MD: Góly začaly Plameny střílet pozdě, prohrály 4:8.

Zveřejněno 23.12.2014 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Oceláři Třinec
24., úterý 23.12.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Oceláři Třinec ZNS - TRI
SKLH Žďár nad Sázavou: Joska - Trejbal, Kukla, Geba, Jirčík, Kadleček, Nečas M., Kaut, Donda, Caha, Pytlík, Březina, Poul, Nečas J., Kyncl
Oceláři Třinec: Ochman - Adámek, Klocek, Hporák, Radzienciak, Marguš, Krzak, Michálek, Rufer, Najsar, Korčák, Molin, Rška, Przybyla, Čmiel, Tománek, Papaj, Indrst, Hladoník
Branky a nahrávky: 7 Kadleček (Trejbal, Kaut), 43 Trejbal (Nečas M., Kaut), 45 Kadleček (Nečas M., Geba), 55 Kaut (Kadleček, Nečas M.) – 4 Przybyla (Papaj, Michálek), 10 Molin (Hladoník), 22 Przybyla (Korčák), 25 Molin (Raška), 37 Hladoník (Molin, Rufer), 48 Marguš (Molin, Hladoník), 53 Hladoník, 56 Hladoník
Rozhodčí: Sibera, Obrtel, Suchý
Vyloučení: 5:5
Střely na branku: 26:32
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Z úterního závěrečného zápasu letošního roku nevyšly mladé Plameny vítězně. Branky začali Sobotkovi svěřenci střílet až ve třetí třetině, což vzhledem ke střeleckým výkonům zdatného Třince bylo pozdě. I tak ale nemusejí žďárští mladší dorostenci zoufat. Mají za sebou již podruhé v řadě velmi úspěšnou sezonu a nadstavbová bitva o vysněné play-off je jen třešničkou na dortu. Vítězství Ocelářům nezařídila výrazná převaha, nýbrž tvrdé trestání někdy až banálních chyb domácího mužstva. Hattrickem se může pochlubit třinecký kapitán Jan Hladoník , který ještě asistoval u dvou branek hostů. Po dnešní prohře 4:8 se Plameny propadly na poslední místo těsně za Olomouc, která má na kontě rovněž 40 bodů. Oceláři jsou nadále druzí.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Gólu se jako první dočkali hosté v rudých dresech, kteří po třech minutách hry překonali žďárského Ondřeje Josku střelou Dana Przybyla , který do poloprázdné brány dorazil Papajovu neúspěšnou střelu.

Z vedení se ale hosté neradovali příliš dlouho. Tři minuty na to totiž srovnal na 1:1 Slavomír Kadleček . Bruslařsky o něco více zdatnější Oceláři byli neustále nachystáni před bránou čekajíc na přihrávku od zbylých spoluhráčů na ledě. To se jim vyplatilo v desáté minutě, kdy se prosadil Dominik Molin - 1:2.

Chybělo jen málo a hosté mohli zvýšit odstup na dva góly. Podražený Adam Raška totiž ještě stihl nebezpečně vystřelit, ale Joska pohotově zachytil kotouč do lapačky.

Druhá třetina se Žďárským nevyvedla. Nejenže žďárské pušky nevstřelily ani jeden gól, ale rovnou tři inkasovaly. Na začátků prostřední periody se opět podařilo skórovat Danu Przybylovi - 1:3. Za tři minuty se z gólu opět radoval Dominik Molin , který si zleva najížděl na Josku a přesnou střelou vymetl pavučiny v levém horním růžku žďárské brány – 1:4. Čtvrtou z přesilovek Třince využil hostující Jan Hladoník , který poslal puk k levé tyči Joskovy brány.

V poslední třetině našel recept na Radka Ochmana žďárský asistent Ondřej Trejbal , který snížil na 2:5. Plameny povzbuzené Trejbalovou brankou neustále ostřelovaly třineckou klec, což jim přineslo další vytoužený gól, který si připsal Slavomír Kadleček . Do sedla se ale po krátké chvíli opět dostali hosté, kteří přidali v pořadí už šestý gól, o který se postaral obránce Marguš Timotej , který pálil z ostrého úhlu za Joskovy záda - 3:6. Ve vlastním oslabení pak proměnil Jan Hladoník , který vyrazil proti třem žďárským hráčům. Přečíslení ale nebylo nic platné a třinecký kapitán proklouzl domácí obranou jako nůž máslem a v cestě mu stál už jen Ondřej Joska, který byl však na jeho střelu mířenou přesně do růžku nad pravé rameno krátký – 3:7.

Naděje svitla domácím Plamenům v padesáté páté minutě, když proměnil samostatný únik Martin Kaut , který mířil k pravé tyči. Minutu po jeho brance však potvrdil roli favorita zápasu opět Jan Hladoník , který touto brankou dovršil hattrick a zároveň uzavřel herní účet zápasu – 4:8.

Mladé Plameny teď čeká pauza. Třetího ledna se však extraligový kolotoč opět roztočí na plné obrátky. Žďárské dorostence čeká daleká štreka na led Vítkovic, které se jim na Bouchalkách podařilo na konci listopadu porazit po samostatných nájezdech 6:5. Doma si opět zahrají 4. ledna. V 17 hodin přivítají Olomouc!