Zaváhání s Hodonínem pojedou Plameny napravovat do Písku

Zveřejněno 20.11.2018 | Tomáš Masař
IHC Králové Písek SKLH Žďár nad Sázavou
19., středa 21.11.2018 18:00
IHC Králové Písek - SKLH Žďár nad Sázavou PIS - ZNS
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Po nečekané ztrátě s Hodonínem se náskok žďárských hokejistů na čele tabulky ztenčil na 5 bodů (druhý Havlíčkův Brod má však zápas k dobru). Pro udržení prvního místa v tabulce by tak další ztráta mohla být již osudná. V cestě svěřencům trenéra Konečného však bude stát nevyzpytatelný Písek, který letos předvádí velice dobrý hokej a již několikrát v této sezóně favorizované soupeře nepříjemně zaskočil.

PÍSEK TUTO SEZÓNU JIŽ NĚKOLIKRÁT OBRAL FAVORITY O BODY

Písečtí hokejisté se po 16 odehraných zápasech drží s 20 body na 4. místě tabulky skupiny jih se sedmi výhrami (jedna z nich v prodloužení) a devíti porážkami. Výkony hráčů z města na řece Otavě jsou mírně řečeno poněkud nevyzpytatelné. Na jednu stranu jsou Písečtí schopní na soupeřově ledě porážet týmy z čela tabulky jako Moravské Budějovice (1. kolo - 2:5) nebo Havlíčkův Brod (16. kolo - 3:6), nebo před vlastními fanoušky zdolat silný Šumperk (8. kolo - 2:1) a Valašské Meziříčí (18. kolo - 4:2). Na druhou ale dokáží Jihočeši podlehnout i mužstvům, která okupují poslední příčky tabulky. Porážku si připsali jak na ledě předposledního David Servisu (12. kolo - 8:5), tak i o pár dní později doma s posledním Pelhřimovem (13. kolo - 1:5).

Mezi hlavní lídry píseckého kádru bezesporu patří gólman Martin Hauser, který zatím nastoupil ve všech utkáních a byl jen jednou střídán, přičemž se pyšní solidním průměrem 3,79 gólu na zápas. V útoku se o bodové příděly starají převážně Jan Skýbek (11+13) a Petr Hučko (7+13), kteří také stáli za obratem v posledním zápase doma proti Bobrům z Valašského Meziříčí. Písečtí sice na začátku zápasu rychle prohrávali 0:2 po brankách hostujícího Hořanského, ale právě Hučko (2+0) a Skýbek (1+1) patřili mezi hlavní strůjce obratu, který jejich týmu přinesl 3 body za výhru 4:2.

PLAMENY V POSLEDNÍM KOLE ZAVÁHALY A JEJICH NÁSKOK SE ZTENČIL

Naopak žďárští hokejisté v svém posledním zápase poněkud překvapivě zaváhali, když si nechali od hodonínských Drtičů nasázet hned 7 gólů a sami dali jen 4. Bylo to teprve podruhé v tomto ročníku, kdy svěřenci trenéra Konečného inkasovali více než 4 góly (poprvé se tak stalo v 11. kole v derby na ledě Havlíčkova Brodu, kdy Plameny prohrály 3:6).

Kromě prostupné obrany, která poprvé v sezóně donutila střídat brankáře Slámu (po sedmém obdrženém gólu se však do branky vrátil), to byla především neefektivita v přesilových hrách, která hráče s žhnoucím Ž na hrudi stála vítězství. Sezóna je však dlouhá a nezbývá než doufat, že žďárští hokejisté hodí nešťastnou porážku za hlavu a naopak se patřičně nabudí na další zápasy.

SVĚŘENCI TRENÉRA KONEČNÉHO NEPROHRÁLI S PÍSKEM JIŽ DĚVETKRÁT V ŘADĚ

A právě Písek by se mohl zdát jako ideální soupeř na znovuzískání ztracené sebedůvěry. Již více než dva roky neokusili Písečtí radost z vítězství na žďárskými Plameny (naposledy v 2. kole sezóny 2016/2017 po výsledku 8:3) a série jejich neúspěchů proti žďárským hokejistům čítá již devět zářezů.

Jestli se Plamenům podaří dotáhnou tuto bilanci na 10 výher nad Pískem v řadě, nebo domácí vytáhnou z klobouku další překvapivý výsledek a znovu oberou favorita o body, se můžete přesvědčit ve středu 21.11. od 18:00 prostřednictvím již tradičního on-line přenosu.

2so 15.09.2018 Písek SKLH Žďár nad Sázavou3:4
10st 17.10.2018 SKLH Žďár nad Sázavou Písek7:4