Plameny vyrukují na brněnskou Kometu i s Petrem Vampolou!

Zveřejněno 02.11.2021 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC Kometa Brno
13., středa 3.11.2021 18:00 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Kometa Brno "B" ZNS - KBB
Po prohře ve šlágru kola s Bobry z Valašského Meziříčí nastoupí Plameny opět v domácím prostředí, kde se utkají s béčkem brněnské Komety. V jejím dresu nastupují takoví borci jako Josef Kováčik či Kamil Brabenec, takže pro oko diváka je to soupeř více než zajímavý. Ale i Plameny budou mít na své straně jednu velkou star - mistra světa a odchovance Petra Vampolu! Může být pro fanoušky na středeční utkání lepší pozvánky? Ne! Utkání startuje v 18:00 na Bouchalkách.

Z KABINY PLAMENŮ

VAMPOLA JE ZPÁTKY!

Devětatřicetiletého útočníka Petra Vampolu není třeba představovat. Mistr světa z roku 2010 se prozatím, po loňském působení v pražské Slavii, žádnému klubu z vyšší ligy neupsal, a tak může nastoupit právě za žďárské Plameny. O jeho dalším působení se bude průběžně jednat, ale dalším startům v tuto chvíli nic nebrání. A to je skutečný bomba pro všechny žďárské fanoušky! „Máme z toho obrovskou radost, že se nám Petr rozhodl pomoci. Věříme, že jeho jméno a to, co všechno má za sebou, přiláká na Bouchalky další diváky. O sportovní stránce se nemusíme ani bavit, ten přínos bude jednoznačný,“ je spokojený se zvučnou posilou generální manažer Plamenů Martin Nečas.

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Na pondělním tréninku se již objevil jedenadvacetiletý obránce Patrik Vašíček, ale start ve středečním utkání je prozatím vyloučený. „Patrik byl dlouho mimo, tak musíme začít s postupnou zátěží. Uvidíme, kdy ho nasadíme do zápasu," říká hlavní trenér Martin Sobotka. Ten naopak bude moci v utkání s Kometou využít služby útočníka Ondřeje Kovářů, který by se měl vrátit do sestavy po týdenní absenci kvůli nemoci.

POSLEDNÍ ZÁPAS

2. kolo, sobota 30.10.2021
SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - HC Bobři Valašské Meziříčí 2:6 (0:1, 2:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Zukal (Gregar, Jícha), 23. Bureš (Wasserbauer) - 13. Vávra (Goiš, Báchor), 24. Křivohlávek (Andris, Vosátko), 27. Apolenář (Ďurkáč), 28. Pořický (Křivohlávek, Andris), 35. Apolenář (Vávra, Ďurkáč), 55. Křivohlávek. Rozhodčí: Čuňočka - Čelechovský, Bezděk. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 527. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Sláma (28. Čáp) – Pleva, Lojek, Váňa, Pražák, Zukal, Macek, Půža – Wasserbauer, Jícha, Štěpánek, Bureš, Štola, Čermák, Adam, Prokš, Gregar.

HC KOMETA BRNO "B"

Aktuální informace

Herní projev béčka Komety se postupem času výrazně zlepšuje a tým začíná pokukovat po příčkách zajišťujících účast v play off. V pondělí odehrála Kometa domácí zápas s univerzitním výběrem České republiky, se kterým prohrála 1:4, řada opor však vůbec nenastoupila a v sestavě bylo i několik juniorů. Z posledních pěti utkání v rámci 2. ligy vytěžila Kometa B solidních 6 bodů, 3 z těchto utkání však odehrála na venkovním ledě, kde to hráčům zatím nelepí tak jako doma. V posledním soutěžním zápase se představili modrobílí na ledě Kopřivnice, kde zvládli divokou přestřelku a zvítězili 3:6, na to budou jistě chtít navázat i proti Plamenům ze Žďáru nad Sázavou.

Kometě B aktuálně patří 7. příčka tabulky, ale na čtvrtou Opavu ztrácí pouhých 5 bodů. Z dosavadních dvanácti utkání vybojovali Brněnští 14 bodů, jen 4 si ale dovezli z venku. Lídrem týmového bodování je veterán Kamil Brabenec, který zatím nabíral 15 bodů (5+10), na záda mu ale dýchá Robert Havlát, ten má na kontě bodů 13 (6+7). Většinu utkání zatím odchytal Zdeněk Slavíček, v poslední době ale dostává stále více prostoru i jeho kolega Daniel Šembera a trenér Konečný se tak může spolehnout na skvělou brankářskou dvojici.

