vyrovnaný zápas a nám to tam ke konci napadalo. Hradec je jeden z nejsilnějších soupeřů, se kterými jsme hráli, a podle mě bude stoprocentně v první čtyřce. Hráli jsme zodpovědně zezadu a podržel nás gólman, který v důležitých momentech za stavu 1:1 a 1:2 nepustil gól. Musím klukům poděkovat. Samotné nás překvapuje, kam až to jde, kéž by nám to takhle vydrželo dál. Nechci, aby to vyznělo špatně, ale pořád to bereme jako body k záchraně, což byl před sezónou náš jediný cíl. Musíme být pořád nohama na zemi.

STARŠÍ ŽÁCI

sobota 5.10.2013
HC Lvi Chotěboř - SKLH Žďár nad Sázavou 3:4 (2:0,0:1,1:3)

Branky a nahrávky: 22.Hromádka (Pachl Z.), 43.Brož (Šerejch), 44.Trejbal (Křehlík), 45.Hromádka (Čermák)

MLADŠÍ ŽÁCI

sobota 5.10.2013
HC Lvi Chotěboř - SKLH Žďár nad Sázavou 4:1 (3:0,1:1,0:0)

Branky a nahrávky: 39.Štola (Bednář).

Další informace ze žďárského mládežnického hokeje (výsledky, tabulky, sestavy…) najdete v sekci MLÁDEŽ, kde je rozcestník soutěží a články z této kategorie.