Plameny přivítají na Bouchalkách univerzitní výběr ČR

Zveřejněno 16.10.2022 | Redakce
Netradičně v říjnu odehrají Plameny přátelské utkání, když přivítají na Bouchalkách univerzitní reprezentační výběr České Republiky, a to nezvykle již první den v novém týdnu. Úvodní buly bude na Bouchalkách vhozeno v 18:20 po krátkém rozbruslení obou celků.

UNIVERZITNÍ TÝM ČR

Světové univerzitní hry FISU Lake Placid 2023 se letos vrátí do Severní Ameriky poprvé od doby, co se v nedalekém městě Buffalo konala letní univerziáda v roce 1993. Ročník 2023 bude poprvé, kdy se Světové univerzitní hry FISU vrátí do bývalého hostitelského města, neboť v Lake Placid se konala tato událost v roce 1972.

Pro svěřence Jaroslava Lišky půjde již o druhý přípravný duel, když v tom úvodním vyhráli v Teplicích nad Ústím nad Labem. Liškův výběr je složen převážně z druholigových hokejistů, kteří však patří mezi úplně ty nejlepší ve svých klubech.

Za zmínku v kádru vysokoškoláků stojí útočník Jakub Apolenář, který před týdnem v dresu Havířova vstřelil právě Plamenům dvě branky, ale porážku svého týmu ani tak neodvrátil. A hned dva dny na to nastoupil v Chance lize za Berany ze Zlína. „V neděli mi zavolal pan Raszka (Jiří Raszka, hlavní trenér Havířova – pozn. red.), že vzhledem ke zraněním přišla možnost si zahrát ve Zlíně. Nabídku jsem využil, důvěra mě potěšila,“ nezastírá radost ze startu ve druhé nejvyšší soutěži.

V útoku se představí i Josef Hasman, jenž patřil v uplynulém ročníku mezi nejvýraznější osobnosti druhé ligy. Vždyť si na své konto připsal 76 kanadských bodů: 36 branek sám vstřelil a dalších 40 připravil svým spoluhráčům. Byl jednou klíčových postav Tábora, který nakonec dokráčel až do baráže o Chance ligu.

Dalším zajímavým hráčem v univerzitním výběru je šikovný obránce Ivan Lytvynov, který se v pěti letech se přestěhoval s rodinou z Ukrajiny do Česka. Dvaadvacetiletý bek byl výraznou postavou Motoru Českých Budějovic během postupové sezony 2019/20, kde si připsal výborných 24 bodů ve 46 zápasech. A to mu bylo teprve 19 let. Jenže Lytvynov na životní rok dosud nenavázal, a tak v této sezoně hraje za druholigové Letňany.

V nominaci se objevuje také dvaadvacetiletý obránce Patrik Vašíček, který má pro letošní sezonu k Plamenům vyřízené střídavé starty. Naopak v dresu Plamenů nastoupí útočníci Martin Štola, Martin Malenovský a brankář Lukáš Vít, kteří mají také naději dostat se na finální turnaj v Lake Placid.

Nominace

Brankáři: Marek Micka (Hokej Vyškov), Marek Štipčák (AZ Havířov)

Obránci: Matěj Bílek (AZ Havířov), Ivan Lytvynov (HC Letci Letňany), Ondřej Havlín (HC Příbram), Jakub Kynčl, Tomáš Peřička (oba HC Stadion Vrchlabí), Tomáš Hanák (HC ZUBR Přerov), Štěpán Kučera (SHKM Hodonín), Patrik Vašíček (SKLH Žďár nad Sázavou)

Útočníci: Dominik Arnošt, Jakub Wojnar (oba HC Letci Letňany), Josef Hasman, Jakub Kánik (oba HC Příbram), Jakub Apolenář, Matouš Čmiel, Jakub Mrva (všichni AZ Havířov), Martin Berčík, Lukáš Kučera (oba HC Slovan Ústí nad Labem), Adam Jirků, Filip Moník (oba HC Stadion Vrchlabí), Vojtěch Krejčířík (SHKM Hodonín)

VSTUPNÉ
Dospělí:50,-
Děti (do 15 let *):30,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého