Extraliga pokračuje, na Bouchalky přijede Sparta Praha

Zveřejněno 08.09.2015 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou HC Sparta Praha
3., čtvrtek 10.9.2015 16:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Sparta Praha ZNS - SPA
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U – Na mladší dorostence čeká již třetí kolo ELIOD extraligy. Po venkovním těžkém zápase na ledě Liberce je nečeká o nic lehčí soupeř. Na Bouchalky přijede pražská Sparta. Tým z hlavního města bude jistě chtít pokračovat na vítězné vlně, naopak Plameny se budou snažit překvapit favorita a získat důležité body.

foto: hcsparta.cz

Mladší dorost Žďáru nečeká v letošní sezóně vůbec lehký úkol a proto je každý bod zlatý. Ačkoliv Plameny začaly sezónu vítězstvím za tři body proti Mladé Boleslavi, v Liberci na ně čekal jiný oříšek a na výsledku to bylo znát. Již ve čtvrtek, ale budou mít možnost bojovat o další extraligové body. Na Bouchalky přijede Sparta Praha.

Pomoct by jim k tomu měla nová posila ze Slovinska Zan Primozic. Synovce známého slovinského reprezentanta Roka Pajiče možná čeká premiéra, vše ale záleží, zda se stihnou vyřídit všechny formality.

Sparta si v obou zápasech připsala tři body. V prvním kole si sparťané užili pořádnou divočinu, když nasázeli Pardubicím deset branek, ale naopak sedmkrát inkasovali. Ve druhém zápase přivítali pražané na svém ledě Kometu Brno. Ta si ani na druhý pokus neodnesla ani bod. Tým z hlavního města přestřílel Kometu 4:1.

Mladší dorost Sparty v loňské sezóně vyhrál ve skupině Západ základní část a postoupil tak do nadstavbové části, která zaručuje play-off. V ní se pak pražanům nedařilo a skončili na posledním místě. Ve vyřazovacích bojích na ně čekala Plzeň. S tou si Sparta nedokázala poradit a po třech zápasech jim skončila sezóna.

Sestava soupeře z posledního kola:

Sparta Praha: Škorpík - Bureš, Haš, Tůma, Havlín, Imlauf, Mysliveček, Kumpošt - Pšenička, Čermák, Gluzman, Vorobjev, Rubeš, Flídr, Vitouch, Dani, Arnošt, Čížek, Prymula, Čech.

Začátek zápasu je ve čtvrtek v 16:30 hodin. Vstupné jako vždy zdarma, přijďte se podívat na vrcholový mládežnický hokej!

Onlajn přenos k zápasu SKLH - Sparta Praha je připraven na tomto odkazu.