„Začali jsme hrát lehkovážně,“ přiznal Tomáš Střecha

Zveřejněno 22.09.2015 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – V sobotu se ve žďárské hokejové aréně odehrál souboj Draků z Bíliny s domácím plamenným Žďárem. Přestože skóre vypovídá o jasné výhře Plamenů, ve skutečnosti zápas tak jednoznačný nebyl. Na komplikace a průběh zápasu jsme se zeptali hvězdy utkání a nováčka ve žďárském dresu Tomáše Střechy.

Foto: René Rámiš

Jedenadvacetiletý rychlý a obratný útočník Tomáš Střecha zatím plní roli ofenzivní posily dokonale. Po třech odehraných zápasech je se čtyřmi vstřelenými brankami nejlepším střelcem Plamenů a zároveň se šesti kanadskými body také nejproduktivnějším hráčem týmu.

Ačkoli zápas v první třetině vypadal velice slibně, i Tomáš přiznal, že se zbytek utkání nevyvíjel tak, jak si Plameny představovaly: „Měli jsme hrát tak, jak jsme začali první třetinu, a pokračovat tak zbylých 40 minut. Bohužel jsme ale s takovýmto náskokem začali hrát lehkovážně, a kdyby měl soupeř více štěstí, tak by to potrestal, a mohl se lépe vrátit do hry.“

Přestože štěstí Drakům opravdu chybělo, rozhodně jim nechyběl zápal a chuť do hry. Nevzdali se a bojovali ze všech sil. Dělali čest svému jménu a tato snaha jim vynesla i pro ně zaslouženě vstřelené góly. „Když nás soupeř začal dotahovat, bylo to nepříjemné. Měli spoustu šancí, ale naštěstí nás Slámič (Jiří Sláma) podržel a můžeme děkovat hlavně jemu,“ říká nejlepší hráč Plamenů v zápase.

Zeptali jsme se také na to, co se v druhé třetině pokazilo, a co způsobilo snížení tak zdařilého náskoku: „Největší slabiny máme celkově určitě v obranné hře. Moc se tlačíme dopředu a pak nás soupeři trestají přečíslením. Zatím toho díkybohu moc nevyužili.“

Radost z výhry ale určitě převážila a ve výrazu mladého střelce byla znát: „Jsem spokojený, protože jsme vyhráli. Máme 3 body doma a to je hlavní.“ zhodnotil nakonec zápas žďárský útočník Tomáš Střecha. Spokojeni byli i fanoušci Plamenů. Zápas se jim díky výhře určitě líbil a zcela jistě se těší na další utkání, které si nenechají ujít. Hrát se bude ve sváteční pondělí 28. září a na Bouchalky přijede Nymburk.

Po zápase byli vyhlášeni nejlepšími hráči zápasu Zdeněk Petráš na straně HC Draci Bílina a za domácí SKLH Žďár nad Sázavou Tomáš Střecha.