Na Bouchalky zavítá netradičně v neděli nepříjemná Opava

Zveřejněno 02.03.2024 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC Slezan Opava
33., neděle 3.3.2024 15:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava ZNS - OPA
Další utkání v rychlém sledu čeká naše hokejisty, když v neděli přivítají na Bouchalkách opavský Slezan. Podaří se Plamenům přidat třetí výhru v řadě, a udělat tak velký krok k postupu do play-off? Přijď podpořit svěřence Milana Řehoře i ty! Utkání startuje již v 15:00.

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny přivítaly v posledním utkání, hraném neteradičně v pátek, v přímém souboji o play-off nepříjemnou Kopřivnici. Duel 42. kola nabídl bojovnou partii, ve které po dvě třetiny měli gólově navrch domácí, ale ve třetí periodě přišlo velké drama. Tam sice domácí odskočili znovu na rozdíl dvou branek, ale kvůli zbytečným faulům dali hostům možnost vyrovnat a těm se to nakonec podařilo. Utkání tak šlo na do nájezdů, ve kterých byly po dlouhé době úspěšnější Plameny a připisují si do tabulky důležité dva body.

Pro nedělní utkání s opavským Slezanem budou mít trenéři k dispozici již i obránce Martina Kubíčka, který v posledním utkání absentoval kvůli nemoci. Naopak start Miroslava Kukly je nejistý kvůli jeho pracovnímu vytížení.

HC SLEZAN OPAVA

Hosté z Opavy jsou pro někoho možná překvapením sezóny. Nenápadný mančaft, který však docela pravidelně sbírá body, kterému nyní patří 3. příčka v tabulce. Mančaft trenéra Pavla Zdráhala je o bod před Hodonínem, na 5. Nový Jičín/Havlíčkův Brod mají Slezané náskok již sedmi bodů.

Důležitým článkem sestavy byl porubský brankář Marek Slíž jenž má na svém kontě již 23 výher (lépe je na tom pouze hodonínský Piták, loni paradoxně chytající v Opavě). Sliž se ale bohužel v posledním utkání zranil a sezona pro něj skončila. Zastoupit tak za něj bude muset dvacetiletý Antonín Nowak, který je odchovancem havířovského hokeje.

Z hráčů v poli zaznamenal už 53 bodů Tomáš Rousek, který je zároveň nejlepším hráčem svého týmu. Obrana Plamenů si bude muset dávat pozor i na Kryštofa Stuchlíka, který má na svém kontě 16 branek a 18 gólových asistencí. Opavský kádr se však pyšní velkou vyrovnaností, není v něm hráč, který by vyloženě vyčníval, hosté budou určitě opět sázet na týmový výkon podpořený výkonem mladého gólmana.

POSLEDNÍ ZÁPAS

Tyhle dva body mají hodně zvláštní příchuť. Opavští hokejisté sice ve Valašském Meziříčí zvítězili v prodloužení, stejně jako s Hodonínem ale ve třetí třetině ztratili vedení 3:1. Kromě náskoku Opavští přišli i o svou jasnou jedničku v podobě Marka Slíže, který byl z ledu odvezen v polovině utkání po nezaviněné kolizi s hráčem Valmezu. Čerstvě jednadvacetiletému brankáři téměř jistě sezona skončila. Samotný zápas v nastavení rozhodl Tomáš Rousek. „Je vidět, že Valmez v posledních kolech čeká boj o všechno. V první třetině hráli hodně defenzivně a čekali na nás ve středním pásmu, což nám činilo velké problémy. Ve druhé třetině jsme proto naší hru trochu překopali a šli jsme do vedení. Za stavu 3:1 už to pro nás vypadalo dobře, ale několik chyb nás stálo ten jeden bod a to nás ještě Tonda na konci podržel. V prodloužení jsme byli šťastnější," hodnotil po utkání hlavní trenér Pavel Zdráhal.

41. kolo, středa 28.02.2024
HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Slezan Opava 3:4p (0:0, 1:3, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Vávra (M. Popelka, Štach), 52. Štach (Vavřík), 54. M. Popelka (Vávra) – 21. Rousek (Šindelář, Káňa), 38. Vašenka (Brada), 39. Adamec (Brada, Vojtovič), 64. Rousek (Vašenka, Vojtovič). Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Rozhodčí: Koziol – Vengřín, Smetková. Diváci: .

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Slíž (27. Nowak) – Lehotský, Šindelář (C), Adamec, Štěpánek, Ervasti, Jak. Ludvík, Foltýn – Káňa, K. Stuchlík (A), Rousek (A) – Krejsa, Brada, Kadula – Vašenka, Häring, Vojtovič – Kotásek, Buršík, Hradil – Wendelin.

STATISTICKÉ OKÉNKO

16-2-3-20 BILANCE 18-5-3-14
140:175 SKÓRE 126:119
55 (8.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 67 (3.)
Dominik Dušek (35+43) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Tomáš Rousek (22+31)
Dominik Dušek (35) NEJLEPŠÍ STŘELEC Tomáš Rousek (22)
Jiří Půhoný (43) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Tomáš Rousek (31)
Miroslav Kukla (3+16) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE Jiří Šindelář (2+27)
Martin Sejpal (3.38)
Lukáš Vít (4.32)
Jiří Sláma (5.56)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Marek Slíž (2.77)
Antonín Nowak (3.05)
Jakub Urbisch (7.50)

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

22. kolo, sobota 09. prosince 2024
HC Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou 4:6 (2:1, 1:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Vojtovič (Ludvík, Beránek), 18. Brada, 28. Rousek (Šindelář, Stuchlík), 47. Štindl (Ervasti, Vašenka) - 19. Čejka (Ludvík T., Jícha), 26. Půhoný, 31. Půhoný (Dušek, Rohlík), 35. Wasserbauer (Půhoný, Dušek), 38. Půhoný (Dušek), 58. Dušek (Kukla, Rohlík). Rozhodčí: František Held - Pavel Rychlý, Marek Bubela. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:5, 4:5, 4:6.

HC Slezan Opava: Slíž (41. Nowak) - Lehotský, Thiel, Ervasti, Štěpánek, Šindelář (C), Backa, Ludvík - Kotásek, Beránek, Káňa, Rousek (A), Brada, Hendrych, Häring, Krupa, Vojtovič, Vašenka, Stuchlík (A), Štindl

SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sláma) - Kulhánek, Pleva (C), Ludvík J., Grauer, Kukla, Půža - Štola, Gregar, Jícha, Wasserbauer (A), Dušek, Chlubna, Rohlík, Čejka, Půhoný (A), Ludvík T.