POSLEDNÍ ZÁPAS

12. kolo, sobota 30.10.2021
HC ISMM Kopřivnice - HC KOMETA BRNO "B" 3:6 (1:1, 0:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 5. T.Fojtík (Bail, Sluštík), 42. J.Mach (Gola), 42. Gola (Pokorný, Suchý) – 2. Pigl (Kadlic, Vašíček), 25. Krejčí (Kadlic, Brabenec), 33. Škvrně (Buchal, Vašíček), 52. Kadlic (Malec), 55. Brabenec (Havlát), 60. Krejčí (Brabenec, Havlát). Rozhodčí: Rapák – Kořistka, Veselý. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 703. Střely na branku: 36:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:6.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Šembera – Kališ, Buchal, Kučera (A), Švejda, Malec (A), Trnka – Pigl, Škvrně, Havlát, Kadlic, Vašíček, Brabenec (C), Gajarský, Mokrohajský, Krejčí, Krejčiřík


POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

6. kolo, sobota 06.10.2021
HC Kometa Brno "B" - SKLH Žďár nad Sázavou 5:1 (0:1, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 35. Brabenec (Popelka, Kováčik), 48. Krejčiřík (Meluzín, Malec), 54. Brabenec (Meluzín), 57. Brabenec (Havlát), 59. Kováčik (Brabenec) – 8. Čermák (Adam). Rozhodčí: Grygera – Kráľ, Štěrba. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 238. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

HC Kometa Brno "B": Slavíček – Kučera, Kováčik, Malec, Studený, Švejda, Jeřábek, Kališ – Havlát, Brabenec, Meluzín – Škvrně, Moskal, Křejčiřík – Vašíček, Pigl, Popelka – Mokrohajský, Halász

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Váňa, Macek, Pleva (C), Pražák, Zukal, Půža – Štola, Štěpánek, Wasserbauer, Prokš, Adam, Bureš, Gregar, Kadleček, Jícha, Čermák, Houška

STATISTICKÉ OKÉNKO

6-1-0-5 BILANCE 4-0-2-6
43:44 SKÓRE 36:36
20 (3.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 14 (7.)
P - V - V - V - P AKTUÁLNÍ FORMA V - P - V - P - P
Jan Wasserbauer (4+12) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Kamil Brabenec (5+10)
Lukáš Bureš (7) NEJLEPŠÍ STŘELEC Robert Havlát (6)
Jan Wasserbauer (12) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Kamil Brabenec (10)
Martin Pleva (2+8) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE Tomáš Malec (2+4)
Jiří Sláma (3.89)
Jan Čáp (3.36)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Zdeněk Slavíček (3.27)
Daniel Šembera (2.00)

VSTUPENKY

Vedení klubu SKLH se rozhodlo vrátit od 4. října 2021 ke starému způsobu vstupného. Majitelé permanentek si tedy musí vyměnit původní kartičky za nové, navíc online vstupenky již nebude možné zakoupit.

CENÍK

JEDNORÁZOVÉ VSTUPENKY (ZÁKLADNÍ ČÁST)
Dospělí:70,-
Děti (do 15 let *):50,-
Šakal Patriots:40,-

* klub si vyhrazuje právo pro možnost vyžádání občanského průkazu v případě potřeby
* děti do 120 cm mají nadále vstup ZDARMA
* volná vstupenka platí ve stylu 1+1, což znamená s doprovodem platné vstupenky dospělého

DODRŽUJTE ROZESTUPY A VYUŽIJTE MÍST K SEZENÍ

SKLH Žďár nad Sázavou dělá vše pro to, aby se organizačně povedlo vše bez obtíží s důrazem na bezpečnost a ochranu zdraví každého účastníka této akce. Prosíme tedy všechny návštěvníky žďárského zimního stadionu o spolupráci a také o respektování daných pravidel. A VYUŽIJTE PROSÍM MÍST K SEZENÍ!

Pro fanoušky budou platit hlavně tato tři pravidla, neboli 3R:

  • RESPIRÁTORY
  • RUCE – JEJICH HYGIENA A DEZINFEKCE
  • ROZESTUPY

zdroj: www.hokej.cz; www.hc-kometa.cz