K dalšímu přátelskému utkání dorazí Trutnov

Zveřejněno 18.08.2020 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC BAK Trutnov
PR3, úterý 18.8.2020 18:00 Zimní stadion Bouchalky
SKLH Žďár nad Sázavou - HC BAK Trutnov ZNS - TRU
Do úvodního kola nového ročníku druhé hokejové ligy zbývá jeden měsíc a příprava Plamenů je tak v plném proudu. Ve třetím přátelském utkání přivítají naši hokejisté na svém ledě Trutnov, pro který to bude naopak letošní premiéra. Utkání startuje v úterý od 18:00 na Bouchalkách.

Důležité informace

S ohledem na hygienická opatření a striktní nařízení vlády, respektive Ministerstva zdravotnictví ČR, čeká i fanoušky několik změn.

Klub se musí povinně řídit všemi mimořádnými předpisy, které naleznete na stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR zde. Fanoušci, kteří si zakoupí vstupenku, musí mít po dobu své přítomnosti na zimním stadioně nasazenou roušku nebo jiné odpovídající krytí dýchacích cest s výjimkou konzumace občerstvení. Při porušení této povinnosti mohou být vykázáni ze zimního stadionu. Prosíme všechny návštěvníky o vzájemnou ohleduplnost a respektování pravidel.

Z KABINY PLAMENŮ

Plameny zdolaly ve čtvrtečním podvečeru Hodonín 3:1, a tak v domácím táboře panovala po utkání spokojenost. „Bylo to klasické přípravné utkání. Kluci hráli zodpovědně, myslím si, že je to bavilo. Předvedli jsme pěkný hokej, vstřelili jsme pěkné góly a vytvořili si ještě spoustu dalších šancí. Výborně nám zachytal gólman, ale všichni jezdili zodpovědně dozadu. Hodnocení je tedy převážně pozitivní, kluci si to v dobré atmosféře užili. Jediné, co bych jim vyčetl, že některé situace kolikrát až přehrávali," říkal pro Žďárský deník asistent trenéra Martin Nečas.

Do branky by se měl postavit opět Jan Čáp, který proti Hodonínu předvedl velice dobrý výkon. V sestavě by se měl již objevit i obránce Martin Lojek, kterého v minulém týdnu do zápasu nepustily pracovní povinnosti. Naopak Richarda Adama stále nepustily do tréninku zdravotní potíže.

Předpokládaná sestava: Čáp (Sláma) - Pleva, Lojek, Vašíček, Beneš, Půža, Čermák J. - Chlubna, Prokš, Kovářů - Kadleček, Kmošek, Medek - Gregar, Čermák D., Jícha.

HC BAK TRUTNOV

Počátky hokeje: 1945
Stadion: Zimní stadion Trutnov (kapacita 3 000 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Trenéři: Petr Vácha

Hokejisté Trutnova si po třech trénincích v pražských Letňanech konečně vyzkoušeli i plochu domácí, když v neděli odstartovali ostrou fázi přípravy.

V devět hodin ráno se sešlo kompletní mužstvo Trutnova v kabině. Hráči nejprve absolvovali trénink na atletickém hřišti, poté se přesunuli na dva tréninky na led a vše zakončili video tréninkem. Ostrý úvodní program však nemohli moc absolvovat všichni. Zatímco Filip Krsek na led půjde po téměř čtyřměsíční pauze, která byla nucená z důvodu zranění v play-off. Takové štěstí mít nebude Jaroslav Ukhin, Jakub Tatar a Petr Chytráček.

Jaroslav Ukhin se vrací na dva týdny do Ruska vyléčit zranění ramene. Petra Chytráčka čeká 2. 9. operace kolene a jeho návrat do sestavy bude zřejmě po Novém roce. Jakub Tatar podstoupí operaci kolene až 21. 9. a jeho návrat bude během října či listopadu.

I tak mají trenéři Trutnova dostatečně široký kádr. Ten čítá 10 obránců, 13 útočníků a 3 brankáře. S týmem se totiž začal připravovat brankář Mikuláš Pluháček (USA) a také forvard Martin Soukup (Kanada). Oba dva čekají, zda-li se jejich soutěže za mořem rozjedou. Oba dva jsou odchovanci našeho klubu.

TOMÁŠ BLÁHA SE VRACÍ DO TRUTNOVA

Jednou z posil trutnovského kádru je i Tomáš Bláha. Rodák ze Žďáru nad Sázavou za Trutnov již nastupoval v sezoně 2011/12, kdy se mužstvo probojovalo až do semifinále play off. Následujících osm let spojil s Vrchlabím, jen na dva zápasy si odskočil do Šumperka.

„S Tomášem jsme byli v kontaktu poslední dvě sezony. Všichni v něm vidíme stále obrovský potenciál, který potřebujeme probudit a zužitkovat v jeho prospěch a hlavně ve prospěch týmu,“ praví trutnovský manažer ohledně posily.

zdroj: www.hctrutnov.cz