Přijede lídr z Hodonína. Uhasí rozhořelé Plameny?

Zveřejněno 20.10.2012 | mk, jk
SKLH Žďár nad Sázavou SHK Drtiči Hodonín
9., neděle 21.10.2012 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - SHK Drtiči Hodonín ZNS - HOD
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Bouchalky čeká v neděli skutečný mega zápas! Drtiči nabírají severozápadní vítr a pokusí se sfouknout svého pronásledovatele ze čtvrté příčky a úspěšně tak uzavřít první čtvrtinu základní části. Dokáže parta kolem Martina Sobotky odolat náporu favorita a pokračovat ve vítězné sérii? Nebo padne za oběť suverénovi centrální skupiny a Drtiči po téměř čtyřech letech dobudou Bouchalky? Čeká nás velký zápas, hokejový svátek se spoustou dramatických zážitků. Pojďme společně přilít olej do Plamenů, které se v posledních zápasech výrazně rozhořely!
SHK Hodonín zcela ovládl minulý ročník skupiny Střed, ve které prohrál pouhých sedm zápasů v normální hrací době, a ve vyřazovacích bojích se dostal až do baráže o první ligu, kterou však nakonec nevybojoval. Téměř polovina ze sedmi prohraných zápasů, byla právě proti Žďáru. Plamenům se vloni ve vzájemných duelech hodně dařilo a sebraly Drtičům plných devět bodů!

To je úžasná bilance žďárských hokejistů, kteří se tak stali po vítězných bitvách (3:1, 5:3 a 3:4) zlým přízrakem tohoto skvělého celku z jihu Moravy. Pouze jednou tým z Bouchalek zaváhal, stalo se tak ve druhém vzájemném zápase sezóny v Hodoníně (3:0). Vzhledem k tomu, že v předešlých dvou sezónách se oba soupeři nesetkávali, kvůli působení v rozdílných skupinách, je poslední výhra Hodonína (2:3p) na žďárských Bouchalkách datována na 14.prosinec 2008.

Pokud bychom však hledali poslední výhru Hodonína v základní hrací době na žďárském ledě, musíme jít ještě hlouběji do historie a to konkrétně do „sametové“ sezóny 1989-90. Je však pravdou, že svoji roli v tom sehrála i šestiletá hokejová odmlka této tradiční hokejové bašty na konci minulého století a míjení se v soutěžích a skupinách 2.ligy.

Na začátku května změnilo vedení hlavního trenéra. Důvěru dostal brněnský rodák Jiří Rech starší, který dříve vedl hlavně prvoligové týmy Chomutova a Kadaně. Asistentem dále zůstal Jaroslav Crlík. Jejich úkolem, alespoň podle přání většiny fanoušků, je vysněný postup do první ligy, po kterém Drtiči neúspěšně sahali již vloni ve zmíněné baráži.

Ke změně došlo i na pozici sportovního manažera, kam byla jmenována dlouholetá opora Drtičů David Bauer. Naopak po loňské poněkud bouřlivé sezóně spojené s určitými neshodami mezi vedením a fanoušky, uhájila svůj post charismatická první dáma hodonínského hokeje Jana Gajošová, která působí jako růže v trní jinak ryze mužského hokejového prostředí.

Na soupisku Hodonína před sezónou přibyla jak nová jména, tak staronová jména některých navrátilců. Útočníci Martin Červenka, Pavel Kříž, Jan Matějka nebo z hostování ve Žďáře navrátivší se Michal Kuba, k nim se připojili obránci David Skočovský, Filip Randa či David Šťastný. Před minulým zápasem přišla od řeky Moravy horká zpráva o návratu kanonýra a velké opory Zdeňka Juráska.

Nejproduktivnější hráč uplynulých dvou ročníků celé druhé ligy, který se do Hodonína vrátil z krátkého angažmá v německém ESV Königsbrunn, hned v prvním utkání výrazně pomohl svému celku dvěma brankami a asistencí v jižanském derby proti Břeclavi. Do hodonínské svatyně přišel na hostování z brněnské Komety dvacetiletý Filip Barus, který vytvořil brankářskou dvojici s o rok starším Petrem Zavadilem.

S přípravou na letošní sezónu mohli být Drtiči z Hodonína poměrně spokojeni. I když si nepočínali až tolik suverénně, kouč Jiří Rech viděl velký potenciál pro letošní ročník. V prvním zápase sice doma ztratili Hodonínští bod v duelu s Kolínem, ale pak již začali sbírat plné bodové zisky a usadili se pevně na čele tabulky.

