Tým opustili tři hráči, o posilách se intenzivně jedná

Zveřejněno 29.08.2022 | Redakce
Plameny mají za sebou výsledkově, ale můžeme říct i herně, velice nepovedené první tři přípravné zápasy na následující mistrovskou sezonu, a tak se vedení klubu rozhodlo k prvním třem škrtům mezi hráči, kteří byli na zkoušce v kádru Martina Sobotky a Vojtěcha Šíra. Trenéři naopak přivítali v minulém týdnu na tréninku jednu posilu a o dalších se jedná.

hráči na zkoušku nepřesvědčili

„Tréninkový proces zatím probíhá, až na drobné výjimky, výborně, i když víme, že výsledky ani hra není zatím ideální. Dále ovšem na důležitých věcech v tréninku pracujeme a věřím, že do začátku soutěže stihneme spoustu věcí ještě poladit. Přípravu jsme zahájili s větším počtem hráčů a s Vojtou Šírem jsme měli v plánu, že všichni hráči dostanou 1 až 2 zápasy a po utkání v Havlíčkově Brodě uděláme první vyřazení,“ říká sedmačtyřicetiletý hlavní trenér Plamenů Martin Sobotka.

Prvním hráčem, který opustil kádr A-týmu je obránce Pavel Kubica. Tento dvacetiletý obránce byl v našem seniorském týmu na zkoušce z Techniky Brno a nyní si tak může hledat nové angažmá. Druhým mužem, který opustil zadní řady Plamenů a jenž byl s mužstvem teprve od minulého pondělí, je odchovanec jihlavské Dukly Martin Hráček. Čtyřiadvacetiletý bek v minulé sezoně nastupoval ve finské soutěži za IFK Lepplax, kde odehrál celkem 18 zápasů a připsal si na své konto 3 kanadské body.

Třetím do party opustivších je devatenáctiletý útočník Denis Štorek. Ten v minulé sezoně nastupoval za juniorku Horácké Slavie Třebíč a za Plameny nastoupil v posledních dvou přípravných utkáních, v nichž trenéry nepřesvědčil a může si tak hledat nové angažmá. „Tito hráči přišli na zkoušku a kvalita zatím na druhou ligu nebyla. Jedná se však o mladé hráče, kteří mají stále čas s v dalších letech o šanci v této soutěži svými výkony říct,“ vysvětluje hlavní trenér Plamenů Martin Sobotka odchod těchto tří hráčů.

O posilách se jedná

Novou tváří v hráčském kádru Plamenů je útočník Filip Vaňkovský. Dvacetiletý hráč prošel mládežnickými kategoriemi Kozlů, přičemž jednu sezonu již strávil v mládežnických týmech Plamenů. Do dospělého hokeje poprvé nahlédl v soutěžním ročníku 2019/2020, když si famózní produktivitou v dresu kolínské juniorky řekl o šanci v B-týmu i v tehdy druholigovém A-mužstvu. „Jedná se o šikovného mladého praváka,“ uvedl Sobotka na adresu útočníka, který si v průběhu předešlého období zahrál také za juniorku Hradce Králové.

Posilování kádru zcela jistě nekončí, což potvrzují i Sobotkova slova. „Stále intenzivně jednáme o dalších jménech, který by zvedla kvalitu naši hry. Dokud ovšem nebude vše dotaženo do konce, tak nechceme žádná jména zveřejňovat. Chtěl bych však žďárským fanouškům říci, že dnes a denně pracujeme na stavbě mužstva, které bude konkurenceschopné v tak náročné soutěži, kterou druhá liga letos bude,“ zakončuje Sobotka.