Mladé Plameny budou dnes bojovat o extraligu

Zveřejněno 07.03.2013 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Mladší dorostence žďárského SKLH čeká v sobotu 9.března jedno z klíčových utkání v boji o vytoužený postup do Extraligy MD. A bude to tvrdý oříšek. K udržení postupových nadějí musí svého jediného konkurenta v souboji o nejvyšší soutěž Horáckou Slávii Třebíč porazit. Za předpokladu, že ani jeden z kandidátů na extraligu nezaváhá v ostatních zápasech, rozhodnou o postupu právě tyto dva duely. Přijďte proto podpořit naše hokejové naděje v jejich snažení a pomozte jim vrátit do Žďáru nejvyšší hokejovou soutěž, která se zde hrála naposled za dob Rolinka, Koukala a Vampoly.

Foto: Tomáš Marek

Zkraťte si čekání na semifinálového soupeře a pokračování druholigového play-off návštěvou tohoto výjimečného utkání. Možná budete překvapeni úrovní dorosteneckého hokeje a je jasné, že se bude bojovat naplno a soupeři si nic nedarují. Půjde totiž o hodně.

Žďár ztrácí na vedoucí Třebíč sice sedm bodů, ale má zápas k dobru. Pokud tedy budeme předpokládat, že oba aspiranti na dorosteneckou extraligu vyhrají své ostatní zápasy, rozhodnou právě vzájemné duely s Třebíčí. A pokud chtějí svěřenci trenérů Martina Sobotky a Martina Nečase postoupit, musí obě klání vyhrát, aby smazali ztrátu a dostali se na první místo tabulky, které je zároveň pozvánkou do nejvyšší soutěže.

V předchozích dvou zápasech byli o něco úspěšnější mladíci od Sázavy. V Třebíči vyhráli 5:8, ale na Bouchalkách se body dělily po remíze a v následných nájezdech si druhý bod připsali hosté (1:2sn).

Jedině sobotní výhra tedy udrží mladým Plamenům šanci. A vy jim svojí přítomností a podporou můžete hodně pomoci. Žďárský hokej zažívá jednu z nejlepších sezón své historie a bylo by pěkné ji završit i takovýmto úspěchem na poli mládeže.

První rozhodující klání mezi SKLH Žďár nad Sázavou a Horáckou Slávií Třebíč proběhne v sobotu 9.března v 17:30 na žďárských Bouchalkách.

VSTUP ZDARMA