Čtvrtfinále se dnes stěhuje do Pelhřimova!

Zveřejněno 04.03.2013 | jk, mk
HC Lední Medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
ČF2, pondělí 4.3.2013 18:00
HC Lední Medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
P E L H Ř I M O V – Pondělní dění kolem druholigového vyřazovacího kolotoče nabídne druhé čtvrtfinále play-off centrální divize, když sobotní vstup vyšel všem domácím celkům. Také Žďár nezaváhal a potvrdil roli favorita. Před rekordní návštěvou ukázal svoji vyspělost zejména v trpělivosti a taktické hře, se kterou slavil první úspěch. Parta Jiřího Plachého zcela ovládla první díl čtvrtfinále s čistým kontem a čtyřmi trefami v Čekalově síti. Nyní se boje přesouvají na jihozápad Vysočiny – Pelhřimov již napjatě očekává hlavní aktéry.
Sobotní, úvodní čtvrtfinále
Po jednoznačném průběhu a vybojované třetí třetině, kde Plameny podržel famózní výkon Jiřího Slámy, nedaly svému soupeři z Pelhřimova šanci. Výtečně pokryly hlavní hvězdy soupeře Plachého s Teclem, které tentokrát částečně zastínil Jan Hrbatý, který se mnohdy snažil rozhýbat statickou ofenzívu Spartaku. Ovšem bez výsledku.

Domácí nebo hostující prostředí?
Oba velcí rivalové se střetli v prostředí, které jim nejvíce vyhovuje. Sázava zůstala ale uhájena. Domácí využili pozici silného týmu ve vlastním prostředí a taktickým výkonem porazili Pelhřimov, který patří k celkům, kterým se mimořádně daří na kluzištích soupeřů. Jejich precizní ofenzíva se tentokrát neprosadila a po prohře 4:0 odjeli domů s prázdnou. Dnes se oba soupeři utkají v situaci, která jim v sezóně vyhovovala méně. Žďár na soupeřových hřištích tolik nezářil jako doma a Spartak se na vlastní stadionu spíše trápil. Ve dvou zápasech základní části však dokázaly Plameny přivézt z Pelhřimova dvě výhry a pět bodů.

Návrat Petra Štěpánka
Vynikající formu ukázal navrátilec Petr Štěpánek. S desítkou na dresu režíroval útoky druhé formace, která se také stala největším nebezpečím pro Jana Čekala v hostující brance. Podílel se na dvou vstřelených brankách svého celku, když si připsal dvě asistence. Jediným stinným momentem bylo neproměněné trestné střílení, které však fantasticky vychytal fantom ve svatyni Spartaku.

Fanoušci
Sobotní duel na žďárských Bouchalkách sledovalo rekordních třináct stovek diváků. Podaří se pelhřimovským organizátorům nalákat na stadion Spartaku podobnou návštěvu? Na druhé čtvrtfinálové utkání se chystá také hodně početná skupina žďárských fanoušků, kteří se pokusí vytvořit svým hráčům silnou podporu. Směr Pelhřimov dnes odpoledne nabere řada osobních aut a fanklub vypravuje autobus, který má ještě volná místa. Proto pokud se rozhodnete na poslední chvíli, přijďte přímo k autobusu, který odjíždí od zimního stadionu v 15:45.

Kompletní program 2. čtvrtfinále play-off – 2. ligy Střed:
Pondělí 4.3.2013 v 18:00 hod.
HC Moravské Budějovice 2005 – SHK Hodonín 3:4sn (Stav série 0:1)
HC Lvi Břeclav – VSK Technika Brno 1:2 (Stav série 0:1)
Spartak Pelhřimov – SKLH Žďár nad Sázavou 0:4 (Stav série 0:1)
NED Hockey Nymburk – TJ SC Kolín 2:6 (Stav série 0:1)

Druhé čtvrtfinálové derby můžete sledovat v ochozech zimního stadionu v Pelhřimově v pondělí 4.března. Zápas startuje v 18:00. Jestliže se nebudete moci zúčastnit tohoto napínavého představení osobně, bude pro Vás připraven onlajn přenos přímo z města rekordů.