Plameny se po delší pauze vrací do zápasového tempa, přijede Velké Meziříčí

Zveřejněno 25.10.2022 | Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou HHK Velké Meziříčí
10., středa 26.10.2022 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HHK Velké Meziříčí ZNS - VEL
Po dvou odložených zápasech kvůli marodce Plamenů se žďárští hokejisté konečně představí v ostrém zápase, ve středu 26. října je na Bouchalkách čeká derby s Velkým Meziříčím. Spraví si Plameny chuť po prohraném derby s Havlíčkovým Brodem a vrátí se na vítěznou vlnu? Přijďte jim udělat skvělou atmosféru a pomoct jim k vítězství! Úvodní buly je naplánováno na 18:00 hodin.

Z KABINY PLAMENŮ

Předchozí dva zápasy museli žďárští odkládat kvůli marodce v týmu, a tak poslední ligový zápas proběhl už před dvěma týdny s Havlíčkovým Brodem. V relativně vyrovnaném utkání bohatém na šance byli nakonec šťastnější hosté, kteří i díky skvělému výkonu brankáře nakonec ustáli velký tlak domácích ve třetí třetině a odvezli si všechny tři body. Tradiční silná třetí třetina tak Plamenům tentokrát nestačila na obrat v zápase, k čemuž se vyjádřil i trenér Vojtěch Šír. „Máme bohužel špatné vstupy do utkání, první třetiny jsou již po několikáté bez důrazu, bez emocí. Třetí třetina byla z naší strany opět výborná, k bodu chybělo málo, ale hrát pouze jednu třetinu nestačí. Jestli chceme bodovat, musíme hrát šedesát minut, protože zachraňovat zápasy ve třetí třetině se málokdy podaří,” řekl Šír v rozhovoru po zápase s Brodem.

Po dlouhé pauze, kdy i na tréninky chodilo málo hráčů, protože velká část z nich byla nemocná, se bude do tempa vracet obtížně, což si uvědomuje i Lukáš Jícha: „Samozřejmě se na další zápas už těším, věřím, že ve středu už budeme všichni zdraví a zápas zvládneme. Určitě ale nebude jednoduché se vrátit zpět do zápasového tempa, zejména po tom týdnu, co nás trénovalo opravdu málo. Věřím ale, že k tomu přistoupíme zodpovědně a zvládneme to,” řekl sedmadvacetiletý žďárský útočník.

POSLEDNÍ ZÁPAS

6. kolo, středa 12. 10. 2022
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod 4:5 (0:1, 1:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 23. Bureš (Gregar, Adam), 41. Wasserbauer (Peslar), 49. Chlubna (Wasserbauer), 50. J. Grauer (Štěpánek) – 9. Petržilka (Cachnín, Dvořák), 22. Moučka (Dušek, Vašíček), 26. Dušek (Moučka, Vašíček), 38. Čermák (Voříšek, D. Košťál), 44. Voříšek (Valášek, Dvořák). Rozhodčí: Čuňočka – Čelechovský, Kalina. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 608. Střely na branku: 29:22 (5:10, 10:7, 14:5). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 4:5.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (Vít) – J. Grauer, Svoboda, Macek, Pleva, Peslar, Lojek – Bureš, Štola, Adam, Gregar, Wasserbauer, Prokš, Jícha, Chlubna, Štěpánek, Rohlík, Pilný.

HHK VELKÉ MEZIŘÍČÍ

Velkomeziříčský klub se ve druhé lize poprvé objevil v nedohrané sezoně 2020/21, kterou hned na jejím počátku utnul covid. První plnohodnotná druholigová sezona tak pro klub byla až ta loňská. V té se Velmez umístil na předposledním místě tabulky, a tak je jasné, že ambice pro letošní sezonu musí mít vyšší. Před sezonou do Velkého Meziříčí přišli noví trenéři, hlavním trenérem se stal slovenský kouč Jozef Zavadil, který již v klubu působil v ročníku 2009/10. Sezona ale pro Velmez nezačala nijak pozitivně, když museli skousnout porážku v prvních čtyřech duelech, které odehráli. Poslední dvě odehraná utkání již ale velkomeziříčtí zvládli vyhrát, a tak se v derby se Žďárem budou pokoušet o prodloužení vítězné série.

V posledním utkání proti Novému Jičínu si Velmez vytvořil dvoubrankový náskok, který se mu i přes velkou aktivitu domácího týmu podařilo udržet, a to i díky nedisciplinovanosti domácích a velmi dobrému výkonu golmana, který pochytal obrovské množství šancí Ďáblů a byl tak výrazným faktorem hostů při cestě za vítězstvím.

POSLEDNÍ ZÁPAS

8. kolo, sobota 22. 10. 2022
HK Nový Jičín - HHK Velké Meziříčí 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 35. Gebauer (Pecha, Franek), 50. Tomeček (Sluštík, Gebauer) – 11. Juráň (Křenek, Slabý), 17. Koželuh (Křenek, Ambrož), 43. Křenek (Oščádal, Slabý), 55. Ambrož (Strnad). Rozhodčí: Šico – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 450. Střely na branku: 47:26. Průběh zápasu: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Juda J. (Štourač) - Švejda J., Sedláček, Koželuh, Ambrož, Slabý, Buchal, Trnka - Burian V., Dupljaku, Oščádal, Juráň, Doležal, Vedral, Maštera, Strnad, Křenek, Střecha F.

VSTUPENKY


JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:80,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:50,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého