Dnes u Vajgaru souboj dvou bezbodových týmů

Zveřejněno 02.10.2013 | mk
KLH Vajgar Jindřichův Hradec SKLH Žďár nad Sázavou
5., středa 2.10.2013 18:00
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou JHR - ZNS
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C – První říjnová středa nabídne hokejovým příznivcům páté kolo třetí nejvyšší soutěže. A v rámci něho jeden nadmíru atraktivní duel. Nepůjde v něm však o čelo tabulky, ale naopak o duel dvou celků, které zatím nedokázaly získat ani jediný bod. Domácí Jindřichův Hradec přivítá na svém ledě Žďár nad Sázavou a utkají o to, komu zůstane do dalšího kola v rukou „Černý Petr“.
Nechtějí-li Plameny klesnout na úplné dno druholigové tabulky, musí z Vajgaru vylovit alespoň dva body. Jihočeši prozatím uzavírají tabulku jen díky horšímu skóre, ale oba soupeři jsou v tuto chvíli již jediní, na jejichž bodovém kontě svítí nelichotivá nula. Oba týmy však mají rozhodně vyšší ambice a tak lze dnes očekávat tvrdý souboj o první body a nezměrnou snahu zlomit nepříznivý začátek sezóny.

Vajgar zažívá tradičně špatný vstup do soutěže, který v minulých letech vždy dokázal zvrátit a nakonec se vyhoupnout na přední místa tabulky. Jen v loňské sezóně čekali fanoušci na vzestup marně. Hradecký tým po základní části obsadil s velkým náskokem předposlední devátou příčku, čímž se vyhnul barážovým bojům o udržení 2.ligy. Zůstal však před branami play-off, když na osmou - poslední postupovou příčku ztrácel šest bodů.

Před letošní sezónou se pokusilo vedení klubu posílit tým několika střídavými starty hráčů z Českých Budějovic a z Jihlavy. Kádr Vajgaru však v úvodu sezóny opustil jeho dlouholetý centr David Kupec, jenž ohlásil ukončení aktivní kariéry.

Ovšem managementu se podařil skvělý tah a získal na hostování skutečně hvězdnou posilu. Je jí osmatřicetiletý útočník Jindřich Kotrla, jenž má za sebou mnohaleté zkušenosti v české extralize (Litvínov, Sparta, Č.Budějovice, Kladno, M.Boleslav, K.Vary) i s reprezentačními starty (MS2003).

Jindřich Kotrla si poprvé oblékl žlutomodrý dres Vajgaru v minulém zápase v Praze proti Kobře. Ani on však nedokázal zabránit další porážce svého nového týmu. Nepomohla ani jeho branka a asistence, díky kterým Vajgar vedl v polovině zápasu již 1:3, aby však nakonec padl 4:3.

Martin Sobotka odjíždí do Jindřichova Hradce po třech porážkách a jednom volném kole. Jeho tým stále marně hledá svoji loňskou formu a herní pohodu. Zda se mu podaří chytit se konečně na zatím posledním Vajgaru nebo zda naopak Plameny vystřídají Jihočechy na samém dně tabulky, budeme znát dnes večer po 20. hodině.

Dosavadní výsledky KLH Vajgar Jindřichův Hradec:
1. kolo 14.09.2013 KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Vlci Jablonec nad Nisou 0:2
2. kolo 21.09.2013 HC Baník Sokolov - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 3:2
3. kolo 25.09.2013 KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Klášterec nad Ohří 2:5
4. kolo 28.09.2013 HC Kobra Praha - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 4:3

Kompletní program 5.kola:
2.10.2013 - středa
HC Milevsko 2010 - SC Kolín 18:00
HC Stadion Vrchlabí - HC Lední Medvědi Pelhřimov 18:00
HC Děčín - NED Hockey Nymburk 18:00
SHC Klatovy - HC Moravské Budějovice 2005 18:00
HC Tábor - HC Řisuty 18:00
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - SKLH Žďár nad Sázavou 18:00
HC Vlci Jablonec nad Nisou - HC Kobra Praha 18:00
HC Baník Sokolov - HC Klášterec nad Ohří 18:00

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
brankáři: Sláma, Vlach
obránci: Staněk – Pleva, Jícha – Jan, Kolda – Smejkal, Vítek M.
útočníci: Krupka – Kaňka – Plachý, Kunstmüller – Hron – Dítě, Vítek D. - Kotlík – Man, Zídek, Gregar

Boj o „Černého Petra“ západní skupiny 2.ligy vypukne ve středu 2.října v 18:00 na zimním stadionu v Jindřichově Hradci. Průběh zápasu můžete sledovat prostřednictvím onlajn přenosu.