Plameny vyhlašují MOBILIZACI !

Zveřejněno 13.03.2013 | jk, mk
SKLH Žďár nad Sázavou VSK Technika Brno
SF2, čtvrtek 14.3.2013 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - VSK Technika Brno ZNS - TEC
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Úterními zápasy odstartovala semifinálová část play-off druhé ligy, do které vstoupily oba výše postavené celky po základní části vítězstvím. Domácí Drtiči přehráli vzdorující Kolín 5:4. A Vysokoškoláci vydřeli těsnou výhru 3:2 v prodloužení nad žďárskými Plameny. Plachý a spol se ve čtvrtek pokusí o vyrovnání série na vlastním ledě, kde svého konkurenta o finále letos již dvakrát porazili výsledkem 5:1. K tomu však naléhavě potřebují pomoc a podporu svých příznivců a fanoušků!!!

Mobilizace Žďáráků

Žďárský tým poprvé ve vyřazovacích bojích poznal pachuť porážky a přišlo to navíc ve chvíli, kdy nejprve Plameny utekly hrobníkovi z lopaty a následně měly soupeře samy na lopatě. Plachý, Sláma, Ježek, Smejkal, Jícha, Kaňka, Dítě, Pleva… a všichni ostatní, kteří nosí na hrudi plamenné „Ž“ ještě nechtějí letošní nádhernou sezónu skončit a porvou se o to jít dál. Prohrávají však v semifinálové sérii a ve čtvrtek je čeká naprosto klíčový zápas, který může s velkou pravděpodobností rozhodnout celou sérii.

Tihle kluci vám celou sezónu rozdávali radost a týden co týden vás bavili. Teď potřebují oni vás a vaši pomoc! Proto voláme a mobilizujeme všechny Žďáráky, kteří jsou hrdí na své město. Nenechte v tom hokejisty a i když jindy na hokej nechodíte, tak teď je ten pravý okamžik přijít, není na co čekat. A vy kteří chodíte, řekněte o tom každému, koho znáte, koho potkáte a přiveďte všechny na zimák ať ukážeme Brňákům naši sílu a společně se Sobotkovým týmem uhájíme Bouchalky a nedovolíme Technikům odvést si mečbol. V úterý jsme prohráli bitvu, ale válku ještě ne. Společně to dokážeme!

Vyřazovací boje s Technikou

Žďáru se ve vyřazovacích bojích proti hráčům z pod Špilberku, zatím příliš nedaří. V minulém roce s nimi vypadli již ve čtvrtfinále a letos po výrazně lepším průběhu sezóny, kdy dokázali svého rivala o stříbrnou příčku po základní části třikrát překvapit, vyšli lépe z prvního semifinále opět Jihomoravané. V prodloužení vystřelit první bod Vysokoškolákům Michal Brzobohatý.

Přílišná oslabení? Nevadí

V ostrém úvodním střetnutí panovalo také vysoké napětí mezi oběma soupeřícími tábory, které vyvrcholilo ve čtrnáct menších trestů a jeden vyšší, ve kterých „vyhrála“ Technika 8 ku 6. Že Plameny trápí herní nedisciplinovanost, byla snad jediná vráska hlavního kouče Martina Sobotky po jednoznačné čtvrtfinálové sérii se Spartaky. Na straně Vysokoškoláků byli nejtrestanějšími dvakrát vyloučení Stehlík a Štindl a 2 +10 vyfasoval Brzobohatý. U hostů neputoval za „katr“ nikdo dvakrát. Pouze jednou ovšem padla branka v početní výhodě, kterou zužitkovali právě hráči od řeky Sázavy. Jindy často rozhodující prvek tedy v tomto klání, vzhledem k počtu vyloučených (38 minut), příliš nerozhodoval.

Čtvrtfinálové brankové hody asi nelze čekat

Že brankové hody, které si diváci užívali v základní části a ve čtvrtfinále se v semifinálovém duelu nebudou opakovat se tak trochu čekalo a potvrdilo to již první klání. V tom dominovala spíše herní taktika, čekání na chyby protivníka, důrazná obrana obou soupeřů a vynikající gólmani na obou stranách kluziště. Přesto pět gólů není zanedbatelné číslo! Ovšem příznivci žďárských Plamenů byli zvyklí ze zahajovacích vyřazovacích bojů na lepší ofenzivní sílu svých svěřenců. Nyní však před jediným zástupcem z Vysočiny mezi nejlepší čtyřkou centrální divize stojí kvalitnější, vyspělejší a mnohem zkušenější soupeř, který zvládá dramatické a rozhodující momenty.

Domácí prostředí

Jestliže dokážou Plameny někde Technikům vzdorovat, tak je to právě ohniště na Bouchalkách, kde v aktuálním ročníku obecenstvo neúnavně žene své hokejisty ke skvělým výkonům. Právě domácí prostředí se stalo pro Sobotkovu družinu velkou oporou a ne jinak by tomu mělo být i ve čtvrtečním duelu.

Důležité upozornění

Vzhledem k očekávanému zájmu žádáme diváky, aby přišli na zápas opět s předstihem. Je pravděpodobné, že těsně před začátkem se budou tvořit fronty u pokladny a u vstupu! Prodej vstupenek bude zahájen dvě hodiny před začátkem (v 16:00).
Děkujeme za pochopení.

Kompletní program 2. semifinále play-off – 2. ligy Střed: Čtvrtek 14.3.2013 v 18:00 hodin
TJ SC Kolín - SHK Hodonín 4:5 (Stav série 0:1)
SKLH Žďár nad Sázavou - VSK Technika Brno 2:3pp (Stav série 0:1)

Druhou semifinálovou bitvu můžete sledovat v ochozech zimního stadionu na Bouchalkách ve Žďáře nad Sázavou ve čtvrtek 4.března. Vše vypukne v 18:00. Jestliže se nebudete moci zúčastnit tohoto velkolepého a veledůležitého představení, bude pro Vás připraven alespoň onlajn přenos z dění na ledové ploše.