Startuje semifinálová bitva! Plameny vyrazí k prvnímu zápasu do Brna

Zveřejněno 11.03.2013 | mk, jk
VSK Technika Brno SKLH Žďár nad Sázavou
SF1, úterý 12.3.2013 18:00
VSK Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou TEC - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Nedělní rozhodující zápasy čtvrtfinále, kdy až v pátém klání získali Technici třetí bod nad Břeclaví, rozhodly o rivalech semifinálové bitvy. Plameny již od středy netrpělivě vyhlížely svého soupeře pro další část play-off. Nakonec zavítají na horký led Brna, na kterém mají v letošní sezóně vyrovnanou bilanci. Druhou dvojici vytvořili Drtiči s kolínskými Kozly. Ti dokázali suverénní celek dvakrát ve vzájemných kláních potrápit. Proto šance všech mužstev jsou vyrovnané a především souboj Vysočiny a jihomoravské metropole nemá favorita!

Bilance hovoří ve prospěch Žďáru

První odveta za loňské prohrané čtvrtfinále se uskutečnila v šestém kole, kdy v Brně z těžkého boje vydřela vítězství Technika (4:1), která se hned z kraje sezóny dostala na přední pozice centrální divize a po čtvrtině odehraného ročníku se k ní přidaly také Plameny a společně předváděly oba celky strhující boj o druhou příčku.

Právě v předehrávce čtyřiadvacátého kola na konci října přehrála parta Jiřího Plachého průběžně druhý celek a vyšvihla se na bronzovou pozici. V napínavém souboji zaskočili Vysokoškoláky 4:5 a odvezli si cenné tři body. Nic na tom nezměnil ani vynikající výkon domácího Látala, který byl u většiny branek svého týmu a dvěma góly v závěru zápasu se mu jej ještě podařilo zdramatizovat.

V listopadovém klání smetly Plameny svého konkurenta na vlastním ledě 5:1 a posunuly se před svého soka na stříbrnou pozici. Právě v této době byli hráči domácího celku na vrcholu formy a naopak Technici začali ztrácet na tempu.

V únorovém střetnutí již obě strany začaly pokukovat k blížícímu se play-off. Vzájemný veledůležitý zápas na Bouchalkách ovládli domácí hráči, kteří předvedli po stránce taktiky a hry povedené utkání a porazili tápající a statickou ofenzívu Brna 5:1.

Boj o stříbrnou příčku pokračuje

V konečném součtu však Technika doslova na cílové pásce přece jen uhájila stříbrnou pozici po základní části, ale to ze žďárských příznivců nikomu příliš nevadilo, protože domácí obecenstvo již vyhlíželo atraktivní čtvrtfinálové derby s Pelhřimovem. Naopak velké starosti zažívali Technici, kterým se proti čtvrtfinálovému soupeři Břeclavi v průběhu základní části příliš nedařilo. A jak se nakonec ukázalo, obavy byly na místě.

V nadcházejícím semifinále však mohou Žďárští ještě zvrátit konečné umístění po sezóně a na úkor Techniky si zajistit minimálně druhé místo. Silnou motivací pro Plachého a spol. bude určitě i odplata za loňské vyřazení ve čtvrtfinále, které měly Plameny slibně rozehrané, ale nakonec se radoval soupeř z jihomoravské metropole.

Pohodová jízda a ubojované semifinále

Až nečekaně hladce spálily Plameny ve čtvrtfinále vyřazovacích bojů Spartaky z Pelhřimova 3:0 na zápasy a získaly tak na regeneraci sil o čtyři dny navíc oproti svému soupeři, který se trápil s břeclavskými Lvy do pátého rozhodujícího zápasu, který v nedělní podvečer Technici nakonec po lítém boji zvládli (3:1) a postoupili. Ovšem hned o dva dny později je čeká rozjetý a odpočinutý protivník, který na ně v letošních zápasech umí. Na druhou stranu play-off je záludné a rozhodují drobnosti a větší rozehranost domácích může být obzvláště v prvním zápase spíše výhodou.

Domácí atmosféra

Velkou výhodou by měli být ve vzájemných semifinálových zápasech fanoušci Žďáru nad Sázavou, u kterých lze očekávat, že vytvoří v brněnské hale protivníka téměř domácí prostředí svému týmu. Není žádným tajemstvím, že právě hra před vlastními fanoušky zajistila kádru Martina Sobotky fantastickou jízdu základní částí soutěže.

Nelítostné souboje elitních střelců

Výbornou základní část odehrála ofenzivní vozba Techniků Kamil Rajnoha (25+15) a Karel Benýšek (10+21), kterým se ovšem proti propracované obraně Žďáru příliš nedařilo. Připsali si pouze tři body zásluhou svého nejproduktivnějšího hráče (2+1). Částečně je dokázali zastoupit pouze Ondřej Látal (11+10), který se blýskl ve druhém již zmiňovaném zápase dvěma góly a nahrávkou a nejlepší střelec čtyř duelů na straně Brna Jiří Sedláček se třemi trefami (14+8).

Tým od řeky Sázavy dostál svému hodnocení, jako kolektivního týmu a rozdělil si svoje trefy mezi jednotlivé hráče. Nejlepším střelcem se třemi trefami v síti Vysokoškoláků se stal Luboš Kunstmüller (3+0) a nejproduktivnějším hráčem byl kapitán Jiří Plachý (2+4). Zajímavou bilanci si připsal také bek Pavel Staněk (1+3).

Vzájemné zápasy v základní části soutěže:
6. kolo, 6.10.2012
VSK Technika Brno – SKLH Žďár nad Sázavou 4:1 (1:0, 1:1, 2:1)

15.kolo, 18.11.2012
SKLH Žďár nad Sázavou – VSK Technika Brno 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

24.kolo, 31.10.2012
VSK Technika Brno – SKLH Žďár nad Sázavou 4:5 (1:1, 1:2, 2:2)

33.kolo, 13.2.2013
SKLH Žďár nad Sázavou – VSK Technika Brno 5:1 (2:0, 1:3, 2:0)

Kompletní program 1. semifinále play-off – 2. ligy Střed:
Úterý 12.3.2013 v 18:00 hod.
SHK Hodonín – TJ SC Kolín (5:4p, 2:1, 5:2, 3:7)
VSK Technika Brno – SKLH Žďár nad Sázavou (4:1, 1:5, 4:5, 1:5)

Na první semifinálový zápas do Brna pořádá Fanklub SKLH Žďár nad Sázavou zájezd. Zájemci hlaste se nejpozději zítra (úterý) do 9:30 hodin na telefon 734 276 430! Odjezd autobusu v 16:00 od zimního stadionu.

První semifinálový duel můžete sledovat v brněnské Hokejové hale dětí a mládeže v úterý 12.března od 18:00 hodin. Pokud nepojedete podpořit Plameny přímo, bude pro Vás připraven onlajn přenos z místa dění.