2.liga CG AWARDS: Nejlepší trenér Martin Sobotka

Zveřejněno 06.05.2013 | mk
H O D O N Í N - Redakce hodonínského hokejového webu opět letos upořádala mezi druholigovými redaktory skupiny střed a regionálními sportovními novináři anketu 2. Liga Awards a All Star Team. Mezi prestižními oceněními se letos neztratily ani žďárské Plameny, čímž byla potvrzena zlepšená výkonost SKLH v uplynulé úspěšné sezóně. Titulem nejlepší trenér se může pyšnit Martin Sobotka a celý jeho tým byl vyhlášen jako největší překvapení sezóny.

Foto: Veronika Marková

Nejlepší trenér

Ocenění Martina Sobotky titulem Nejlepší trenér je o to cennější, že jej získal jako debutant v kategorii dospělých, když ve své první sezóně v roli hlavního kouče dovedl Plameny k bronzovým medailím. Navíc splnil svůj předsezónní cíl předvádět se svým týmem atraktivní hokej a bavit diváky. K tomuto úspěchu přidal ještě i postup „jeho“ mladšího dorostu do elitní Extraligy.

Největší překvapení a největší zklamání

Nikoho asi příliš nepřekvapilo, že Největším překvapením sezóny 2012/13 se stal SKLH Žďár nad Sázavou. Po předchozích nevýrazných sezónách, kdy Plameny končily základní část na hranici postupu do play-off a následně nikdy nepřešly přes čtvrtfinále, se očekával podobný scénář. Letošní sezóna však byla o něčem jiném a třetí místo bylo největším úspěchem žďárského hokeje za posledních 20 let.

Domácí fanoušci si přišli na své, když z osmnácti zápasů základní části odehraných na žďárských Bouchalkách, pouze třikrát museli zkousnout hořkost porážky. Vše vyvrcholilo parádním vysočinským derby-čtvrtfinále proti Pelhřimovu, kdy zaplněný stadion v báječné atmosféře sledoval vysněný postup do semifinále. Zde již bohužel Plameny nestačily na pozdějšího vítěze celé soutěže Techniku Brno, ale přes zdánlivě hladké vyřazení 3:0 na zápasy, byly Vysokoškolákům zdatným soupeřem.

Žádné překvapení se však nekonalo ani v protikladné kategorii Největší zklamání. Jediné udělované ocenění, o které nikdo příliš nestojí, si bohužel zcela zaslouženě a podle očekávání vysloužili Jihočeši z KLH Vajgar Jindřichův Hradec.

Nejlepší hráči

Nejcennější titul Nejlepší hráč získal po zásluze právě brankář vítězné Techniky Brno Josef Novák, jenž byl hlavním strůjcem semifinálové stopky pro Žďár. Teprve dvaadvacetiletý gólman skvělými výkony dovedl tým z jihomoravské metropole až do kvalifikace o 1.ligu, kde sice Technici již neuspěli, ale mladík mezi tyčemi má před sebou určitě nadějnou budoucnost a lze očekávat, že minimálně on se vyšší soutěže dočká.

Je logické, že Josef Novák byl vyhlášen také Nejlepším brankářem a fanoušky Plamenů potěší určitě i to, že na pátém místě mezi muži s maskou skončil strážce žďárské svatyně Jiří Sláma. V kategorii obránců si ocenění odnesl hodonínský Petr Pokorný. Mezi první desítkou reprezentuje žďárské barvy osmý Pavel Staněk.

Největší tlačenice byla pochopitelně mezi útočníky, ale suverénně z ní vyšel další Drtič Vladimír Stejskal. Ani v této našlapané kategorii se však neztratili žďárští forwardi se dvěma umístěními mezi TOP10. Na sedmé příčce skončil kapitán Plamenů Jiří Plachý a desítku nejlepších útočníků uzavírá Michal Kaňka.

Nejlepší mladík a matador i osobnost

Nejlepším mladíkem se stal třetí zástupce „Slovácka“ devatenáctiletý Matěj Charvát a do první dvacítky se vtěsnal žďárský obránce a střelec postupové branky do semifinále Martin Jícha.

Na opačném pólu v boji o titul Nejlepší matador zvítězila podle očekávání legenda hodonínských Drtičů Zdeněk Jurásek, čtvrtým místem potěšila letošní posila SKLH Michal Kaňka a sedmým žďárský vůdce Jiří Plachý. Všichni tři jmenovaní si naprosto stejné pořadí vysloužili i v kategorii Největší osobnost.

ALL STARS TEAM 2013

O nominaci do ALL STARS TEAM 2013 si svými výkony řekli tři zástupci žďárského SKLH. Obránce Pavel Staněk a útočníci Michal Kaňka a Jiří Plachý, který by si v pomyslném hvězdném týmu zahrál po boku svého jmenovce Tomáše Plachého z Pelhřimova.

Zdroj: www. shkhodonin.cz

Podrobný článek

V našem článku jsme uvedli pouze základní výsledky a informace z pohledu SKLH Žďár nad Sázavou. Detailní informace o výsledcích ankety 2. Liga Awards Central group a All Star Team 2013, o vítězích jednotlivých kategorií i jejich reakce, stejně jako o způsobu hlasování a další podrobnosti najdete v precizně zpracovaném článku hodonínské redakce.