Kapitán Plachý: „Ten gól měl padnout dřív, ještě bychom s tím něco udělali“

Zveřejněno 17.09.2012 | mk
N Y M B U R K – Vstup do nové sezóny si staronový kapitán představoval rozhodně jinak. Zpackaný nástup do zápasu a střelecká nemohoucnost, tam viděl příčiny neúspěchu v úvodním kole letošního ročníku 2. Ligy Jiří Plachý, když jsme si s ním po prohře v Nymburku krátce povídali. Z jeho slov bylo zřejmé neskrývané zklamání, ale zároveň odhodlání do dalších bojů.

Foto: Veronika Marková

Pro letošní sezónu se „Pláškovi“ vrátilo na jeho dres kapitánské „céčko“. V prvním mistrovském utkání se mu však nepodařilo dovést svoji partu ke kýženým bodům. Příčinou byl katastrofální vstup do zápasu, který prakticky rozhodl o výsledku.

Kapitán Plamenů se nechtěl vymlouvat na opožděný příjezd způsobený dlouhými objížďkami kolem Kolína: „Je pravda, že jsme přijeli pozdě a rovnou šli do kabiny a do výstroje, nebyl čas na přípravu a na rozcvičku, nicméně tomu bych to nějak nepřisuzoval“. Sebekriticky však hledal příčiny jinde: „Byl to zase ten náš špatný začátek. Nymburk měl famózní nástup, vlítli na nás, měli čtyři vyrovnané lajny, jednu celou pětku z Boleslavi a my jsme to jednoduše nezvládli“.

Stav byl po deseti minutách hrozivých 3:0, přesto však zbývalo ještě 50 minut, což je v hokeji dostatečný prostor na obrat. A skutečně nebyl Plachý se svoji družinou bez šancí: „Pak se sice naše hra viditelně zlepšila, měli jsme šance, ale nedokázali jsme je proměnit, a když se to konečně povedlo, bylo už pozdě“.

Jako správný kapitán to byl právě on, kdo se dokázal prosadit a vykřesal jiskřičku naděje. Po loňském střeleckém tápání se Plachý teď trefil ve druhém zápase v řadě, ale dnes chyběl gólový příspěvek ostatních. S tím však žďárská pětapadesátka příliš nesouhlasí: „To ne, takhle bych to nebral, během zápasu jsem měl šance i já a nedal jsem to, v tom si nemáme s klukama co vyčítat“.

Jasno má však v jednom: „Ten gól měl prostě padnout dřív a věřím, že bychom s tím ještě něco udělali“. Jiná slova na závěr našeho krátkého povídaní bychom od staronového kapitána ani nemohli čekat: „Ve středu to musíme napravit a udělat divákům radost a věřím, že i oni nám pomůžou, i když to určitě nebude lehké.“