V Nymburku dnes sehrají Plameny jedno z klíčových utkání

Zveřejněno 16.12.2015 | Ondřej Krásný
NED Hockey Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
22., středa 16.12.2015 18:00
NED Hockey Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ve středu se oči žďárských hokejových fanoušků upřou na souboj Plamenů s Nymburkem. Ten je totiž pouhý bod za žďárskými Plameny, tudíž půjde opravdu o hodně. Domácí Nymburk dokázal v posledním kole překvapit Vrchlabí na jeho ledě, hostující Žďár naopak čítá tři tříbodová vítězství v řadě a viditelně stoupající forma. Zápas, který by výrazně mohl napovědět, jakým směrem se bude, nadále vyvíjet sezóna startuje ve středeční večer na stadionu v Nymburku.

Možná až překvapivě se Plamenům v minulých letech na ledě Nymburku dařilo. Poslední porážka se datuje na 16. září tři roky zpět. Tehdy v zahajovacím utkání sezóny 2012/2013 Nymburk porazil Žďár 3:1. Od té doby sehráli tito středeční soupeři na stadionu u Labe tři zápasy a všechny vyzněly lépe pro Plameny. Ještě v téže sezóně Žďárští vyhráli 4:5 po samostatných nájezdech, v té následující 4:5 v základní hrací době a v loňském ročníku vystřelil Žďáru dva body v prodloužení Aleš Padělek (2:3p).

V letošní sezóně na sebe oba celky narazily v 5. kole. Na žďárských Bouchalkách se Nymburk dostal do poměrně rychlého dvoubrankového vedení, ale Plameny zabraly a dokázaly utkání dostat do prodloužení. V něm se blýskl Tomáš Střecha, který zařídil Plamenům bonusový druhý bod ihned po devíti vteřinách nastaveného času.

Polaban nezačal sezónu vůbec dobře a dlouho se pohyboval na posledním místě tabulky. Prvního vítězství se NED Hockey dočkal až v šestém kole na domácím ledě proti Sokolovu, první bod uloupil právě proti Plamenům v kole předchozím. Od té doby však šla forma Nymburku rapidně nahoru.

NED Hockey sice nestačil před dvěma týdny venku na Tábor a o tři dny později ztratil body i v domácím zápase proti Kobře, nicméně chuť si spravil v posledním kole. Nymburk uštědřil Vrchlabí teprve druhou domácí porážku v základní hrací době a po přesvědčivém výkonu vzal tři body po výhře 1:4.

Žďár se však také zvedá z letargie a na kontě má aktuálně tři výhry v řadě a sedm vítězství v posledních devíti duelech. Naposled Plameny navíc nadělily Děčínu předčasnou vánoční nadílku. Severočeši si odvezli domů tucet branek a především šestibodový večer Petra Štěpánka stojí za zmínku. Nicméně, nejen na jeho formě bude ve středeční večer záležet.

V tabulce se Nymburk aktuálně nachází na deváté pozici. Na kontě má 31 bodů z 21 odehraných zápasů. Plameny mají na sedmém místě náskok pouze jediného bodu a pokud chtějí udržet svoje postavení v tabulce, musí na ledě Nymburku bodovat. To jasně dokládá vysokou důležitost dnešního duelu, bude se hrát tzv. o šest bodů.

Důležité zápas začíná ve středu v 18 hodin na nymburském zimním stadionu. Připraven bude tradiční onlajn přenos.

--> 22. kolo: NED Hockey Nymburk : SKLH Žďár nad Sázavou - středa 16.12. 18 hodin