Plameny se v sobotu pokusí pokořit Bobří hráz

Zveřejněno 07.12.2018 | Tomáš Masař
HC Bobři Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
24., sobota 8.12.2018 17:00
HC Bobři Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VAL - ZNS
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Dalším soupeřem žďárských hokejistů budou tuto sobotu Bobři z Valašského Meziříčí. Svěřenci trenéra Konečného se tak znovu vypraví na východ a pokusí se navázat na svůj poslední úspěch na kluzišti týmu východní skupiny, konkrétně Šumperku, z před 14 dní, když si domů na Bouchalky přivezli 2 body za výhru 2:3 v prodloužení.

BOBŘÍ HRÁZ JE LETOS SKORO NEDOBYTNÁ

Bilance Valachů na domácím ledě je více než dobrá, z osmi utkání odehraných před vlastními diváky ztratili body pouze v jediném, když nestačili v 7. kole na Opavu a prohráli 2:3 v prodloužení. Žádný jiný tým si už body z Bobří hráze letos neodvezl. Na venkovních kluzištích už je to s bilancí Bobrů o poznání horší díky čemuž se s 10 vítězstvími (jedno z nich v prodloužení), 31 body a záporným skóre 61:62 nacházejí na 4. místě tabulky skupiny východ. Poslední dvě utkání sehráli Valaškomeziříčtí na ledě soupeřů a shodně podlehli týmů jak Moravským Budějovicím, tak Šumperku.

Mezi hlavní opory mužstva trenéra Weintritta patří především obránce Michal Žák, který v této sezóně nasbíral již 18 bodů za 4 góly a 14 nahrávek. V útoku pak úřaduje především první úderná formace ve složení Petr Dvořák (7+16), Rostislav Vaněk (7+12) a Petr Seidler (9+7).

PLAMENY I PŘES VELKOU PŘEVAHU BODY Z MORAVSKÝCH BUDĚJOVIC NEDOVEZLY

Žďárští hokejisté se před středečním zápasem na ledě Moravských Budějovic těšili ze čtyř zápasové série výher, během níž zvítězili i na ledě silného Šumperka a doma na Bouchalkách si poradili v derby s Havlíčkovým Brodem. Na ledě Žihadel však sehráli smolný zápas, když i přes místy drtivou převahu nedokázali najít recept na fantasticky chytajícího Jekela, který pro domácí doslova ukradl výhru 3:1. I tak mají Plameny stále v tabulce šestibodový náskok na svého posledního pokořitele (Moravské Budějovice však mají zápas k dobru).

Plameny v dosavadním průběhu sezóny na soupeřových hřištích padly zatím jen dvakrát a na ledě Bobrů se tak jistě budou snažit napravit zaváhání ze středečního zápasu a přivézt domů na Bouchalky další cenné body z východu.

PROTI BOBRŮM SE PLAMENY PŘEDSTAVÍ PO DLOUHÝCH 10 LETECH

Stejně jako s většinou ostatních celků ze skupiny východ, i s Bobry se žďárští hokejisté utkávají po dlouhých 10 letech. V sezóně 2008/2009 se soupeřem z Valašského Meziříčí sehráli čtyři utkání. Na ledě soupeře dvakrát vysoko prohráli (3:12 a 4:10), doma pak byla jejich bilance 1 vítězství (5:4) a jedna porážka (3:6). Ze současného kádru si vzájemná střetnutí s Bobry pamatují už jen kapitán Martin Pleva a další veterán obranných řad Aleš Koželuh, kterému se dokonce ve dvou zápasech proti Valašskému Meziříčí podařilo i skórovat. Jestli se mu i tentokrát podaří připsat si další zářez proti oblíbenému soupeři, nebo zůstane pro Plameny Bobří hráz opět nedobytná se můžete přesvědčit v sobotu 8.12. od 17:00 prostřednictvím již tradičního on-line přenosu.