Nenechte si ujít sobotní tanec s Vlky

Zveřejněno 04.10.2013 | mk, RR
SKLH Žďár nad Sázavou HC Vlci Jablonec
6., sobota 5.10.2013 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Vlci Jablonec ZNS - JBL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Třetí nejvyšší soutěž nyní nabrala na obrátkách a již v sobotu pokračuje skupina Západ svým 6. kolem. Za pokusem pokořit Plameny a získat tak další cenné body vyrazí do Žďáru hokejisté klubu HC Vlci Jablonec nad Nisou. Severočeši mají oproti žďárským tříbodový náskok. Ve středu sehrál Sobotkův výběr důležitý zápas s jindřichohradeckým Vajgarem, který měl před zápasem též bezbodové skóre. Po napínavé hře, kdy v polovině zápasu inkasoval Vajgar během dvou minut 3 branky, skončilo utkání výsledkem 3:6 a Plameny se tím díky zisku prvních 3 bodů dostali z chvostu tabulky. Našli žďárští loňskou formu a zopakují vítězství i na domácím ledě? Potřebují k tomu i vaši podporu!
Bližší informace o další "neznámé" v reorganizované skupině Západ HC Vlci Jablonec nad Nisou jsme vám přinesli v našem letním seriálu představující nové soupeře. Pokud jste článek nečetli nebo si jej chcete připomenout, najdete jej zde.

V sobotu absolvují dlouhou cestu na Vysočinu hokejisté z Jablonce nad Nisou. Vlci jsou poměrně mladý klub, avšak v druhé lize nejsou žádní nováčci. Každoročně postupují do play-off, i když v posledních letech z nižších příček tabulky.

Do letošní sezony, na rozdíl od Plamenů, jež úvodní 3 zápasy prohrály, vstoupili Vlci vyrovnaně s bilancí dvě prohry a dvě výhry za první čtyři kola. Ve středu podlehli pražské Kobře 4:6, kdy se hosté během poslední periody prosadili celkem pětkrát. Přitom po druhé třetině vedli Vlci nadějně 3:1.

Žďárská defenziva bude muset zvýšit ostražitost především před zanedlouho pětadvacetiletým útočníkem Lukášem Tondrem, který je letos hodně při chuti. Během úvodních pěti zápasů dokázal nasbírat sedm kanadských bodů, když šestkrát sám rozvlnil síť soupeřovy branky a k tomu přidal ještě jednu asistenci. Jeho nebezpečí tkví v úspěšné spolupráci se svým dvorním nahrávačem Kamilem Bříškou (1+5).

Ve středu se SKLH utkal v Jindřichově Hradci s tamním výběrem trenéra Kupky. Oba týmy měly na začátku nula bodů a zápas tak měl rozhodnout, kdo zůstane na poslední příčce tabulky. Zápas vyšel lépe hokejistům z Vysočiny, kteří si od Vajgaru přivezli tři body za výhru 3:6.

Věřme, že Plameny tak konečně ukončily sérii nevydařených zápasů a odstartovaly tak dlouhou cestu za obhajobou skvělého loňského umístění. Další krok je čeká v sobotu večer a Plachý se svou družinou budou opět spoléhat na silnou podporu svých fanoušků.

Dosavadní výsledky HC Vlci Jablonec nad Nisou:
1.kolo KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Vlci Jablonec nad Nisou 0:2
2.kolo SC Kolín – HC Vlci Jablonec nad Nisou 5:3
3.kolo HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Baník Sokolov 1:5
4.kolo HC Klášterec nad Ohří – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:7
5.kolo HC Vlci Jablonec – HC Kobra Praha 4:6

Kompletní program 6.kola:
5.10.2013 - sobota
HC Řisuty - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 17:00
SC Kolín - HC Klášterec nad Ohří 17:07
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Vlci Jablonec nad Nisou 17:30
HC Draci Bílina - SHC Klatovy 17:30
HC Kobra Praha - HC Baník Sokolov 18:00
HC Moravské Budějovice 2005 - HC Tábor 18:00
HC Lední Medvědi Pelhřimov - HC Děčín 18:00
HC Milevsko 2010 - HC Stadion Vrchlabí 18:00

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
brankáři: Sláma, Vlach
obránci: Staněk – Pleva, Jícha – Střecha, Kolda – Smejkal, Vítek M. - Jan
útočníci: Krupka – Kaňka – Plachý, Kunstmüller – Hron – Dítě, Vítek D. - Kotlík – Man, Gregar, Šír

Pro začátek sezony jsme pro naše věrné fanoušky připravili několik nových klubových suvenýrů. Jsou to především repliky nových sad dresů v obou barevných variantách ať již hotových nebo na objednávku s možností uvedení vlastního čísla a jména. Další novinkou jsou minidresy, opět v bílém i červeném provedení. Dále jsou k dispozici klubové šnůrky na krk, trička s motivem „Hořím hokejem“ nebo s logem klubu, plameným „Ž“. Veškeré zboží můžete zakoupit, případně objednat během domácích zápasů „A“ mužstva v prodejním stánku u vchodu do haly.

Tanec Plamenů s Vlky vypukne první říjnovou sobotu 5.října v 17:30 na zimním stadionu ve Žďáře nad Sázavou na Bouchalkách. Pokud se nebudete moci zúčastnit tohoto důležitého střetnutí, bude pro Vás připraven alespoň onlajn přenos.