Vítězný narozeninový dárek Jiřího Dítěte

Zveřejněno 30.09.2012 | mk
J I N D Ř I C H Ů V   H R A D E C – V pátek oslavil své osmadvacáté narozeniny a v sobotu si dal krásný dárek. Svojí trefou rozhodl Jiří Dítě o výhře Plamenů nad jindřichohradeckým Vajgarem na jeho vlastním ledě. Po zápase, stejně jako z jeho spoluhráčů, i z Jirky pochopitelně vyzařovala radost a dobrá nálada. Ochotně tedy přistoupil k našemu malému popovídání o rozhodující brance a jeho hodnocení zápasu.

Foto: Veronika Marková

Začátek zápasu na jihu Čech vypadal podobně jako ten před týdnem na jihu Moravy. Opět Plameny po několika desítkách sekund vedly 0:1, když se hned při svém prvním pobytu na ledě prosadila Kotlíkova formace. Tentokrát to však dopadlo lépe… „Tak určitě, začali jsme líp, dali jsme nějaké góly i když soupeř měl taky plno šancí, ale přesto si myslím, že jsme byli mírně lepší“, hodnotil Jirka Dítě úvodní dvě třetiny zápasu.

Jenže nemohl nezmínit ani rychlou ztrátu tříbrankového náskoku: „Bohužel jsme si to ale ve třetí třetině zkomplikovali“, litoval Jirka. „Byly to takové nešťastné góly. U toho prvního to střelci nesedlo, ale spadlo to tam a pak se jim to dvakrát šťastně odrazilo před bránu do vyloženě gólové pozice“, pokračoval žďárský útočník v popisu událostí, které vrátily Vajgar během krátkého času zpět do zdánlivě ztraceného zápasu.

Ovšem čerstvý osmadvacátník dokázal zužitkovat přesilovou hru a Plamenům zařídil svojí trefou tříbodový zisk: „Soupeř vyhodil puk, založili jsme protiútok, dostal jsem to na modrou, vystřelil a naštěstí to tam propadlo.“ Šťastný střelec si však nemyslí, že by to byla chyba brankáře Vajgaru: „Byl tam chumel hráčů a gólman asi nic neviděl, navíc to tam ještě někdo z domácích asi tečoval, ale hlavně že to tam spadlo.“ Spokojeně doplnil oslavenec, který si tím dal parádní dárek ke svým pátečním 28. narozeninám.

Na závěr však přišla ještě komplikace v podobě oslabení: „Kluci to parádně ubránili a vlastně jsme je už pořádně k ničemu nepustili,“ těšilo žďárskou třiapadesátku. Její nositel však již vzhlíží k dalšímu duelu, který čeká Plameny ve středu doma s Kolínem: „Určitě znovu zabojujeme a doufám, že předvedeme alespoň podobný výkon jako dnes a hlavně zase se třemi body. Snad jsme dnešním výsledkem dostatečně pozvali i diváky a přijdou nás ve středu podpořit v hojném počtu“, pozval příznivce Plamenů na středeční klání Jiří Dítě.