V neděli svedou Plameny další boj s Draky. Tentokrát v Bílině

Zveřejněno 05.12.2015 | mk
HC Draci Bílina SKLH Žďár nad Sázavou
20., neděle 6.12.2015 17:30
HC Draci Bílina - SKLH Žďár nad Sázavou BIL - ZNS
B Í L I N A – Po středečním duelu, ve kterém Žďárští udolali Draky z Trutnova, čeká Sobotkovu družinu další ohnivý souboj s Draky. Oproti původně plánované sobotě, vyrazí Plameny výjimečně v neděli na sever Čech, kde je bude čekat domácí tým HC Draci Bílina.

Tak jako již tradičně, prochází i letos Bílina soutěží s občasnými úspěchy střídanými častějšími neúspěchy. Aktuálně patří Drakům 15. příčka tabulky a na svém kontě mají osmnáct bodů. Na devátý Žďár ztrácí osm bodů, což je zároveň také ztráta na hranici předkola play-off. Vzhledem k tomu, že do konce základní části zbývá ještě patnáct zápasů, tak to není natolik propastný rozdíl, aby byly pro Severočechy vyřazovací boje nedostupné.

A že to s útokem na play-off myslí Draci vážně ukázali v posledních dvou zápasech, kdy dokázali obrat o body týmy z horních pater tabulky. Před týdnem si doma vyšlápli na pražskou Kobru, kterou po výhře 6:4 poslali zpět do hlavního města bez bodu. Ve středu pak zaskočili Vrchlabí na jeho vlastním ledě, odkud si odvezli bod za remízu a následnou prohru na nájezdy (2:1sn).

Z toho vyplývá, že Smejkala a spol. nečeká snadná mise na sever. Proti Žďáru hovoří jak dlouhá cesta do Bíliny, tak aktuální forma Draků, ale také marodka Plamenů, kdy se k nemocnému Luboši Kunstmüllerovi přidal zraněný Ondřej Kovářů, který si ze středečního zápasu odnesl tržnou ránu na hlavě a otřes mozku, se kterým byl hospitalizován v nemocnici.

Favorit zápasu tedy není nějak zřetelný, ale jasné je, že půjde o hodně a oba soupeři půjdou do zápasu s plným nasazením. Bílině jde o udržení kontaktu s první desítkou a udržení nadějí na play-off a Plameny si potřebují dalším bodovým ziskem upevnit pozici v „TopTen“ zaručující postup do vyřazujících bojů.

Trenérský tandem Sobotka – Benák by určitě uvítal, pokud by se jejich svěřencům vydařil zápas tak, jako ten první letošní, který se odehrál v září na Bouchalkách. V něm vlétly Plameny na Draky ve velkém stylu a po šestnácti minutách vedly již 5:0. Pak sice přišlo polevení a určitá korekce výsledku ze strany soupeře, ale vítězství 6:3 si Žďárští bez větších problémů uhlídali.

3.kolo, sobota 19.9.2015 SKLH Žďár nad Sázavou - HC Draci Bílina 6:3 (5:0, 1:2, 0:1)

Duel o další důležité body vypukne na imním stadionu v Bílině ve středu 6.prosince v 17:30. Průběh utkání můžete sledovat prostřednictvím onlajn přenosu.

--> 20. kolo – HC Draci Bílina vs SKLH Žďár nad Sázavou