„Takticky to bylo jedno z nejlepších utkání“, říká Michal Kaňka o duelu v Nymburku

Zveřejněno 18.12.2015 | Barbora Hronková
N Y M B U R K – Středeční zápas prodloužil vítěznou sérii žďárského týmu o další vítězství! Ačkoli zápas byl velmi vyrovnaný, nakonec si Žďár odvezl od Labe všechny body! Poslední rozhodující gól padl až v 56. minutě zápasu a poté už domácí nedokázali srovnat ani v šesti. Zápas nám okomentoval střelec prvního plamenného a vyrovnávacího gólu Michal Kaňka.

Foto: René Rámiš

V tomto zápase hrál celý tým výborně, ale ukázalo se, že máme i individuality, které stabilně dokážou manšaft v takto vypjatých duelech podržet a poté ho i rozhodnout. Mezi ně rozhodně patří právě Michal Kaňka, se kterým jsme dělali tento rozhovor, ale i další - Luboš Kunstmüller, Tomáš Střecha, Petr Štěpánek a další bojovníci. A nově také v minulých ohlasech prezentovaná posila Martin Lojek, který má zatím na beka famózní bilanci – 2 zápasy, dva góly!

Od začátku hry byla jasně viditelná podobná herní vyrovnanost, o které vypovídala nejen pozice obou mančaftů v tabulce, ale také vyrovnané výsledky předchozích klání. Nakonec i přesto, že se hrálo na nepřátelském území, dokázaly Plameny zvítězit 2:3! „Dneska zlaté tři body. Nymburk byl jiný, než ho známe, hráli důrazně a byli rychlí. Sice jsme je nepouštěli do žádných větších šancí, ale opticky to vypadalo, že nás přehrávají. Dá se říct, že jsme to dneska vybojovali,“ okomentoval průběh zápasu žďárský útočník Michal Kaňka.

Přestože Nymburk ovládl první třetinu (1:0), tak ve 22. minutě vyrovnal stav zápasu právě Michal Kaňka, který po povedené přihrávce zamířil na domácí bránu a svou přesnou střelou dostal puk až za nymburského brankáře. „To jsem tam do toho jenom plácnul a ono to propadlo. Kuzma (Kunstmüller) mi to hezky nahrál mezi kruhy a já jsem naštěstí vystřelil hned z první. Kdybych to zpracovával tak by mi to tam třeba někdo zablokoval, nebo by mi tam vjel,“ popsal svůj rychlý a pohledný gól Michal. Tímto gólem tým vrátil zpátky do hry a hráčům zvedl sebevědomí. Zbytek utkání probíhal velmi vyrovnaně, domácí se snažili skórovat, hosté z Vysočiny výborně napadali a hráli po celém kluzišti pozičně výborný hokej.

Ze začátku se ale počtem šancí zdálo, že má trochu navrch domácí tým. Dokonce k výsledku takovému jaký je, napomohlo také štěstí, protože i Nymburští měli tutové příležitosti, které mohly zvrátit výsledek celého utkání.„Nejde to odehrát bez toho, aby soupeř neměl šance. Ale myslím si, že jsme jim toho dnes zase tak moc nedovolili a že to bylo z taktického hlediska jedno z našich nejlepších utkání,“ pochvaloval si Michal Kaňka.

Jako další v řadě čeká na Plameny obtížný soupeř z Jižních Čech - Tábor. Minulé zápasy s tímto soupeřem sice Žďáru žádné body nepřinesly, ale s nově nabranou formou a posíleným sebevědomím se může stát cokoliv. Minulý zápas byl šťastnější pro Tábor, když vyhrál nad Plameny 6:2. „Tak já doufám, že bychom ho mohli konečně porazit, máme formu. Navíc Martin Lojek je znát, protože nám hodně pomáhá. Takže víme, že když mu to tam přihrajeme, tak tu bránu trefí a dá i gól. Proto si myslím, že máme dobrý tým a můžeme jim konkurovat,“ řekl nakonec nadějně Michal Kaňka. Tento atraktivní zápas se odehraje tuto sobotu na Bouchalkách, tak přijďte podpořit žďárské hokejisty a užít si dramatický duel a skvělou atmosféru!