Vzplanou Plameny z popela?

Zveřejněno 15.03.2013 | jk, mk
VSK Technika Brno SKLH Žďár nad Sázavou
SF3, sobota 16.3.2013 17:00
VSK Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou TEC - ZNS
B R N O – Zatím jednoznačně se vyvíjí oba semifinálové duely centrální divize a pro oba favority se blíží do zdárného konce. Technici i Drtiči zvládli své odvetné zápasy na kluzištích soupeřů a odvezli si cenný bod, kterým hodně zkomplikovali šance svých rivalů na finále. Ale série se hrají na tři vítězství a tak šance Žďáru i Kolína stále žije. V sobotním duelu se ještě pokusí Sobotkova družina prodloužit sérii a odložit Vysokoškolákům oslavy z postupu. Z brněnské Hokejové haly dětí a mládeže se budou snažit Plameny vrátit play-off ještě do Žďáru.

Odvetné čtvrteční klání na Bouchalkách

Ve druhém semifinálovém zápase ve Žďáře nad Sázavou nejprve určovali tempo utkání hosté, které utlumil až oddechový čas domácího kouče Martina Sobotky. Ten se snažil svůj tým vyvést z ospalého úvodu, po kterém prohrávali již 0:2. V prostřední části se Plameny dostaly zpátky do hry a vyrovnaly, ale v závěrečné třetině byli šťastnější hráči Techniky.

Smrtící zahajovací formace Brna

Důležitá střetnutí jsou vždy bitvou těch nezkušenějších a právě v této disciplíně je zřejmě největší rozdíl mezi oběma celky. Na straně Jihomoravanů se probudila elitní formace Kamila Rajnohy, která zařídila možná rozhodující bod celé série v úvodním duelu v Brně a poté ve Žďáře režírovala výhru všemi čtyřmi brankami svého týmu. Zatím k nezastavení jsou pětibodový Rajnoha a čtyřbodový Petr Bělohlávek.

Na opačné straně se rozpomněl na své čtvrtfinálové tažení Petr Štěpánek, ale jeho dvě vyrovnávací branky na vítězství ve druhé vzájemné bitvě nestačily.

Ještě není nic ztraceno

Technika je v této situaci již obrovským favoritem a krůček od postupu do finále. Parta kolem kapitána Plachého však ještě neřekla poslední slovo a ještě nechce na hokejovou dovolenou. Z kabiny zní jednoznačné odhodlání zkomplikovat Technikům jejich semifinálovou cestu a vrátit sérii ještě alespoň jednou na Bouchalky. Už kvůli fantastické domácí atmosféře a pro skvělé žďárské fanoušky. Naděje umírá poslední a Sobotkův tým letos ukázal, že je schopen porazit Vysokoškoláky i na jejich ledě.

Skvělí fanoušci

Letošní parádní sezónu si užívají i fanoušci a na druhý semifinálový duel přišli do ochozů zimního stadionu na Bouchalkách Plameny podpořit ve velkém množství. Jejich počet čítal přes 1200 lidí, kteří viděli dramatické a vyhecované utkání mezi oběma vynikajícími celky, které se nyní postěhuje ke třetímu klání do Brna, kam opět zamíří ve velkém počtu fanoušci z Vysočiny.

Pro ty, kteří by chtěli také podpořit žďárské hokejisty v této kritické situaci, pořádá Fanklub SKLH Žďár nad Sázavou autobusový zájezd na toto třetí semifinálové utkání do Brna. Zájemci se mohou hlásit se a rezervovat si místa na tel: 734 276 430. Odjezd bude v 15:00 od zimního stadionu.

Kompletní program 3. semifinále play-off – 2. ligy Střed:
Sobota 16.3.2013 v 17:00 hodin
SHK Hodonín – TJ SC Kolín 5:4, 3:1 (Stav série 2:0)
VSK Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou - 3:2pp, 4:2 (Stav série 2:0)

Třetí díl semifinálového klání můžete sledovat v brněnské Hokejové hale dětí a mládeže v sobotním podvečeru 16.března od 17:00 hodin. Pokud nepojedete podpořit Plameny přímo, bude pro Vás připraven onlajn přenos z místa dění.