Technika, Kolín nebo Nymburk?

Zveřejněno 08.03.2013 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Zraky všech se již ubírají směrem k nadcházejícímu semifinále, které je však ještě velkou neznámou. V tuto chvíli zatím nikdo neví, s kým bude hrát a ani zda bude Žďár v úterý začínat doma nebo zda si diváci budou muset počkat až na čtvrtek. Přinese dnešní večer rozuzlení? Za okamžik začínají čtvrté zápasy čtvrtfinálové série.
Žďár má ohledně možného semifinálového soupeře dvě jistoty. V žádném případě se o postup do finále nemůže utkat s Hodonínem a s Břeclaví. Ve hře zůstává Technika Brno, Kolín a Nymburk.

Odpověď by mohl přinést již dnešní večer. Pokud Technika v Břeclavi promění svůj mečbol, je to jasné a Plameny začínají v úterý v Brně proti Technice a druhý zápas sehraje Žďár ve čtvrtek doma. Totéž platí i v případě, že Technika vyhraje až v nedělním pátém zápase doma. Naopak pokud by se Břeclavi podařilo sérii otočit a vyhrát ji, Plachý a spol. by v úterý přivítali na Bouchalkách vítěze duelu Kolín – Nymburk a Břeclav by čekalo jižanské derby s Hodonínem.

Co si ale vlastně ve Žďáře více přejí a který soupeř by více Plamenům vyhovoval. Na to jsme se zeptali trenéra, manažera, kapitána i představitele fanoušků.

Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „Já to nijak neřeším. Jedinou výhodou je, že kdyby to byl Kolín nebo Nymburk, začínali bychom doma. Ale když dopadne Technika tak pojedeme tam a porveme se o to v Brně. V semifinále se už vybírat nedá. Všechno jsou to silní a těžcí soupeři a bude záležet jen na nás, jaký podáme výkon a jak se připravíme.“

Jiří Plachý (kapitán SKLH Žďár nad Sázavou): „Záleží z jakého to vezmu pohledu. Po hokejové stránce je těžké vybírat, tam není slabý soupeř. Ale asi by pro nás mohla být o něco přijatelnější Technika, alespoň podle letošních výsledků a mohli bychom jim oplatit to loňské vyřazení. Na druhou stranu v Brně nechodí žádní diváci a už vůbec by nepřijeli sem, takže by asi utrpěla atmosféra těch zápasů, která byla zatím fantastická. I když výhodou by asi bylo, že bychom měli na obou stadionech domácí prostředí. Ale z pohledu diváků to hovoří jasně pro Kolín. Začínali bychom doma a na obou stadionech by bylo plno a skvělá atmosféra.“

Miloslav Šimon (generální manažer SKLH Žďár nad Sázavou): „Já to řeknu takhle. Nechtěl bych Nymburk, je to nepříjemný soupeř a nerad tam jezdím. Takže pokud to bude Kolín nebo Technika, budu spokojený. Každý z nich má své plusy a mínusy. Oba týmy hrají výborný hokej a diváci by se určitě měli na co těšit. Pokud to bude Kolín, jsem přesvědčený, že na obou stadionech by vládla úžasná atmosféra a obě mužstva by si to užila. Pro nás by to mělo ještě tu výhodu, že bychom začínali doma a třetí zápas by byl doma v sobotu, což je obzvláště atraktivní termín a celkově bychom měli jistotu minimálně dvou domácích zápasů. S Technikou by to po téhle stránce bylo horší, ale zase bychom asi i v Brně hráli jako doma před vlastními fanoušky.

Michal Ostrejš (předseda Fanklubu SKLH Žďár nad Sázavou): Já bych si asi přál Techniku, protože jsme je letos třikrát porazili a myslím, že bychom na ně letos měli. Navíc bychom byli schopni v Brně kdykoliv vytvořit našim hráčům domácí prostředí. Ovšem zase Kolín by byl divácky atraktivnější. Přijeli by fanoušci a určitě by byla super atmosféra. Navíc by bylo výhodou, že domácí zápas bychom začínali jako první a případně poslední rozhodující taky doma.

A koho byste si přáli vy? Hlasujte v anketě a diskutujte na fóru.