Zatím jedinou a těsnou porážku utrpěl celek z jihu Moravy ve čtvrtém zápase na ledě Pelhřimova (4:3). Ale to tým nijak nepoznamenalo a v dalších čtyřech kolech si poradil se svými soupeři bez větších potíží. A se ziskem dvaceti bodů aktuálně vládne centrální skupině druhé ligy.

SKLH se vrací na svůj hokejový chrám s cennou výhrou na ledě Pelhřimova (2:7). V první části soutěže byl los ke žďárským příznivcům poněkud skoupý. Ti mohli své Plameny vidět doma zatím pouze třikrát. Nyní se však karta obrací a hokejoví fandové se mají na co těšit. Z následujících pěti utkání sehrají žďárští čtyři bitvy doma na Bouchalkách.

Mužstvo pod vedením Martina Sobotky zatím poměrně šlape. Důkazem je nejen čtvrtá výhra z pěti posledních duelů, ale hlavně vysoká kvalita předváděné hry, která se musí divákům líbit. Přičteme-li k tomu skvělou bilanci proti Hodonínu v minulém roce, má Žďár nyní velkou příležitost po dlouhé době proniknout mezi nejlepší celky centrální divize! A vy můžete být u toho.

Domácí tým si letos vytvořil ze svého stadionu pevnost, která doposud nebyla dobyta. V neděli však čeká Sobotkovy bojovníky přetěžká zkouška obrany pevnosti. Drtiči z Hodonína si totiž přivezou na Vysočinu těžké obléhací zbraně a hodně ostrý arsenál v podobě vedoucího muže kanadského bodování skupiny Střed Vladimíra Stejskala (6+10), čtrnáctibodového Pavla Kříže (6+8), výše zmíněného Zdeňka Juráska nebo sedmibrankového ostřelovače Jakuba Sajdla či dalších jako Martina Špoka nebo Petra Peše.

Obavu může žďárským nahánět i skutečnost, že hned osm hráčů Hodonína má na svém kontě více nebo stejně bodů jako nejproduktivnější hráč SKLH Petr Beneš. Proti této síle budou žďárští hokejisté tentokrát obzvláště potřebovat silnou podporu svých fanoušků a příznivců.

Duel navíc slibuje mimořádně atraktivní hokejovou podívanou, podpořenou bouřlivou atmosférou s tradičně silnou podporou nejen domácího celku, ale i hostujících fanoušků. Nemůže být víc důvodů proč si nenechat ujít tento mega zápas. Pozvěte své známé, kolegy, kamarády, příbuzné, prostě všechny a obzvláště ty, kteří na hokeji nikdy nebyli, protože toto je jedinečná příležitost k ochutnávce hokejové lahůdky té nejvybranější kvality.

Dosavadní výsledky SHK Hodonín:
16.9.2012 SHK Hodonín – TJ SC Kolín 5:4(PP)
19.9.2012 VSK Technika Brno – SHK Hodonín 2:5
22.9.2012 SHK Hodonín – HC Moravské Budějovice 2005 6:4
29.9.2012 Spartak Pelhřimov – SHK Hodonín 4:3
3.10.2012 SHK Hodonín – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 6:4
6.10.2012 SHK Hodonín – NED Hockey Nymburk 9:1
14.10.2012 HC Chotěboř – SHK Hodonín 4:7
17.10.2012 SHK Hodonín – HC Lvi Břeclav 7:3

Kompletní program Í.kola:
Sobota 20.10.2012
HC Lvi Břeclav – NED Hockey Nymburk 17:00
VSK Technika Brno – HC Moravské Budějovice 2005 17:00
Neděle 21.10.2012
HC Chotěboř – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 17:00
SKLH Žďár nad Sázavou – SHK Hodonín 17:30
TJ SC Kolín – Spartak Pelhřimov 18:00

Hokejová bitva se odehraje na Žďárském zimním stadionu na Bouchalkách v neděli 21.října. Úvodní výstřel padne v 17:30 hodin. Pokud z nějakého závažného důvodu nebudete moci vidět tuto jedinečnou hokejovou událost na vlastní oči, bude nám to velmi líto. Pro tento případ pro Vás připravíme onlajn přenos přímo z místa bojiště.

Na zápase budou opět v prodeji barevné plakáty „A“ týmu s rozpisem zápasů. Jako vždy bude u vchodu stánek, ve kterém si mimo těchto plakátů bude možné zakoupit zápasový magazín a další klubové předměty a suvenýry. Připravili jsme pro vás novinku v podobě praktických podsedáků, abyste si mohli bez obav sednout na studené sedačky zimního stadionu. Podsedáky jsou pochopitelně s logem a v barvách SKLH. Dresy, šály a další hokejově-fanouškovské zbraně se budou rozhodně do boje s hodonínskými Drtiči hodit. Navíc zakoupením zápasového magazínu a klubových suvenýrů podpoříte SKLH!