Starší dorost začíná na ostro, mladší přivítá pardubické Dynamo

Zveřejněno 17.09.2015 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po dlouhé přípravě se konečně hokejisté žďárského staršího dorostu dočkají. Tento víkend jim začínají mistrovské zápasy. Další kolo extraligy si odbudou mladší dorostenci, kteří budou bojovat s nepříznivou sérií porážek. Na svůj první ligový zápas si budou muset počkat junioři až do října, ale čekání si zpříjemní přípravným zápasem s Bystřicí.

foto: René Rámiš.

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost má před sebou další extraligový zápas a další možnost připsat si důležité body. V neděli od 17 hodin přivítají na svém ledě Dynamo Pardubice. Svěřenci Michala Mikesky se aktuálně nachází na čtvrté pozici se šesti body z dvanácti možných. Plameny si drží díky vítězství proti Mladé Boleslavi osmé místo, nicméně skóre 3:20 je hrozivé. Pardubice navíc v posledním kole doslova rozstříleli Kometu Brno 12:0!

Neděle v 17:00 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Dynamo Pardubice

STARŠÍ DOROST

Po šesti odehraných přípravných duelech staršího dorostu čeká konečně svěřence Petra Štěpánka první ostrý test. Úvodní zápas je čeká na venkovním hřišti a to v Chrudimi. Tu se podařilo Plamenům v přípravě dvakrát vysoko porazit. V Chrudimi 6:1 a na domácím ledě dokonce 11:4.

V neděli čeká starší dorostence první domácí zápas. Na Bouchalky přijede Jindřichův Hradec, který si v loňské sezóně vybojoval zpět ligovou příslušnost z krajské soutěže. Na Žďár tak čeká nevyzpytatelný soupeř. Utkání začíná v neděli ve 14.15.

Pátek v 20:00 – HC Chrudim : SKLH Žďár nad Sázavou

Neděle v 14:15 – SKLH Žďár nad Sázavou : KLH Vajgar Jindřichův Hradec

JUNIOŘI

Junioři mají letos za úkol vrátit zpět na Bouchalky ligovou příslušnost, ale než se do svého cíle pustí, musí vydržet do začátku října. Tento víkend je čeká další prověrka a to utkání s nově tvořeným týmem Bystřice nad Pernštejnem. Soupeřem jim nebudou junioři, ale místní „A“ tým, který se přihlásil na následující sezónu do krajského přeboru. Na začátku září se již u Pernštejna vzájemný zápas odehrál a byli v něm úspěšnější domácí Zubři.

Pátek v 19:00 – SKLH Žďár nad Sázavou : BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem