V sobotu přijede Děčín. Plameny půjdou na Medvědy i s čerstvou posilou

Zveřejněno 11.12.2015 | Martin Boček, mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Děčín
21., sobota 12.12.2015 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Děčín ZNS - DEC
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Druhá liga má na svém programu již 21. kolo a pomalu se začínají oddělovat týmy, které ještě mohou pomýšlet na boje v play – off. K těm určitě patří i žďárské Plameny, které však potřebují sbírat bod po bodu. Další příležitost k tomu budou mít v sobotu proti Děčínu. Do zápasu nastoupí SKLH včetně čerstvé posily Martina Lojka. Soupeř zase získal na hostování výraznou brankářskou oporu, kterou je Martin Volke.

Děčínu nevyšel začátek sezóny…

Vrátit čas (a loňskou formu), i to je možná přání hráčů Děčína. Předposlední příčka a ztráta 13 bodů na play – off dává zapomenout na poměrně úspěšnou loňskou sezonu Medvědů. Tristní výkony party okolo hlavního trenéra Karla Chládka odsoudily Děčín a jejich fanoušky k tomu, že letos se Medvědi ve vyřazovacích bojích možná nepředstaví. Pouhé 4 tříbodové výhry z 20 odehraných zápasů hovoří o mnohém.

O formě Medvědů začala pomalu vypovídat již nepovedená příprava, které se však ještě nepřikládala nějaká větší váha. Děčín si sice dokázal během přípravného období připsat tři výhry, ale porážky 2:10, 5:10 a 1:9 něco naznačovaly. Doufání fanoušků, že během soutěžních zápasů tomu bude jinak, však vzalo rychle za své. Poslední výhra Medvědů je již téměř měsíc stará. Přesněji tomu bylo 14. listopadu, kdy se Děčín vydal na led Bíliny a po slušném výkonu se mohli radovat z vítězství 4:1. Od té doby však Medvědi pouze prohrávají a do největšího českého přístavu nedoplul již ani jediný bod.

…a na zlepšení stále čeká

Nejinak tomu bylo i v sobotu, kdy prohrál Děčín v domácím zápase s Vrchlabím 2:4 a ve středeční předehrávce 24. kola si všechny body od Labe odvezl Jablonec po výhře 2:5. To však byly pro Medvědy ještě celkem přijatelné výsledky, neboť před dvěma týdny si připsali krutou porážku s táborskými Kohouty, kterým podlehli 8:2.

Další ránou pro Děčín je také odchod jednoho z klíčových útočníků Štěpána Kuchynky, který dostal angažmá v Německu, a taková nabídka se samozřejmě neodmítá. Ještě předtím stály neuspokojivé výsledky Medvědů trenérské místo dvojici dlouholetých lodivodů Karla Chládka a Radka Hrona. Od konce listopadu je nahradila hned trojice koučů Jan Havlíček, Ondřej Michálek a Jiří Štverák. Ani ti však zatím nedokázali zastavit černou sérii Severočechů.

První zápas rozhodli Medvědi v prodloužení

Jedinou vzpruhou na cestu do Žďáru, může být pro Medvědy myšlenka na to, že právě zápas proti Plamenům byl v letošní sezoně první, ve kterém dokázal Děčín bodovat a dokonce vyhrát. Hrálo se 4. kolo a Žďár jel do Děčína se dvěma výhrami v zádech a po neúspěšném vstupu Medvědů do soutěže pomýšleli nejen žďárští fanoušci na 3 body. Děčínští ale ukázali, že se rozhodně nebudou vzdávat předem.

O tom, že se bude hrát vyrovnané utkání, nasvědčovala první třetina, která skončila bezbrankovým stavem. Úvodního gólu se diváci málem nedočkali ani ve druhé třetině. Ovšem ve 39. minutě se přesnou ranou prezentoval Tomáš Střecha a dostal Žďár do vedení 0:1. Ve třetí třetině však začal úřadovat již zmiňovaný domácí útočník Štěpán Kuchynka, který nejprve sám zařídil ve 46. minutě vyrovnání, a o sedm minut později asistoval Oliveriusovi u vedoucí branky Děčína. Plameny se ale nechtěly vracet domů s prázdnou, 83 sekund před koncem utkání napřáhl Petr Štěpánek a nekompromisní ranou poslal utkání do prodloužení. V tom však o dvou bodech pro Děčín rozhodl, po krásné kombinaci, střelou do odkryté klece, Jan Kment.

Vloni však přišel touto dobou zásadní obrat

Ovšem je tu jedno ale… A to je vzpomínka na loňskou sezónu, kdy byl Děčín touto dobou v podobné situaci a krčil se na předposledním místě tabulky. Potom však přišlo zmrtvýchvstání Medvědů a ti dokázali ve zbývajících patnácti zápasech třináctkrát vyhrát! Což je katapultovalo z 16. místa na konečnou osmou příčku! Tudíž Děčínští stále nemusí házet hokejky do Labe…

A zdá se, že je neháže ani vedení klubu, které tento týden angažovalo na střídavé starty vynikajícího brankáře s extraligovými zkušenostmi, jenž před dvěma lety trápil žďárské střelce v play-off. Touto posilou je třiatřicetiletý gólman Ústí nad Labem Martin Volke.

Podpořte žďárské Plameny

Plameny by měly být v tomto utkání, ve kterém se již domácím divákům představí čerstvá posila Martin Lojek, jednoznačným favoritem. Strašák v podobě prvního vzájemného zápasu a možná i nepříliš vydařeného nedávného utkání s posledním Vajgarem, je ale určitě dostačující k tomu, aby hráči utkání nepodcenili a především výzva pro fanoušky k tomu, aby přišli Plameny podpořit v boji o další body, které jsou v této fázi soutěže velmi důležité.

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Kromě toho zde bude možné zdarma získat kartu Lyoness, která nejen, že držiteli přinese řadu slev a výhod, ale zároveň každým nákupem na tuto kartu finančně podpoří SKLH Žďár nad Sázavou.

Zápas proti Děčínu začíná na žďárském zimním stadionu na Bouchalkách v sobotu 12.prosince v 17:30. V případě, že nebudete moci sledovat utkání na vlastní oči, bude připraven obvyklý onlajn přenos.

--> 21. kolo - SKLH Žďár nad Sázavou vs. HC Děčín