Play-off se vrací do Žďáru po pěti letech

Zveřejněno 10.03.2024 | Redakce
Předsezonní cíl, který si klub stanovil, tedy postup do nadstavby soutěže se podařilo splnit a žďárští fanoušci se tak mohou těšit na Play-off, které se na Bouchalkách hrálo naposledy v sezóně 2018/19, což je po pravdě trochu vousatá záležitost.

Cesta k vytouženému cíli byla po pravdě trnitá. Především výsledkový výpadek ve druhé a třetí čtvrtině základní částí úplnou důvěru nevzbuzoval. Ovšem odhodlání a finiš týmu v poslední části byl zvládnutý na jedničku a diváci se tak mohou těšit na zápasy plné emocí a osobních soubojů.

Základní část žďárský klub ukončil na osmé tedy poslední postupové pozici do nadstavby. To zároveň znamená, že se v první kole play-off utká se suverénem a aspirantem na postup o patro výše AZ Havířov. Plameny tak nečeká jednoduchá cesta, popravdě získat jakýkoliv zářez v podobě vítězství v zápasech s profesionály by byl malý zázrak. Ale ve sportu se občas zázraky dějí a také proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Tým trenéra Řehoře, který v posledních zápasech předvádí velmi dobré výkony je odhodlaný se o kvalitní výsledek poprat. Cesta k úspěchu určitě povede ve zvládnuté defenzivě, protože pustit se s Havířovem do otevřené hry je cestou do pekla.

První utkání je na programu v Havířově v úterý v 17:30 hodin, domácím fanouškům se Plameny představí ve čtvrtek v 18 hodin, třetí zápas se hraje v sobotu u vítěze základní části. Další zápasy se budou hrát v případě, že se Plamenům podaří v jednom ze tří pokusů zvítězit.

Jízdní řád Play-off II. ligy

První dvě kola se hrají na tři vítězná utkání obden. Systémem D-V-D-V-D podle umístění po základní části samostatně v jednotlivých skupinách. Od třetího kola se týmy z obou skupin propojí a zápasy se hrají křížem Východ x Západ. O vítězi, který automaticky postoupí o ligu výše se ve finálové partii, která startuje 17. dubna 2024 rozhodne na čtyři vítězná utkání. Rozlosování se podrobně věnuje článek na hokej.cz. Postupujícího a vítěze II. ligy, který nahradí tým HC Orli Znojmo budeme znát nejdéle 29. dubna (případný sedmý zápas finále druhé ligy).

Termíny zápasů

Vstupné (1. kolo Play-Off)

Cena vstupného pro první kolo se navyšuje o 10,- na rovnou stokorunu. Ovšem klub chce vyjít vstříc fanouškům, kteří týmu věřili a koupili si sezonní, případně permanentku pro aktivní fanoušky, tak že po předložení permanentky u pokladny se na uvedené permanentky vztahuje zvýhodněné vstupné. Toto zvýhodněné vstupné se týká prvního kola Play-off.

Základní vstupné: 100,- Kč
Držitel sezonní permanentky: 80,- Kč
Držitel permanentky aktivní fanoušek: 80,- Kč
Držitel VIP (žlutá) permanentka: zdarma
Děti (do 120 cm): zdarma
ZTP/ZTP+P: zdarma

Předprodej vstupenek

KDE: Klubová prodejna
KDY: Čtvrtek 14. března 2024 | od 15 hodin (Pozor, ve středu je prodejna uzavřena!)