Generálka před sobotním ligovým startem. Plameny jedou do Moravských Budějovic

Zveřejněno 08.09.2015 | Martin Boček
HC Moravské Budějovice 2019 SKLH Žďár nad Sázavou
Přát. 9, středa 9.9.2015 18:00
HC Moravské Budějovice 2019 - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
M O R A V S K É   B U D Ě J O V I C E – Poslední zápasovou prověrku před sobotním ostrým startem nového ročníku 2.ligy, odehrají ve středu žďárští hokejisté na ledě Moravských Budějovic.

Ilustrační foto: HC Moravské Budějovice 2005

Žihadla doposud hrála domácí přípravná utkání na třebíčském stadionu. Teprve generálka bude pro ně zároveň premiérou na svém domácím ledě v Moravských Budějovicích. Plameny zde budou chtít místním „Žihadlům“ vrátit porážku z domácího zápasu, který prohrály 1:5, především díky nezvládnuté třetí třetině.

Žďárští hokejisté se pokusí zároveň navázat na zdařilé výkony v posledních dvou zápasech, kdy porazili Havlíčkův Brod (6:1) a následně Kolín. Ačkoli to po první třetině (0:2), ve které byl Kolín lepší a domácí přehrával, nevypadalo s domácím týmem moc dobře, nakonec se po zlepšeném výkonu, mohla na Bouchalkách zrodit výhra 3:2. Po jednom góle si připsali Procházka, Staněk a Bureš.

Ovšem i Moravské Budějovice mohou být zatím spokojeny se svými výkony v přípravných zápasech. Z osmi hraných utkání, dokázaly pětkrát vyhrát. Naposledy v Břeclavi 4:3, kdy se dvěma góly blýskl budějovický útočník Trojan.

Toto utkání bude s největší pravděpodobností také poslední vzájemné střetnutí těchto dvou týmu, alespoň v tomto ročníku, jelikož byl pro letošní sezonu tým Moravských Budějovic zařazen do skupiny Východ, která bude pro tento tým velkou neznámou. Jedinou možností, jak se se Žihadly letos ještě potkat, by byla kvalifikace o 1.ligu.

Do Budějovic by měl odjet Martin Sobotka s takřka kompletní sestavou, která bude tvořit kádr pro mistrovské zápasy. Jedinou výjimkou pravděpodobně bude opět Michal Kaňka, který oproti předpokladům, nebude moci z pracovních důvodů nastoupit.

Utkání začíná na zimním stadionu v Moravských Budějovicích ve středu 9.září v 18:00.